Παρά το πρώτο µπλόκο του Aρειου Πάγου στο κόµµα «Ευ» του γνωστού επιχειρηµατία Πολ Ευµορφίδη, ο ίδιος φαίνεται αποφασισµένος να επιχειρήσει και πάλι να συµµετάσχει κανονικά στις δεύτερες εκλογές, που θα γίνουν στις 25 Ιουνίου.

Ο κ. Ευµορφίδης έγινε viral όταν εµφανίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο φορώντας τα σανδάλια του. Στη συνέχεια έγινε ευρέως γνωστός στο κοινό µέσα από τη συµµετοχή τους στο δηµοφιλές τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1 «Dragons' Den».

Το «Secret» βρέθηκε στα γραφεία του κόµµατος «Ευ» στην Ερµού 114 και συνοµίλησε µαζί του σχετικά µε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ασχοληθεί µε την πολιτική και για τα µελλοντικά σχέδιά του σε περίπτωση που βρεθεί στα βουλευτικά έδρανα. Ο ίδιος στην αρχή αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν από τις επιχειρήσεις να στραφεί προς την πολιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κύριος στόχος του είναι η προσφορά στους συµπολίτες του αλλά και στην Ελλάδα.

«Όπως τα ζήταγα»

«Μου τα έχει δώσει όλα ο Θεός, όπως ακριβώς τα ζήταγα. Μου έχει δώσει τέσσερα παιδιά και σε αφθονία ό,τι θα ζητούσε ο κάθε νέος, δηλαδή ταξίδια, εµπειρίες και τίµιες δουλειές. Με έκανε να είµαι ελεύθερος µέχρι σήµερα, στα 65 µου. Μπορώ να κυκλοφορώ χωρίς σωµατοφύλακες και ξέρω ότι υπάρχουν παντού άνθρωποι που µε αγαπούν. Αν έχω αδικήσει κάποιον, αυτό θα ήταν µόνο κατά λάθος. Αυτό που θέλω εγώ είναι να κάνω µόνο καλό», ανέφερε. Και συνέχισε: «Εχω
Κανένας από εµάς δεν είναι υποψήφιος για να µπει στη Βουλή και να επωφεληθεί
καταφέρει στη ζωή µου να περνάω µε πολύ λίγα και αυτό που θέλω είναι να φροντίσω τους άλλους. Η πολιτική είναι ένα µέσο για αυτό. Από την αποζηµίωση του βουλευτικού αξιώµατος εγώ δεν θα παίρνω ούτε ένα ευρώ. Αυτά τα χρήµατα θα πηγαίνουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε δενδροφυτεύσεις και σε άλλες δράσεις, που θα είναι ευεργετικές για την κοινωνία. Αυτό ισχύει και µε τους υποψήφιους βουλευτές του κόµµατος. Κανένας από όλους εµάς δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ παραπάνω από τον µισθό που έχει αυτήν τη στιγµή. Κανένας από εµάς δεν είναι υποψήφιος για να µπει στη Βουλή και να επωφεληθεί. Πάµε καθαρά για να προσφέρουµε».

«Είναι ένα κίνημα»

Σχετικά µε το κόµµα «Ευ», ο ίδιος τόνισε ότι αυτό απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου. «Το “Ευ” δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό. Είναι ένα κίνηµα το οποίο θέλει η Ελλάδα να παραγάγει. Να δηµιουργήσει πλούτο που έτσι κι αλλιώς τον έχει. Στην Ελλάδα υπήρχε παλιά δυνατή βιοµηχανία. Αυτό, δυστυχώς, σιγά-σιγά µε τις επιδοτήσεις και τα επιδόµατα ατόνησε και τώρα η νεολαία δεν έχει τα ερεθίσµατα. Πρέπει να τονίσουµε, όµως, ότι
Το να γίνει κάποιος γεωργός δεν σηµαίνει ότι δεν µπορεί να βγάλει χρήµατα
δεν φταίνε τα παιδιά, αλλά το σύστηµα ολόκληρο, που τα έκανε να είναι άπραγα. Παραδείγµατος χάρη, ο γιος µου, που είναι 10 χρόνων στην Ολλανδία, πήγε µε το σχολείο του και φύτεψε καρότα και µας έφερε µεγάλη ποσότητα. Αυτό το σχολείο, λοιπόν, δεν θα µπορούσε να δώσει το ερέθισµα σε παιδιά να ασχοληθούν µε την καλλιέργεια της γης; Και πρέπει να σηµειώσω ότι το να γίνει κάποιος γεωργός δεν σηµαίνει ότι δεν µπορεί να βγάλει χρήµατα. Αυτό που πιστεύω είναι ότι ο γεωργός µπορεί να δηµιουργήσει µεγάλο πλούτο, αρκεί να είµαστε δίπλα του και να τον εµπνεύσουµε», δήλωσε.

«Εργαζόμενοι»

Στη συνέχεια, τόνισε επίσης: «Ολοι οι άνθρωποι που υπάγονται στο “Ευ” είναι εργαζόµενοι και έρχονται εδώ στα γραφεία µας και βοηθούν. Εχουµε ανθρώπους από όλα τα επαγγέλµατα και όλοι τους θέλουν να προσφέρουν µε τις γνώσεις τους, το πάθος τους και τον ενθουσιασµό τους στο κοινωνικό σύνολο µέσω της πολιτικής. Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν την καθηµερινότητα του κάθε πολίτη». Σε ό,τι έχει να κάνει µε το µπλόκο του Αρείου Πάγου, ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το κόµµα του στις δεύτερες εκλογές θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια.

«Σε αυτές τις εκλογές για πρώτη φορά υπήρξε η ηλεκτρονική κατάθεση των ψηφοδελτίων. ∆εν θεωρώ ότι ήταν επιτυχηµένο. Αυτό που µας είπαν είναι ότι δεν ήµασταν στην ώρα µας. Αφού, λοιπόν, έγινε ηλεκτρονικά η διαδικασία, θα έπρεπε να υπήρχαν οι δικλίδες ασφαλείας, ώστε να σου δείχνει πού δεν έχεις τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Εµείς είχαµε καταθέσει κανονικά όλα τα ονόµατα. Ηταν άδικο. Τώρα, όµως, είµαστε πανέτοιµοι για τις δεύτερες εκλογές. Τα ψηφοδέλτιά µας θα έχουν σήµα ένα ποδήλατο. Αλλά δεν θα σταµατήσουµε εκεί. Θα είµαστε παρόντες και στις δηµοτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές», τόνισε.

Η υπόσχεση

Τέλος, ο ίδιος έκλεισε µε µια υπόσχεση σε περίπτωση που τον στηρίξει ο κόσµος µε την ψήφο του, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Το κόµµα µας απαρτίζεται από ανθρώπους τίµιους. Αυτό που υποσχόµαστε στον κόσµο είναι ότι, από τη στιγµή που θα µπούµε µέσα στη Βουλή, δεν θα κλαπεί ούτε ένα ευρώ. Αυτός είναι και ένας από τους κυριότερους σκοπούς µας, η τιµιότητα µέσα στο Κοινοβούλιο. Είµαστε ικανοί να µην αφήσουµε ούτε ένα ευρώ του ελληνικού λαού να πάει σε τσέπες ηµετέρων. Καλώ όλο τον κόσµο να έρθει στα γραφεία µας και να µας γνωρίσει».

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 2 Ιουνίου 2023.