Λίγες ηµέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η σύζυγος του Νίκου Χαρδαλιά, Γιώτα Παναγιωτοπούλου-Χαρδαλιά, µιλάει στο «Secret» για τη ζωή τους. Θυµάται την περιπέτεια υγείας του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής και τη σηµαντικότερη στιγµή τους. Αποκαλύπτει το αγαπηµένο φαγητό του, ενώ εξηγεί πώς είναι η καθηµερινότητα µιας γυναίκας που ηγείται επιχείρησης.

Διαβάστε ακόμα: Νίκος Χαρδαλιάς: Ένα 24ωρο των "Π" με τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών 

Πώς γνωριστήκατε µε τον Νίκο Χαρδαλιά;
Γνωριστήκαµε πριν από 13 χρόνια περίπου, στο γυµναστήριο που διατηρούσα εγώ στον Βύρωνα. Τότε ο Νίκος ήταν δήµαρχος Βύρωνα και είχε µια δράση για τη µεταφορά και παράδοση της Φλόγας των Ολυµπιακών Αγώνων. Ηρθε, λοιπόν, να κάνει προπόνηση, για να φτιάξει τη φυσική του κατάσταση. Αυτή ήταν η πρώτη µας επαφή.

Παραµένετε ακόµη ερωτευµένοι;
Υπάρχει έρωτας και βαθιά αγάπη. Αυτός ο άνθρωπος µου δίνει πάρα πολλή δύναµη. Ανεξάντλητη δύναµη πολλές φορές και του το πιστώνω αυτό. Αισθάνοµαι όµορφα όταν τον περιποιούµαι και τον νοιάζοµαι. Αναζητάµε και οι δύο χρόνο για να καθίσουµε λίγο µαζί και δεν βαριέµαι ποτέ να τον ακούω να µιλάει επί παντός επιστητού. Πρέπει επίσης να σας πω ότι ο Νίκος έχει εξαιρετικό χιούµορ, γελάµε πάρα πολύ. Για ό,τι µου συµβαίνει, καλό ή κακό, είναι ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο θέλω να απευθυνθώ... Μιλάµε για την πολιτική, τα παιδιά µας, τις δουλειές µας.

Είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς ο άνδρας πρότυπο;
Δεν ξέρω αν είναι πρότυπο, αλλά είναι σίγουρα µία κατηγορία µόνος του. Είναι ο άνθρωπος που θα επέλεγα ξανά για πατέρα του παιδιού µου. Είναι εξαιρετικός σύζυγος. Μου βγάζει τροµερή εµπιστοσύνη. Είναι πολύ υπεύθυνος άνθρωπος. Κάτι που µε συναρπάζει στον Νίκο είναι ότι τον διακατέχει πολύ υψηλό αίσθηµα ευθύνης. Την ευθύνη που έχει πάντα την τιµά. Θα καταφέρει να φέρει πάντα αποτέλεσµα, µε οποιοδήποτε κόστος. Τον θαυµάζω τον Νίκο.


Με γυναίκα γυµνάστρια, ο Νίκος Χαρδαλιάς γυµνάζεται;
Ο Νίκος γυµναζόταν από µικρό παιδί και ήταν αθλητής του χάντµπολ. Συµµετείχε µάλιστα και στα κλιµάκια της εθνικής οµάδας χάντµπολ. Ηταν πολύ καλός αθλητής και, όπως έλεγαν οι προπονητές του, είχε και δυνατότητες να φύγει εκτός Ελλάδας. Τώρα η αλήθεια είναι ότι δεν έχει χρόνο, όµως καταβάλλει φιλότιµη προσπάθεια, γιατί γνωρίζει πολύ καλά το όφελος του αθλητισµού. Προσπαθεί στα κενά του να αθλείται. Εχει µπει ξανά η άσκηση στη ζωή του, όµως, για να είµαστε ειλικρινείς, είναι ελάχιστος ο χρόνος που έχει.


Τον βλέπετε καθόλου τον τελευταίο µήνα;
Η απάντηση είναι «όχι» (γελάει). Είναι σηµαντικό ότι επιστρέφει στο σπίτι του βράδυ και µπορεί να κοιµηθεί έστω πέντε ώρες. Κατανοώ απολύτως τις ανάγκες του και πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνει. ∆εν µου αρέσει να παραπονιέµαι, γιατί δεν θέλω να τον επιβαρύνω. Κάνει µια προσπάθεια για έναν σηµαντικό σκοπό. Ξέρω πόσο κουράζονται και το µυαλό του και το σώµα του και η ψυχή του. Επίσης, δεν χρειάζεται να παραπονεθώ, γιατί ο Νίκος πάντα ξέρει τι πρέπει να κάνει. Εχω καλυφθεί προτού ζητήσω κάτι, χωρίς κρεβατοµουρµούρα.

Διαβάστε ακόμα: Περιφέρεια Αττικής: Υψηλές ''πτήσεις'' για Χαρδαλιά - Πάνω από το διπλάσιο η διαφορά στα ποσοστά έναντι του Ιωακειμίδη 

Ζηλεύει ο ένας τον άλλον;
Η ζήλια είναι θέµα χαρακτήρα, εµπιστοσύνης, αλλά και προσωπικής υπόστασης. Ο βασικός πυλώνας της σχέσης µας είναι η πραγµατική εµπιστοσύνη που έχουµε ο ένας στον άλλον. ∆εν ζηλεύουµε.

Ποια ήταν η σηµαντικότερη στιγµή σας;
Σίγουρα είναι η γέννηση του παιδιού µας. ∆εν πρόκειται να την ξεχάσω ποτέ στη ζωή µου. Είναι η πηγή της δύναµης, της έµπνευσης, της χαράς µας. Ο Νίκος ήταν παρών κατά τη διάρκεια του τοκετού και έκοψε και τον οµφάλιο λώρο της µικρής µας. ∆εν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Το καλοκαίρι του 2021 ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε µια σοβαρή περιπέτεια υγείας.

Πώς το βιώσατε ως οικογένεια;
Ηταν η χειρότερη, η δυσκολότερη και πιο σκληρή στιγµή της ζωής µου. Εγώ την προηγούµενη ηµέρα είχα βγει θετική στον κορονοϊό, το ίδιο και η κόρη µας. Χτύπησε το τηλέφωνό µου και µου είπαν ότι ο Νίκος πηγαίνει στο νοσοκοµείο. Εύχοµαι κανείς να µη ζήσει παρόµοια κατάσταση. ∆εν ήξερα πώς να αντιδράσω. Επρεπε να µείνω ψύχραιµη για το παιδί. Οι πρώτες στιγµές µέχρι να µιλήσουµε µε τον γιατρό και να ενηµερωθούµε ήταν απελπιστικές. Εγώ δεν µπορούσα να πάω στο νοσοκοµείο και αυτό µε τρέλαινε. Ηµουν σε συνεχή επικοινωνία µε τον καταπληκτικό γιατρό του, κάποια στιγµή µίλησα και µε τον ίδιο και κάπως ηρέµησα.

Αλλαξε η ζωή σας µετά από αυτό το περιστατικό; Είδε κι εκείνος αλλιώς τα πράγµατα;
Καθόλου. Τα βλέπει ακριβώς όπως τα έβλεπε πριν. Απλώς κατάλαβε πολύ καλά ότι θα πρέπει να κοιµάται. Αυτό το έκανε πράξη. Κατά τα άλλα, κάνει ό,τι έκανε. Το πάθος του για προσφορά είναι πολύ µεγάλο. Οταν ο Νίκος νιώθει πως είναι χρήσιµος και κάνει έργο, παίρνει δύναµη και συνεχίζει. Εγώ, από τη µεριά µου, προσπαθώ µε κάθε τρόπο να τον ξεκουράζω.

Την περίοδο του κορονοϊού φοβηθήκατε για εκείνον;
Ο ίδιος δεν φοβόταν. Τηρούσε όλα τα µέτρα προστασίας, οπότε κι εγώ ήµουν ήσυχη. Αυτό που µε τροµοκρατούσε ήταν το γεγονός πως ζούσαµε όλοι µια κατάσταση αχαρτογράφητη. Φοβήθηκα αν θα καταφέρουµε να το αντιµετωπίσουµε ως χώρα. Οµως τότε ήταν άµεση η αντίδραση της κυβέρνησης, µείναµε όλοι σπίτι και εµένα αυτό µε έκανε να νιώσω ασφάλεια. Σκεφτόµουν ότι ο Νίκος µπορεί να κολλήσει, το παράδοξο όµως είναι ότι δεν έχει κολλήσει ποτέ µέχρι σήµερα.

Σας συµβουλεύεται για τις αποφάσεις που παίρνει;
∆εν µε συµβουλεύεται στις πολιτικές του αποφάσεις. Ο Νίκος γενικά ξέρει τι πρέπει να κάνει. Και ξέρει αν θα συµφωνήσω ή θα διαφωνήσω. Θα κάνει αυτό που πιστεύει εκείνος ότι είναι σωστό για τη χώρα και τον εαυτό του. Ωστόσο, θα µοιραστεί µαζί µου τις σκέψεις του για τον τρόπο διαχείρισης κρίσιµων καταστάσεων. Σε αποφάσεις που αφορούν την οικογένειά µας φυσικά και θα συζητήσουµε, θα µε συµβουλευτεί και θα συναποφασίσουµε.

Η αδερφή σας είναι υποψήφια δήµαρχος Τριφυλίας, ο Νίκος υποψήφιος περιφερειάρχης. Εσείς στο παρελθόν έχετε ασχοληθεί µε τα κοινά. Μήπως το µικρόβιο της πολιτικής σάς χτυπά ξανά την πόρτα;
Πάντα µου άρεσε να ασχολούµαι µε τα κοινά. Πίστευα ότι πρέπει να είµαστε µέρος των αποφάσεων. Τώρα όµως λόγω των επιχειρήσεων και του παιδιού µου δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ. Προτιµώ να υποστηρίζω τον σύζυγο και την αδερφή µου.

Με ποιον τρόπο υποστηρίζετε την αδερφή σας;
Είµαστε πάρα πολύ δεµένες. Συζητάµε τα πάντα. Είµαι πολύ περήφανη γι' αυτήν. Είναι µαχόµενη δικηγόρος. Είναι πέντε χρόνια στην Αυτοδιοίκηση, ήδη. Μακάρι να αναλάβει εκείνη τώρα, γιατί έχει να προσφέρει πολλά στον τόπο µας και θα είναι µια εξαιρετική, αποτελεσµατική δήµαρχος Τριφυλίας. Σε ό,τι µου ζητήσει προσπαθώ να είµαι πάντα δίπλα της.

Μέσα στην κρίση αποφασίσατε να µεγαλώσετε την επιχείρησή σας. Σας άγχωσε αυτό;
Ξεκίνησα την πρώτη µου επιχείρηση το 2004. Εκανα την αγάπη µου για τον αθλητισµό επάγγελµα ακριβώς έξι χρόνια µετά την ολοκλήρωση των σπουδών µου στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας. Ο κόσµος αγάπησε πολύ το πρώτο γυµναστήριο και επέλεξα να προσφέρω στους ασκούµενους κάτι πιο ολοκληρωµένο, σε έναν µεγαλύτερο χώρο και µε περισσότερες υπηρεσίες, στη λογική του wellness, σε προσιτές τιµές. Κατακλύζοµαι από άγχος κυρίως για τις οικονοµικές καταστάσεις που έχω να αντιµετωπίσω, καθώς και από τη διαχείριση της ευθύνης όλων των ανθρώπων που εργάζονται στην επιχείρηση, µε τους οποίους προσπαθούµε καθηµερινά να παρέχουµε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες µας.


Τι θα ζητούσατε από τον Νίκο να αλλάξει στην Αττική άµεσα, αν εκλεγεί;
Θεωρώ ότι οι πολίτες πρέπει να νιώθουν αλλά και να είναι ασφαλείς. Και δεν µιλάω µόνο για την αστυνόµευση, αλλά και για όλα εκείνα τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν, ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς απέναντι στα φυσικά φαινόµενα αλλά και απέναντι στον υγειονοµικό κίνδυνο που απειλεί την Αττική, τα σκουπίδια. Για εµένα αλλά και για τον Νίκο η ασφάλεια των πολιτών είναι αξιοπρέπεια.

Προλαβαίνετε να ασχοληθείτε µε το σπίτι;
∆εν έχω άλλη επιλογή. Πρέπει να τα καταφέρω. Οι εργαζόµενες µητέρες, νοµίζω, µε καταλαβαίνουν.

Μαγειρεύετε; Ποιο είναι το αγαπηµένο φαγητό του Νίκου Χαρδαλιά;
Ναι, µαγειρεύω. Τα αγαπηµένα του είναι οι µελιτζάνες παπουτσάκια και τα σουτζουκάκια. Ποιον θεωρείτε τον πιο καλογυµνασµένο πολιτικό; Ποιον θα θέλατε να γυµνάσετε; Θα ήθελα να τους γυµνάσω όλους, αν ήταν δυνατόν - µακάρι να ήθελαν κι εκείνοι! Θα τους ωφελούσε πολύ.

Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 30/9/2023