Ο Αλέξης Παππάς θέλησε να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή, σχετικά με τους ισχυρισμούς του Μαυρίκιου Μαυρικίου για την αποχώρησή του από παράσταση, λίγο πριν την πρεμιέρα.

Ο ηθοποιός με μια σειρά αναρτήσεων στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram εξήγησε τον λόγο που δεν προχώρησε η συνεργασία του για την παράσταση «Το κλουβί με τις τρελές».

ΟΜαυρίκιος Μαυρικίου υποστήριξε πως ο Παππάς αποχώρησε, γιατί δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει και «κρέμασε» την παραγωγή την τελευταία στιγμή, λίγο καιρό πριν κάνουν πρεμιέρα.

«Με έκπληξη, πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του Μαυρίκιου Μαυρικίου, τις οποίες θεωρώ ατυχείς και λυπάμαι για αυτές. Θα ήθελα να ενημερώσω το τηλεοπτικό κοινό, αλλά και τον Μαυρίκιο πως η λέξη "συμφωνία" συνοδεύεται από κάποιο συμβόλαιο. Εγώ δεν υπέγραψα κάποιο συμβόλαιο και κατά συνέπεια, ποτέ δεν συμφώνησα για συνεργασία στη θεατρική παράσταση "Το κλουβί με τις τρελές". Ήμασταν σε συνομιλίες και μόνο. Επίσης, ποτέ δεν φοβήθηκα ότι δεν θα τα καταφέρω, πιστεύω στον εαυτό μου και πιστεύω πώς οποιαδήποτε πρόκληση μου έχει δοθεί μέχρι σήμερα, έχω ανταποκριθεί επαρκέστατα. Ο λόγος, για τον οποίο τελικώς δε συμμετείχα στην τιμητική κατά τ' άλλα για εμένα πρόταση συνεργασίας, είναι το γεγονός ότι οι 20 ημέρες για τις πρόβες δεν είναι επαρκείς για να επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα», εξήγησε ο Αλέξης Παππάς.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως ουδέποτε έκανε κάποια ανάρτηση στα social media, όπως ισχυρίστηκε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, αλλά ενημέρωσε αμέσως τον παραγωγό, κύριο Πλατάκη.

«Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να αναφέρω ότι ποτέ δεν έκανα καμία ανάρτηση στα social media σχετικά με το θέμα, όπως λέει ο Μαυρίκιος. Τα όσα λέει μου φαίνονται περισσότερο ως μία προσπάθεια να τραβήξει τα βλέμματα παρά να πει την αλήθεια, αφού ενημέρωσα αυτόν που έπρεπε, τον μοναδικό αρμόδιο κ. Πλατάκη, ο οποίος είναι ο παραγωγός και όχι τον αναρμόδιο ηθοποιό κ. Μαυρίκιο Μαυρικίου. Εκτός αν είναι όντως παραγωγός (όπως την τελευταία φορά που ανέβασε στο ίδιο θέατρο με τον Λάκη Γαβαλά το ίδιο έργο), αλλά δεν το έχει πει μέχρι τώρα. Ακόμη όμως και σε αυτήν την περίπτωση, δεν σημαίνει πως δεν έχω το δικαίωμα να αρνηθώ μια επαγγελματική πρόταση. Εύχομαι καλή επιτυχία», έκλεισε.