Σε μια λαμπερή εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της «βασίλισσας» της κουζίνας Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και του διαιτολόγου Αναστάσιου Παπαλαζάρου, «Από στόμα σε στόμα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σταμούλη, στο «Σεράφειο» του δήμου Αθηναίων. Σε αποκλειστική συνέντευξη στην «ΟΝ time» και την Σάσα Σταμάτη, η δημοφιλής σεφ μιλά για το νέο επαγγελματικό εγχείρημά της, τη συμμετοχή της στη «Γη της Ελιάς», τη σχέση της με την πρώτη κυρία της χώρας Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, αλλά και για τη φιλανθρωπική δράση του πρίγκιπα Νικόλαου.

Διαβάστε ακόμα: Ελένη Μενεγάκη και Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Τηλεοπτική επανασύνδεση με αποκαλύψεις

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό βιβλίο μαγειρικής με τίτλο «Από στόμα σε στόμα», που το υπογράφουμε μαζί με τον κορυφαίο διατροφολόγο Αναστάσιο Παπαλαζάρου και το οποίο κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες από τις εκδόσεις Σταμούλη», ανέφερε η κ. Μπαρμπαρίγου και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μια πρωτότυπη συλλογή αυθεντικών παραδοσιακών συνταγών απ’ όλη την Ελλάδα, που ταξιδεύοντας μέσα στο χρόνο από γενιά σε γενιά έφτασαν μέχρι το σήμερα, χαρίζοντας αδιάκοπα νοστιμιά και υψηλή διατροφική αξία σε όσους τις γεύονται. Πήραμε την απόφαση να συλλέξουμε με τη βοήθεια του κόσμου ξεχασμένες παραδοσιακές συνταγές, αληθινά διαμάντια απ’ όλη την Ελλάδα, θέλοντας να αναδείξουμε την υψηλή διατροφική αξία που έχουν. Στο βιβλίο υπάρχουν συνταγές με ονοματεπώνυμο και ιστορίες των συνταγών που μοιράστηκε ο κόσμος μαζί μας».

Σχετικά με την παρουσία της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, η κ. Μπαρμπαρίγου ανέφερε: «Ευχαριστούμε όλοι μας την πρώτη κυρία της χώρας που μας τίμησε με την παρουσία της και στήριξε το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε μέσα από αυτό το βιβλίο για τη σπουδαιότητα και τη διαχρονικότητα της ελληνικής κουζίνας. Άλλωστε, όπως ξέρουμε όλοι, αγαπάει τη γεύση του τόπου μας».

Όσο για τον πρίγκιπα Νικόλαο, που και αυτός έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου η κ. Μπαρμπαρύγου είπε: «Μας συνδέουν οι δράσεις της «Action Hellas», γιατί -όπως είναι γνωστό- ο Νικόλαος είναι η ψυχή της. Ήταν δίπλα μας τη βραδιά της παρουσίασης μαζί με όλη την ομάδα της «Action Hellas», γιατί στην ουσία αυτό που κάνουμε εμείς στο βιβλίο, το πραγματοποιούμε στο πλαίσιο των δράσεων της «Action Hellas», με τη συμμετοχή των κατοίκων στις ακριτικές περιοχές που επισκεπτόμαστε. Είναι ένας άνθρωπος πολύ δοτικός, υποστηρικτικός, αγαπάει πολύ την Ελλάδα. Γενικά, θέλει να προσφέρει με πράξεις, πάντα πολύ διακριτικά».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στην Ontime που κυκλοφορεί σήμερα