Η Ισπανοκουβανή τραγουδίστρια Chanel Terrero Martinez «εξασφάλισε» στην Ισπανία μια από τις καλύτερες βραδιές της στην ιστορία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision (ESC) που πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας το Σάββατο. Τερμάτισε τρίτη με 459 ψήφους, ξεπερνώντας μόνο την Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Είχαν περάσει 38 χρόνια από τότε που η Ισπανία είχε κατακτήσει την τρίτη θέση, αφού το συγκρότημα Bravo την πέτυχε το 1984 με το πιασάρικο τραγούδι Lady Lady. Η Ισπανίδα καλλιτέχνις, όλο ενέργεια και ταλέντο, ήταν το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο από το κοινό μαζί με τον εκπρόσωπο της Μεγάλης Βρετανίας Sam Ryder, ο οποίος έλαβε 466 πόντους για τη συμμετοχή του «Space Man». Ο τελικός θρίαμβος ήταν ωστόσο για την Ουκρανία.

Ούτε η παντοδύναμη Σουηδία ούτε η Ιταλία ήταν αντίπαλοι για τον τέλειο χορό και φωνή της Ισπανίδας τραγουδίστριας. Η Chanel συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (12 βαθμοί) από την Πορτογαλία, τον Άγιο Μαρίνο, τη Βόρεια Μακεδονία, την Αρμενία, την Ιρλανδία, τη Μάλτα, τη Σουηδία και την Αυστραλία. Η Ουκρανία κέρδισε με 631 βαθμούς χάρη στη συγκίνηση και την ψήφο των θεατών.



Η συμμετοχή της Ισπανίας στη Eurovision με την 30χρονη Chanel που παρουσίασε το τραγούδι της, SloMo κέρδισε τις εντυπώσεις κοινού και επιτροπών. Αλλά δεν ήταν μόνο τα εντυπωσιακά φωνητικά της που έκλεψαν την παράσταση. Η τραγουδίστρια επιδείκνυε το σέξι σώμα της με ένα εντυπωσιακό ρούχο, ενώ έδειξε την ευελιξία της με μερικές εντυπωσιακές χορευτικές κινήσεις.

Η Chanel συνεργάστηκε με έναν χορογράφο των σταρ, Kyle Hanagami, στην εντυπωσιακή της εμφάνιση στη Eurovision. Ο Kyle έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό της ποπ μουσικής, έχοντας συνεργαστεί με την Britney Spears, την Jennifer Lopez και τον Justin Bieber.



Η παθιασμένη ερμηνεύτρια Chanel έφερε την εκπληκτική της εμπειρία στη σκηνή, αφού ασχολείται με το χορό, τη γυμναστική, το τραγούδι και την υποκριτική από την ηλικία των έξι ετών. Η Chanel Terrero Martinez (στα Ισπανικά: Chanel Terrero Martínez, γεννημένη στις 28 Ιουλίου 1991), γνωστή ως Σανέλ Τερέρο (Chanel Terrero) ή απλά Σανέλ (Chanel), είναι Κουβανο-Ισπανή τραγουδίστρια, χορεύτρια και ηθοποιός.

Έχει δουλέψει σε πολλά θεατρικά μιούζικαλ στην Ισπανία. Γεννήθηκε στην Αβάνα της Κούβας και μετακόμισε στην Olesa de Montserrat στην Καταλονία, στην Ισπανία, σε ηλικία τριών ετών. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα τραγουδιού, υποκριτικής και μπαλέτου από μικρή. Έχει σπουδάσει με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Víctor Ullate, Coco Comín και Glòria Gella. Σε ηλικία δεκαέξι ετών ξεκίνησε την καριέρα της στο μουσικό θέατρο.





Η Chanel Terrero μετακόμισε στη Μαδρίτη για να ξεκινήσει την καριέρα της ως ηθοποιός. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2010 συμμετείχε σε θεατρικά μιούζικαλ όπως το Mamma Mia!, Flashdance, El guardaespaldas και El rey león. Η καριέρα της ως ηθοποιός περιλαμβάνει διάφορους ρόλους στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ως χορεύτρια, έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες.



Το 2010, συμμετείχε στη χορευτική παράσταση της Shakira στα MTV Europe Music Awards. Ήταν επίσης μέλος του χορευτικού συνεργείου στο ισπανικό σόου Tu cara me suena στο Antena 3.



Η Chanel Terrero συμμετείχε στα κάστινγκ για την ισπανική σκηνική παραγωγή του West Side Story. Ήταν μία από τις τρεις φιναλίστ για τον ρόλο της Ανίτας. Ήταν επίσης μεταξύ των πέντε φιναλίστ παγκοσμίως για τον ίδιο ρόλο στην κινηματογραφική εκδοχή του μιούζικαλ του Στίβεν Σπίλμπεργκ, West Side Story.