Αυτή η ιστορία έγινε τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται στο Mega με τίτλο «Το Ναυάγιο».

Στην εκπομπή «MEGA Stories» μίλησαν και ξεδίπλωσαν τον εφιάλτη που έζησαν το ξημέρωμα της 8ης Δεκεμβρίου του 1966 άνθρωποι που επέζησαν από τη βύθιση του πλοίου, που πάλεψαν με τα κύματα και κατάφεραν να σωθούν.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου ταξίδεψε στην Κρήτη για να ακούσει τις βιωματικές ιστορίες του Ηλία Κουκουνάκη και του Κωνσταντίνου Μπιρικάκη, δύο ανθρώπων που πάλεψαν για ώρες με τη θάλασσα προσπαθώντας να κερδίσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, αλλά και της Μαρίκας Μανουσουδάκη, χήρας ενός από τους ναυαγούς ο οποίος έζησε για δεκαετίες στη βαριά σκιά του μετατραυματικού στρες.

Στην εκπομπή μίλησαν και οι πρωταγωνιστές της σειράς του Mega «Το Ναυάγιο».


«Αναστασία, η Ειρήνη επέζησε. Η μοναδική επιζήσασα του "Ναυαγίου" του Σπύρου Πετρουλάκη, στο ναυάγιο της πραγματικής ζωής δεν επέζησε καμία γυναίκα. Τι αίσθηση σου αφήνει αυτό;», ρώτησε η Δώρα Αναγνωστοπούλου την Αναστασία Παντούση.

Αναστασία Παντούση

«Είναι μεγάλο βάρος που ξέρω ότι καμία γυναίκα δεν σώθηκε και εγώ πρέπει να υποδυθώ την Ειρήνη που, ύστερα από πάρα πολλές ώρες πάλης μέσα στη θάλασσα, σώθηκε. Με κάποιον τρόπο, αν θέλεις, τιμάω αυτές τις γυναίκες. Αν και νομίζω ότι είναι πολύ αυτό που λέω, γιατί δεν υπάρχει δικαίωση. Είναι άλλο η μυθοπλασία και είναι άλλο η ζωή. Και στη ζωή τα πράγματα είναι πάντα πιο δύσκολαΚαι σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ στενάχωρο», είπε Αναστασία Παντούση.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: