Την αγωγή που έκανε ο Γιώργος Κιμούλης εις βάρος των Ζέτα Δούκα, Νίκου Ψαρρά και Δώρας Χρυσικού, σχολίασε με τη σειρά της και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε σε αυτό, κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής της εκπομπής, στον «Pride 98.6», τονίζοντας ότι η στάση του σκηνοθέτη να μιλήσει για το #MeToo.

Ο Γιώργος Κιμούλης ήταν πολύ διαβασμένος

Αναλυτικότερα, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είπε: «Τα γεγονότα που συνέβησαν στη Ζέτα τα βεβαίωσαν με ένορκες καταθέσεις η Δώρα Χρυσικού και ο Γιώργος Ψαρράς και γι’ αυτόν τον λόγο έφαγαν τις μηνύσεις που έφαγαν.

Αυτό που θέλω να κουβεντιάσουμε είναι ότι στις δηλώσεις του ο Γιώργος Κιμούλης ήταν πολύ διαβασμένος στις δηλώσεις του, μίλησε για το κίνημα #MeToo και είπε ότι είναι υπέρμαχος.

Μου κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση αυτό γιατί χρησιμοποίησε από τον χώρο του θεάτρου τον πρώτο άνθρωπο που βρήκε το θάρρος να μιλήσει για κακοποιητική συμπεριφορά ως έναν άνθρωπο που ψεύδεται».

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στο «Πρωινό»Στην πορεία, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είπε: «Η γυναίκα αυτή δηλαδή που έχει μία πολύ λαμπρή καριέρα, όπως και οι άλλοι δύο, αποφάσισαν μία ωραία μέρα να εκμεταλλευτούν το metoo και να αναφερθούν σε αυτή τη βία που ισχυρίζεται η Ζέτα ότι έχει υποστεί, προκειμένου να γίνουν γνωστοί και να έχουν δουλειά; Γιατί πριν που ήταν; Ήταν άγνωστοι; Γενικά αυτό είναι ένα σενάριο που είναι αστείο, δηλαδή γελάμε με αυτό το πράγμα, γιατί το ίδιο συνέβη και στη δική μας περίπτωση με τον Φιλιππίδη, ότι δημιουργήσαμε τα γεγονότα για να αποκτήσουμε φήμη και δουλειά, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Δεν το συζητάμε, γελάει ο κόσμος. Περιμένουμε τις αποφάσεις του δικαστηρίου κι ελπίζουμε να λάμψει η αλήθεια».

Οι αγωγές Κιμούλη

Ο ηθοποιός ζητά αποζημίωση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη. Λίγο μετά τις 9:30 της 27ης Απριλίου, ο Γιώργος Κιμούλης εμφανίστηκε στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, με τον δικηγόρο του, Βασίλη Καπερνάρο, στο πλευρό του.Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο ηθοποιός χαρακτήρισε «σπουδαίο» το κίνημα #MeToo και τόνισε ότι κάποια πρόσωπα προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν.

«Θεωρώ ότι το κίνημα #MeToo είναι ένα σπουδαίο κίνημα. Μετρά 17 χρόνια περίπου από τότε που η Αμερικανίδα Μπερκ έβαλε τα θεμέλια. Έχει καθοδηγήσει πολλούς κακοποιητές και βιαστές στα δικαστήρια και τις φυλακές. Παράλληλα όμως έχουν εμφανιστεί κάποια πρόσωπα που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το κίνημα» είπε αρχικά.

 «Είναι στη φύση του ανθρώπου να ψεύδεται και να κάνει καταγγελίες ψευδείς. Τα πρόσωπα αυτά πέρα από το γεγονός αυτό συκοφαντούν και προκαλούν ηθική βλάβη σε αυτούς που ψευδώς καταγγέλλουν, πρέπει να τιμωρούνται για να προστατευτεί αυτό το σημαντικό κίνημα».

Η Ζέτα Δούκα από την πλευρά της αρκέστηκε στη δήλωση: «Η αγωγή συζητήθηκε και περιμένουμε την απόφαση».«Δεν δικαιολογείται μετά από 13 χρόνια να πας σε μία εκπομπή και να λες αυτά που λες, όταν γνωρίζεις ότι αυτά δεν μπορούν να αποδειχθούν», είπε ο δικηγόρος του ηθοποιού, Βασίλης Καρπενάρος, αναφερόμενος στη Ζέτα Δούκα. «Είναι μία ταινία μικρού μήκους, ένα σκετσάκι που αποφάσισαν να συμπαίξουν αυτά τα τρία άτομα», πρόσθεσε.Η Δώρα Χρυσικού δεν παρευρέθηκε στα δικαστήρια καθώς απουσιάζει στο εξωτερικό, ενώ ο Νίκος Ψαρράς έλειπε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: