Πριν δέκα χρόνια και με τρόπο αιφνιδιαστικό έκοψε την κάνναβη ο σταρ του Χόλιγουντ και σύζυγος της Μίλα Κούνις, Άστον Κούτσερ

Όπως είπε στο «Esquire» είχε πάει στο γάμο ενός φίλου του, στην Ιταλία και στο γαμήλιο γλέντι μία τζούρα τον έφερε σε κατάσταση πανικού. «Αυτό δεν είχε πάει καθόλου καλά» επισήμανε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη.

Έπειτα, συνέχισε λέγοντας ότι οι συνέπειες, δηλαδή ο πανικός και η άσχημη διάθεση, του καπνίσματος αφορούσαν στη βαζεκτομή που είχε προσφάτως υποβληθεί. «Ένιωθα σαν να είχα παραλύσει από τη μέση και κάτω» τόνισε ο Κούτσερ, ενώ συνέχισε: «Η σύζυγός μου έπρεπε να με βοηθήσει να επιστρέψω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου».

Την κουβέντα με το δημοσιογράφο για το συγκεκριμένο θέμα έκλεισε με λεπτό χιούμορ: «Μόλις η μαριχαουάνα έγινε νόμιμη στην Καλιφόρνια, μου απαγορεύτηκε να καπνίζω».

Το περιστατικό, όπως και το χειρουργείο, προκειμένου να γίνει στείρος ώστε να μην αφήσει ξανά τη Μίλα Κούνις έγκυο, χρονολογούνται προ δεκαετίας, αλλά όχι με ακρίβεια. 

Αυτό που επεσήμανε ο Κούτσερ, ήταν η κουβέντα που είχε κάνει με το φίλο του, Νταξ Σέπαρντ. Όπως αποκάλυψε, ζήτησε συμβουλές από τον Σέπαρντ, καθώς και εκείνος είχε προχωρήσει σε βαζεκτομή, αφού η σύζυγός του, Κρίστεν Μπελ, είχε το φόβο της εγκυμοσύνης μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους.

Στην επέμβαση κόβονται και δένονται τα δύο σπερματικά αγγεία, ώστε να αποτρέπεται η είσοδος του σπέρματος στην ουρήθρα και έτσι να αποκλειστεί η πιθανότητα γονιμοποίησης μιας γυναίκας, μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Οι βαζεκτομές συνήθως εκτελούνται σε ιατρική κλινική και δεν απαιτείται νοσηλεία, καθώς η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη. Λόγω της απλότητας, μια βαζεκτομή συνήθως διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά, για να ολοκληρωθεί. Η επέμβαση αυτή δεν συνιστάται για νεαρούς -άγαμους- ή άτεκνους άντρες, μιας και οι πιθανότητες για βιολογική γονεϊκότητα μειώνονται μόνιμα. Σε μερικές περιπτώσεις και εντελώς.