Οι αποκαλύψεις που έκανε ο Γιώργος Λιάνης σε συνέντευξή του για τη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις.

Ο γιος μάλιστα της εθνικής μας σταρ, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, οργισμένος δηλώνει ότι ο δημοσιογράφος θα λογοδοτήσει στα δικαστήρια.

Πώς άρχισαν όλα

Όλα ξεκίνησαν από τη συνέντευξη του Γιώργου Λιάνη στην εκπομπή «Τετ α τετ», με τον δημοσιογράφο να μιλά για την ερωτική σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. «Η σχέση μας ήταν άριστη, έως και σε μια περίοδο ερωτική. Μια μικρή περίοδο. Τη συνέκρινε με την Αιμιλία και με ρώταγε αν είναι πιο ωραία αυτή ή η Αιμιλία και έλεγα ότι είναι η Αιμιλία πιο όμορφη... Το έλεγα και το εννοούσα», είπε αρχικά. «Μια μέρα με ρώτησε: “Δεν έχω τίποτα ωραίο πάνω μου;”. Και εγώ είπα αυθορμήτως “έχεις”! Μου λέει “τι;” Και λέω: “Το στήθος σου”. Και μου είπε μια φράση που δεν την επαναλαμβάνω γιατί είναι πολύ ωραία. Μου λέει: “Πάρ’ το”, ανοίγοντας μια μεταξένια ρόμπα. Ήταν απόλυτα ωραίο και φυσιολογικό, είχε χωρίσει τότε», κατέληξε ο Γιώργος Λιάνης.

Από εκείνη την ημέρα ο γνωστός δημοσιογράφος δέχεται έντονη κριτική. Η Έφη Πίκουλα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι ντροπή να εκμεταλλεύονται το όνομά της γιατί “πουλάει”, χρησιμοποιούν σεξιστικά και ανόητα σχόλια που την προσβάλλουν. Είναι απαράδεκτο όποιος το κάνει αυτό -ή Λιάνης λέγεται ή δεν ξέρω κι εγώ- όταν λες κάτι επί προσωπικού γίνεσαι γελοίος. Τι θα βγάλει, τον ανδρισμό του, ότι είναι ωραίος εραστής; Τι θέλει να πλασάρει ο κύριος αυτός; Ο άνθρωπος ξεμωραίνεται όταν μεγαλώνει».

«Ούτε ένα λεπτό»

Από την πλευρά της η Δέσποινα Στυλιανοπούλου ανέφερε: «Δεν είδα τόσα χρόνια που είμαστε μαζί ούτε ένα λεπτό να κάνει δήθεν μία τέτοια κίνηση. Η Αλίκη για εμένα ήταν το πιο ηθικό πλάσμα, ήταν άμεμπτη. Δεν έδωσε δικαίωμα σε κανέναν».

Θέση για το θέμα πήρε και η Ζωζώ Σαπουντζάκη λέγοντας: «Δεν έκανε καλά ο Λιάνης ύστερα από τόσα χρόνια να αποκαλύψει αυτό το πράγμα, είναι ντροπή. Σωστή η απόφαση του Γιάννη Παπαμιχαήλ να κινηθεί εναντίον του Γιώργου Λιάνη. Την αγαπούσα πολύ την Αλίκη, είναι ντροπή ύστερα από τόσα χρόνια που “έφυγε” να λέγονται αυτά τα πράγματα».

Τις δηλώσεις Λιάνη σχολίασε και η Άννα Φόνσου. «Είναι μικρότητες αυτές για την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Νομίζω ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, τουλάχιστον έτσι θεωρώ εγώ σαν φίλη της, είναι να την αφήσουμε λίγο ήσυχη. Είναι ντροπή μια γυναίκα που έχει “φύγει” 28 χρόνια και δεν μπορεί να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τίποτα, να μιλάμε για την Αλίκη», είπε και πρόσθεσε με νόημα: «Εγώ έχω μεγάλο ερωτικό βίο κι έτσι θα έχετε πολλά χρόνια για να ασχολείστε μαζί μου. Οι άνδρες που είχα εγώ ήταν άνδρες με “Α” κεφαλαίο. Οπότε, δεν έχω καμία ανησυχία ότι θα με εκθέσει κανένας».

«Θα λογοδοτήσει»

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ απάντησε με ανάρτησή του στον Γιώργο Λιάνη, αναφέροντας πως δεν θα κάνει πίσω, αλλά θα τα πουν στο δικαστήριο. «Ο καθένας έχει την ευθύνη γι’ αυτά που λέει και πράττει. Αυτό δεν σημαίνει ότι μια “συγγνώμη” θα με κάνει να αλλάξω την απόφασή μου και όλα θα είναι μια χαρά. Απεναντίας, έχω πάρει τις αποφάσεις μου, θα λογοδοτήσει ο Γιώργος Λιάνης, και στα ποινικά αλλά και στα αστικά δικαστήρια. Δεν κάνω πίσω για κανέναν. Με αυτά που δήλωσε ο Γιώργος Λιάνης δεν προσέβαλε μόνο την αείμνηστη μητέρα μου, αλλά κι εμένα προσωπικά. Δεν έχω χάσει ποτέ καμία δίκη, μετράω ένα 10-0 ή κάπου εκεί κοντά, για τον απλούστατο λόγο ότι πάντα το δίκιο ήταν με το μέρος μου», έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ.

Η ανάρτηση

Στο θέμα αναφέρθηκε με ανάρτησή του και ο Γιώργος Λιάνης, που επισημαίνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται στο επίμαχο συμβάν, όπως το χαρακτηρίζει: «Τα Χριστούγεννα του 2016, δηλαδή επτά χρόνια πριν, σε ένα δισέλιδο αφιέρωμα της “Realnews” έγραψα αυτό το περιστατικό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη που δημιούργησε ΤΩΡΑ αυτές τις τόσο δυσάρεστες για μένα αντιδράσεις. Τον Μάιο του 2021 εξέδωσα το βιβλίο μου “Συνομιλώντας με τον 20ό αιώνα”. Εκεί συμπεριέλαβα δύο μεγάλες συνεντεύξεις της Αλίκης με έκδηλο τον θαυμασμό και την αγάπη μου, όπως πάντα, γι’ αυτήν...

Τον Δεκέμβριο του 2022 έδωσα στον διακεκριμένο Κύπριο δημοσιογράφο Τάσο Τρύφωνος μια μεγάλη συνέντευξη που παίχτηκε τον Μάρτιο στην Κύπρο. Ο δημοσιογράφος με ρώτησε αν το συμβάν με την Αλίκη είναι αληθινό και του το επιβεβαίωσα. Όμως το κλίμα της συζήτησης για την Αλίκη, όπως μπορεί να σας διαβεβαιώσει και ο ίδιος, ήταν γεμάτο αγάπη και νοσταλγία γι’ αυτό το ξεχωριστό πρόσωπο.

Με εντυπωσιάζει το γεγονός γιατί δεν υπήρξε αντίδραση στους δεκάδες χιλιάδες που είχαν διαβάσει την εφημερίδα, στους δέκα χιλιάδες που διάβασαν το βιβλίο μου και υπήρξε αυτή η καθυστερημένη καταιγίδα αντιδράσεων - απλούστατα έπαιξε ρόλο η ΣΥΓΚΥΡΙΑ. Έπρεπε να δοθεί συνέχεια στο σίριαλ που παιζόταν εκείνες τις μέρες σε μια άλλη υπόθεση.

Μήπως για το θέμα αυτό που άχαρα μπήκε στη ζωή μας έχει μεγαλύτερη σημασία η γνώμη αυτών που διάβασαν το βιβλίο, το προλόγισαν και το παρουσίασαν στο κοινό; Ευάγγελος Βενιζέλος, Μίκης Θεοδωράκης, Προκόπης Παυλόπουλος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Κώστας Λαλιώτης. Ξέρετε τι είπαν αυτοί; Ότι συνδιαλέγομαι με ευγένεια, σεβασμό, δέος και θαυμασμό με όλα τα πρόσωπα, χωρίς ίχνος θράσους, αλλά με θάρρος», σημειώνει χαρακτηριστικά.

*Δημοσιεύτηκε στην On Time στις 03/04/2023.