Σε πείσμα του εύθραυστου της υγείας του, ο Σπύρος Φωκάς είναι γεμάτος διάθεση και έτσι αντιμετωπίζει τη ζωή. Αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι λαμβάνει υγιή και ανθρώπινα συναισθήματα από τη σύζυγό του, Λίλιαν, αλλά και από την κόρη της, Κωνσταντίνα.

Η σχέση με την ηθοποιό, που ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, είναι αμφίδρομη: την αντιμετωπίζει ωσάν να είναι όντως ο πατέρας της, τον αισθάνεται ωσάν να είναι όντως η κόρη του.

Δεν υπάρχει, άλλωστε, πιο εκκωφαντικό επιχείρημα για να αναδειχθεί του λόγου το ασφαλές από το γεγονός ότι έχει πάρει το επώνυμό του, Κωνσταντίνα Λάσκαρη-Φωκά, μια κίνηση που αυταπόδεικτα λογίζεται σε εκείνες της αγάπης.

«Τον νιώθω 100% μπαμπά μου, γιατί είναι πολύ καλός και είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που τον έχουμε στη ζωή μας. Είναι ένας απλός, έξυπνος και με πολλή ενέργεια άνθρωπος. Και παρ’ ότι στην αρχή υπήρξε ένα άγχος και μια αγωνία μεταξύ μας, δεν αργήσαμε να αναπτύξουμε χημεία. Γι’ αυτό και σήμερα είμαστε οικογένεια και συζητάω τους προβληματισμούς μου μαζί του. Μάλιστα, αυτό που κρατάω από εκείνον είναι το να πιστεύω πάντα στον εαυτό μου… Είναι περισσότερο προστατευτικός. Μπορώ να σου πω ότι μαζί τα συζητάμε όλα και πολλές φορές μου δίνει λύσεις σε κάποια θέματα που εγώ δεν τολμώ να τις σκεφτώ καν. Θαυμάζω το πόσο ανοιχτό μυαλό είναι», τόνισε η Κωνσταντίνα, που, πλην του πατριού της, έχει επιρροές και από τη μητέρα της, αφού είναι και εκείνη ηθοποιός.
Konstantina

Σε ό,τι αφορά το γιατί προσέθεσε το επώνυμό του στο πατρώνυμό της, η Κωνσταντίνα σχολίασε το λογικό: «Το κράτησα για να του δείξω πως είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου».

Η Λίλιαν και ο Σπύρος Φωκάς γνωρίστηκαν το 2007, όταν συνεργάστηκαν σε δουλειά που πήγε καλά. Βέβαια, ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός αντιμετώπισε πλείστα όσα οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα πλέον οι δυο τους να ζουν με μία σύνταξη, κάτι στο οποίο αντιπαραβάλλουν την αμοιβαία οικειότητα.

Η κοινή ζωή τους δεν ήταν εύκολη, αφού διαβιούσαν σε... κοντέινερ, ωστόσο ο Σπύρος Φωκάς έχει κερδίσει το σεβασμό ανθρώπων οι οποίοι, βλέποντάς τον να δυσκολεύεται, τον βοήθησαν. Πια, η οικία τους σε προάστιο της Κορίνθου είναι πιο μεγάλη, με περισσότερο χώρο, ως εκ τούτου και η ποιότητα του κοινού βίου υψηλότερη.

Η Λίλιαν δεν αφήνει μόνο τον Σπύρο Φωκά και η Κωνσταντίνα, όποτε μπορεί, γιορτάζει τη σύνδεσή τους. Κάποιες φορές, αναδεικνύοντάς την στα social media, με μηνύματα όπως ««Γιορτάζοντας τη ζωή και την αγάπη».