Η Κλεονίκη Δεμίρη είναι η καλλιτέχνις που πάντα μας εντυπωσιάζει με τα χαρούμενα και πολύχρωμα τραγούδια που κυκλοφορεί.

Ως τέτοιο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε και το τελευταίο της τραγούδι "Έλα να φύγουμε γι' αλλού" που γυρίστηκε εν πλω. Έτσι, η Κλεονίκη Δεμίρη χρειάσθηκε να μας μιλήσει περισσότερο γι αυτό.

"Το καινούργιο μου τραγούδι που κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα γράφτηκε πέρυσι, αλλά ολοκληρώθηκε φέτος με ένα καλοκαιρινό video clip και την υπέροχη σκηνοθεσία του Φώτη Φωτόπουλου.

Μέσα στην περίοδο της καραντίνας είχα μία διάθεση να γράφω χαρούμενα τραγούδια. Αυτή ήταν η δική μου άμυνα, η δική μου αντίσταση σ αυτό που μας συνέβαινε.

Μετά την πανδημία ήρθαν τα νέα του πολέμου στην Ουκρανία που ήταν συνταρακτικά. Όλες οι πληροφορίες που έχουμε είναι αρνητικές και η ζωή μας πλέον αλλάζει ριζικά.

Αυτός είναι και ο δικός μου λόγος να κάνω χαρούμενα τραγούδια. Θέλω να μπορώ να αποδράσω έστω και για λίγο, να το σκάσω από την καθημερινότητα με τα προβλήματα και τις δυσκολίες της.



Το καλό είναι ότι το κοινό ανταποκρίνεται πολύ καλά στη θετική μου διάθεση. Με ενθαρρύνουν να συνεχίσω να γράφω χαρούμενα τραγούδια και μου λένε ότι το έχουν ανάγκη όσο κι εγώ.

Έτσι έχουν προκύψει τέσσερα μουσικά βίντεο μέσα σε δύο χρόνια - το ένα πιο χαρούμενο από το άλλο. Με το "Έλα να φύγουμε γι αλλού" φτάνουμε στο φετινό καλοκαίρι.

Η έμπνευση ήρθε πέρυσι ταξιδεύοντας για την Κύθνο, έναν από τους πιο όμορφους κοντινούς προορισμούς. Μετά τους περιορισμούς που βιώσαμε και τον φόβο του κοροναϊού, άρχισα να νιώθω ότι το ταξίδι των δύο ωρών με το καράβι είναι ένα μεγάλο ταξίδι...

Κοιτάζοντας τον κόσμο στο κατάστρωμα και την συγκρατημένη χαρά που είχε φεύγοντας από την Αθήνα, άρχισα να γράφω τα πρώτα στιχάκια. Το τραγούδι ολοκληρώθηκε κάνοντας μικρές εξορμήσεις σε "κρυφές" παραλίες της Αττικής.


"Έλα να φύγουμε για αλλού με την πυξίδα του μυαλού. Πάμε στη Κούβα στη Χαβάη που τ΄ όνειρο δεν σταματάει..."

Το ρεφρέν τα λέει όλα. Δημιουργήστε το δικό σας εξωτικό νησί, όπου μπορείτε, όπου σας αρέσει, με την πυξίδα του μυαλού και αποδράστε.

Η ιδέα να γυριστεί το νέο μου τραγούδι εν πλω ήταν του σκηνοθέτη Φώτη Φωτόπουλου και πραγματικά όσες δυσκολίες και αν περάσαμε τα καταφέραμε και χαιρόμαστε πολύ για το αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία ενοικίασης σκαφών Navaldi και τον καπετάνιο Λεωνίδα Τσίτουρα, γιατί χωρίς την βοήθειά τους δεν θα τα είχαμε καταφέρει.

Επίσης ευχαριστούμε την ζυθοποιία "Νήσος" που μας βοήθησε για δεύτερη χρονιά μετά το τραγούδι μου "Για Πάντα Καλοκαίρι" που γυρίστηκε πέρυσι στην Σέριφο, επίσης σε σκηνοθεσία του Φώτη Φωτόπουλου.



Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι την Κλεονίκη Δεμίρη την είδαμε στην αποχαιρετιστήρια εκπομπή "Δυνατά" του Κωστή Μαραβέγια στην ΕΡΤ1, όπου ερμήνευσε με ξεχωριστό τρόπο «Το καλοκαιράκι» του Νίκου Πορτοκάλογλου και το «Κοίτα μια Νύχτα» του Θάνου Μικρούτσικου και της Λίνας Νικολακοπούλου.



«Πέρασα πολύ ωραία στη εκπομπή του Κωστή Μαραβέγια. Είδα μια πολύ οργανωμένη εκπομπή με πολύ καλή ενέργεια από όλους. Θαυμάζω πολύ τον Κωστή, μου αρέσουν τα τραγούδια του και είναι ένας από τους πιο θετικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στον χώρο».

Η Κλεονίκη Δεμίρη έχει προγραμματίσει μια σειρά συναυλιών για αυτό το καλοκαίρι. Η περιοδεία της ξεκίνησε από την Κέα στις 11 Ιουνίου στο κάστρο της Ιουλίδας και συνεχίζει:

Σίφνος (13/7) στην Χρυσοπηγή
Κορυτσά (30/7), ΜΙΚ festival
Σκήτη - (21/8) - φεστιβάλ "Με Θέα Το Αιγαίο"
Πάρος (29/8), Φεστιβάλ στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Πάρου
Παλαιό Φάληρο (4/9),"Φαληρικά"- Μπάτης
Ηράκλειο (13/9), φεστιβάλ "Κρήτη 5+1" – Ακτή Καρτερού
Χανιά, (η ημερομηνία στα Χανιά και άλλων παραστάσεων θα ανακοινωθούν σύντομα)


«Ο τίτλος των φετινών συναυλιών μου είναι "Όλα Θα Πάνε Μια Χαρά", από το ομώνυμο τραγούδι μου και το πρώτο video clip αλλά και κομμάτι του δίσκου "Μαγική Συνταγή". Είναι ένα πρόγραμμα εξωστρεφές, χαρούμενο, Ελλήνων συνθετών αλλά και με τραγούδια από την Μεσόγειο και την Λατινική Αμερική. Είμαι σίγουρη, ότι με αυτό το ρεπερτόριο το κοινό από την αρχή της παράστασης μέχρι το τέλος θα τραγουδάει μαζί μας»

Καταλήγοντας η Κλεονίκη Δεμίρη θέλησε να δώσει τις ευχές της για καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές που πραγματικά τις χρειαζόμαστε.

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους ένα χαρούμενο, ξέγνοιαστο καλοκαίρι με όσο τον δυνατό λιγότερο άσχημα νέα. Ας φύγουμε γι αλλού με τη πυξίδα του μυαλού».