Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο 4» και αναφέρθηκε στην παράσταση «Πορνογραφία» του Μάνου Χατζιδάκι που «κατέβηκε», λόγω του «προκλητικού» της περιεχομένου, στην οποία και ο ίδιος συμμετείχε.

Μπιμπίλας: "Είδα κλειστό το θέατρο και τη Σαπφώ Νοταρά απ' έξω να κλαίει"


«Είμαι στην "Πορνογραφία" του Χατζιδάκι το '81. Επτά μήνες πρόβες και παίχτηκε για 22 παραστάσεις. "Κατέβηκε" την ημέρα της γιορτής μου, είχα πάει με γλυκά κι είδα κλειστό το θέατρο και τη Σαπφώ Νοταρά απ' έξω να κλαίει. Δεν το ξέραμε. Μας έβαλε ο γιος του Ανδρέα Ντούζου, ο Στηβ που ήταν διαχειριστής του θεάτρου, άνοιξε μια πορτούλα και μας είπε "παιδιά αφού δεν σας πλήρωσαν, πάρτε ό,τι βρίσκετε". Έχω ακόμα τα κοστούμια μιας γκέισας που έπαιζα», περιέγραψε αρχικά.

ιο ελεύθερο πνεύμα από τον Χατζιδάκι δεν υπήρχε"


Έπειτα, ο Σπύρος Μπιμπίλας πρόσθεσε: «Τον κυνήγησαν πολύ τον Χατζιδάκι τότε. Ήταν η χειρότερη πρεμιέρα που έχω ζήσει, μας πετούσαν δεκάρες πάνω στη σκηνή. Το έκαναν επίτηδες, γιατί τότε είχε βγει το ΠΑΣΟΚ και πήγαιναν κόντρα στον Χατζιδάκι, γιατί έλεγαν ότι είναι δεξιός. Που πιο ελεύθερο πνεύμα από τον Χατζιδάκι δεν υπήρχε».

"Τέλειωσες, πέθανες Χατζιδάκι"


Όπως εξήγησε στη συνέχεια, η πρεμιέρα της παράστασης δεν πήγε καθόλου καλά.

«Ήρθε οργανωμένος κόσμος για να κάνει κακό. Πετούσαν δεκάρες και έλεγαν "τέλειωσες, πέθανες Χατζιδάκι". Στεναχωρήθηκε πολύ ο ίδιος. Μετά την πρώτη βδομάδα του έφυγαν οι μουσικοί, που έπαιζε ζωντανά η ορχήστρα στη σκηνή, και μετά του έκλειναν και τα φώτα. Ο ίδιος ρωτούσε το κοινό "θέλετε να παίξουμε με τα φώτα της πλατείας;"», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, πρόσθεσε: «Έγινε το πλιάτσικο στο θέατρο κι η Σαπφώ απ' έξω φώναζε "θα ξαναπαίξουμε, μην τα παίρνετε". Έβλεπες στην Πατησίων κόσμνο να κουβαλάει σκηνικά της παράστασης, κάτι φεγγάρια που είχε ζωγραφίσει ο Μίνωας Αργυράκης. Εγώ είχα πάρει τα κοστούμια. Σκηνές απείρου κάλλους».