Μετά τη σαρωτική επικράτηση της µυθοπλασίας την περσινή σεζόν, τα κανάλια επιστρέφουν µε ακόµα περισσότερες και πολλά υποσχόµενες παραγωγές, τις οποίες θα ρίξουν στη µάχη της τηλεθέασης. Νέες σειρές για όλα τα γούστα, µε πρωταγωνιστές που επιστρέφουν και νέες, εντυπωσιακές παρουσίες -αφού το γυναικείο φύλο θα επικρατήσει και φέτος- που κάνουν την εµφάνισή τους και θα τραβήξουν τα βλέµµατα. Κάποιες από αυτές κάνουν το ντεµπούτο τους για πρώτη φορά στη µικρή οθόνη, ενώ άλλες κρατούσαν µικρότερους ρόλους κατά το παρελθόν.

∆υναµικά επιστρέφει το Mega τη νέα σεζόν µε καινούργιες σειρές, αλλά και µε τον δεύτερο κύκλο της «Γης της ελιάς». Ενα από τα πρόσωπα που σίγουρα θα απασχολήσουν φέτος το κοινό, αλλά και τα media είναι η Φωτεινή Παπαθεοδώρου. Η ανερχόµενη ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά «Μαύρο ρόδο», όπου θα υποδυθεί την αδελφή Ελισάβετ, µια µοναχή, η οποία επιστρέφει στο σπίτι της –ύστερα από έναν σεισµό στο µοναστήρι όπου µένει–, εκεί όπου θα γνωρίσει έναν νεαρό που θα της κλέψει την καρδιά.



Στο Mega

Πρεµιέρα στο Mega τη νέα σεζόν θα κάνει και η σειρά «Milky way», σε σκηνοθεσία Βασίλη Κεκάτου, όπου στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούµε την Κορίννα Ντουλλάαρτ. Στη σειρά υποδύεται µια 17χρονη κοπέλα, µε πολλά όνειρα, τα οποία όµως καταστρέφονται όταν µένει έγκυος. Η κοινωνία όπου ζει είναι πολύ κλειστή και η κοπέλα αναγκάζεται να βρει διέξοδο σε ένα αγόρι που έχει έρθει από την Αθήνα.

Με τον «Maestro»

Με φόρα έρχεται στο πρόγραµµα του Μεγάλου Καναλιού και το αναµενόµενο νέο σίριαλ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη µε τίτλο «Maestro». Σε αυτό πρωταγωνίστρια θα είναι η Κλέλια Ανδριολάτου, η οποία λίγα χρόνια µετά τον δεύτερο γυναικείο ρόλο που είχε στο «Μπρούσκο» επιστρέφει τηλεοπτικά υποδυόµενη τη νεαρή Κλέλια, που ερωτεύεται ο Maestro. Η Κλέλια Ανδριολάτου είναι αδιαµφισβήτητα από τις νέες πρωταγωνίστριες που θα ξεχωρίσουν στις σειρές του 2022-2023.



Η σειρά στην οποία θα πρωταγωνιστεί αναµένεται να κάνει πρεµιέρα τον Οκτώβριο.

Δριµύτερη επιστρέφει τη δεύτερη σεζόν και η σειρά που έκανε πάταγο πέρυσι και µας σύστησε πολλά νέα πρόσωπα. Ο λόγος για τη «Γη της ελιάς», όπου τέσσερις νέες ηθοποιοί έρχονται σε ρόλους-έκπληξη και θα φέρουν τα πάνω κάτω: η Ελισάβετ Γιαννακού, η Φιλιώ Κυριάκου, η Μελίνα Κόντη και η Ελενα Καλλινίκου, η αδελφή του ∆ηµήτρη, που γυρίζει από την Ολλανδία και προκαλεί αναστάτωση. Αλλη µία από τις νέες πρωταγωνίστριες που θα εντυπωσιάσουν το κοινό τη σεζόν 2022-2023 είναι η Μάρθα Λαµπίρη-Φεντόρουφ. Η ανερχόµενη ηθοποιός κάνει το τηλεοπτικό της ντεµπούτο στη νέα σειρά του ANT1 «Παγιδευµένοι» και θα πρωταγωνιστήσει δίπλα στον Μιχάλη Λεβεντογιάννη υποδυόµενη µια δυναµική δικηγόρο, την Αννα, που θα αναγκαστεί να συνεργαστεί µε τον Δηµήτρη (Λεβεντογιάννης).

Από τη Θεσσαλονίκη

Μια νέα κωµική σειρά ετοιµάζεται να φέρει ο ANT1 στο πρόγραµµά του, µε τίτλο «Εκτός υπηρεσίας». Εναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα έχει και η Χαριτίνη Ηλιάδου. Το µοντέλο από τη Θεσσαλονίκη, που έχει σπουδάσει νηπιαγωγός στην Κύπρο (ζει µόνιµα εκεί), έχει στο βιογραφικό της µία συµµετοχή στη σειρά «8 λέξεις». Επιµένοντας στη µυθοπλασία και µετά την περσινή επιτυχία του «Σασµού», ο Alpha φέρνει δύο νέες σειρές, το «Αυτή η νύχτα µένει» και ο «Παράδεισος των κυριών», ευελπιστώντας να κερδίσουν και αυτές την αγάπη του κοινού.

Στην πρώτη τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει Ηλιάνα Μαυροµάτη, την οποία γνωρίσαµε µέσα από τη «10η εντολή» του Πάνου Κοκκινόπουλου. Υστερα από αρκετά χρόνια, κάνει ξανά την εµφάνισή της στη µικρή οθόνη. Η εντυπωσιακή ηθοποιός θα υποδυθεί τη Ζέτα, µια τραγουδίστρια, που έχει σκοτεινό και βεβαρηµένο παρελθόν.



Στη δεύτερη σειρά ανάµεσα στο καστ θα υπάρχουν και δύο φρέσκα πρόσωπα. Το ένα είναι η Ελενα Μεγγρέλη. Η νεαρή ηθοποιός έχει στο ενεργητικό της αρκετές θεατρικές παραστάσεις, ενώ τηλεοπτικά έκανε το ξεκίνηµά της στη σειρά «Σκοτεινή θάλασσα», που είδαµε πέρυσι στο Mega. Επιπλέον, στον «Παράδεισο των κυριών» θα συµµετάσχει και η Δέσποινα Τσούτσα. Η νεαρή ηθοποιός είναι απόφοιτος της ∆ραµατικής Σχολής «Ιασµος» και τηλεοπτικά έχει κάνει κάποιους ρόλους στις σειρές «Θα γίνει της πολυκατοικίας» και «Ηλιος».

Και ο ΣΚΑΪ µπαίνει δυναµικά στο κοµµάτι της µυθοπλασίας, προβάλλοντας δύο νέες και πολλά υποσχόµενες σειρές, µε δυνατά ονόµατα, αλλά και νέους πρωταγωνιστές. Η µία είναι ο «Γλυκάνισος», µε πρωταγωνίστρια την Ελένη Πιερίδου, την οποία γνωρίσαµε µέσα από τη σειρά «Τατουάζ» του Ανδρέα Γεωργίου και η οποία επιστρέφει φέτος στη µικρή οθόνη.



Εντυπωσιακή

Η Ελενα Πιερίδου, αδερφή της Ιφιγένειας Πιερίδου, που πρωταγωνιστεί στη «Γη της ελιάς», θα παίξει τη Σύρια Ραζάν, η οποία θα ερωτευτεί παράφορα τον Στρατή, τον οποίο θα ενσαρκώσει ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Επίσης στην ίδια σειρά θα συµµετάσχει η κόρη των ηθοποιών Γιάννη Μποσταντζόγλου και Δήµητρας Παπαδήµα, Θαλασσινή. Η ηθοποιός έχει ήδη κάνει ένα πέρασµα από τη σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις τη µουρµούρα» το 2020, ενώ συµµετείχε στο σίριαλ «42°C» της COSMOTE TV και στην κινηµατογραφική ταινία «Dissolved».

Τέλος, ακόµα µία ηθοποιός που θα κερδίσει τις εντυπώσεις είναι η Μαρίλια Μητρούση, η οποία θα εµφανιστεί για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, κάνοντας το ντεµπούτο της στη νέα κοινωνική σειρά του ΣΚΑΪ «ΣτΟργή», όπου θα υποδυθεί την Αννα, µια κοπέλα µε πληγωµένο παρελθόν.



*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 3 Σεπτεμβρίου 2022.