Στο «Καλοκαίρι Yes» μίλησαν το πρωινό της Τρίτης η Μαίρη Μηλιαρέση και η Σταματίνα Σταματάκου. Οι δύο γυναίκες αναφέρθηκαν στο καταφύγιο ζώων που κάηκε στο Λαγονήσι αλλά και στην επιχείρηση μεταφοράς ζώων που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πύρινο μέτωπο της Νοτιοανατολικής Αττικής προς το Γαλάτσι.


«Δεν είναι καθόλου καλή ημέρα για αυτήν τη γυναίκα που είχε το καταφύγιο, το "Fazoo", που έχασε τα ζώα που με τόσο κόπο φρόντιζε για 12 χρόνια. Όσο θέλουμε να το περάσουμε στα ψιλά γράμματα, δεν παύουν τα ζώα να είναι πλάσματα, όπως κι εμείς», ανέφερε η Μαίρη Μηλιαρέση στον αέρα του ΟΡΕΝ.


«Νιώθουν την αγωνία, το άγχος, την απόγνωση… καίγονται ζωντανά. Αν είσαι άνθρωπος, πρέπει αυτό να το αντιλαμβάνεσαι», τόνισε η αντιδήμαρχος Γλυφάδας και πρώην παρουσιάστρια, ενώ περιέγραψε τις φιλοζωικές δράσεις που πραγματοποίησαν το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή μαζί με εθελοντές και άλλους ακτιβιστές.


«Το "Fazoo" κάηκε και οι άνθρωποι εκεί δεν πρόλαβαν καν να ζητήσουν βοήθεια. Για πρώτη φορά βλέπουμε την Πολιτεία να ενδιαφέρεται, να δίνει το "παρών". Άλλοι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι μας έκλεισαν το τηλέφωνο στα μούτρα, μας έλεγαν: εδώ κινδυνεύουν άνθρωποι, δεν μας απασχολεί το θέμα», κατήγγειλε από την πλευρά της η Σταματίνα Σταματάκου.