Ο Χάρης Ρώμας ήταν καλεσμένος στο «Χαμογέλα και Πάλι» και μίλησε για τα επαγγελματικά του και την ενασχόλησή του με την πολιτική, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Κολωνού.

Για την ενασχόλησή του με τα κοινά

«Είμαι πολύ απασχολημένος πλέον, ως αντιπεριφερειάρχης, με τις ευθύνες που πρέπει και οφείλουμε να έχουμε, όταν αναλαμβάνουμε ένα τέτοιο πόστο. Είμαι αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, και έχουμε κάνει ένα σημαντικό έργο στην Περιφέρεια. Θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι το Πάσχα που παραιτούμαι για να μπορώ να αφοσιωθώ στον δήμο Χαλανδρίου. Ήδη κάνουμε προεκλογική εκστρατεία, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ήδη ζω μέσα στο Χαλάνδρι, τα πάντα, όλες τις καθημερινότητες του κόσμου. Πάντα έχεις το περιθώριο να κάνεις πολλά και εδώ έχουμε πολλά περιθώρια. Γι’ αυτό αποφασίζω να το κάνω. Εάν αισθανόμουν ότι οι άνθρωποι που θα αναμετρηθούν μαζί μου το κάνουν καλύτερα από εμένα, δε θα κατέβαινα υποψήφιος».

Μου προκαλεί απέχθεια η εργαλειοποίηση καταστάσεων για πολιτικούς σκοπούς

Στη συνέχεια, ο Χάρης Ρώμας μίλησε για «δεύτερες σκέψεις» του σχετικά με τις αποφάσεις του: «Τοποθετούμαι για τα πάντα γιατί θέλω να είμαι ο χάρης Ρώμας που όλοι γνωρίζουν, απλά είμαι πιο προσεκτικός στην διατύπωση μου σε κάτι που θα πω. Περιμένω να τελεσφορήσουν οι δίκες για τον Πέτρο Φιλιππίδη για παράδειγμα, για να μιλήσω. Γιατί και το METOO είναι ένας αγώνας, μία κίνηση που έγινε και δεν πρέπει να πέσει στο κενό», επεσήμανε για τα γεγονότα της επικαιρότητας».

Για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Αναφορικά με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, στην οποία αρκετοί συνέδεσαν το όνομά του με μία κοινή φωτογραφία που είχε με τον Ηλία Μίχο, ο Χάρης Ρώμας απάντησε: «Αυτό που μου προκαλεί απέχθεια είναι ότι εργαλειοποιούνται τα πάντα για πολιτικούς λόγους. Μάλιστα μία αριστερίστρια δημοσιογράφος έκανε ένα γκάλοπ στο Twitter που έλεγε: "Πιστεύετε ότι ο Ρώμας ήξερε ότι ο “φίλος” του – αυτόν τον άθλιο για την υπόθεση της 12χρονης τον Κολωνό – βίαζε και εξέδιδε το κοριτσάκι;" και συμπλήρωσε:

Έκανα μήνυση και θα πάρω τα πάντα

«Επειδή έκανε το λάθος και ήταν με το όνομά της, έστειλα το αυτόφωρο, έκανα μήνυση και θα πάρω τα πάντα. Ο κόσμος πρέπει να μαθαίνει ότι δεν μπορεί ανεξέλεγκτα να πετάει λάσπη ιδεοληπτικά σκεπτόμενος, όταν αισθάνεται ότι είσαι στην απέναντι όχθη. Είναι θέμα ότι υπάρχουν πολλοί που θα σκέφτονταν με τον τρόπο που σκέφτηκε ο 53χρονος κατηγορούμενος. Πρέπει να υπάρχει διαύγεια και καθαρότητα».

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: