Ο Γιώργος Καπουτζίδης μιλάει στον Γιώργο Κουβαρά για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, για τη δημιουργία γκέι χαρακτήρων με διαφορετικό αφήγημα στα δημιουργήματά του και τη νέα του θεατρική παράσταση.

Το μήνυμά του για το επικείμενο νομοσχέδιο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια μετέφερε μέσω της εκπομπής «Μίλησέ μου» και του Γιώργου Κουβαρά ο αγαπημένος σεναριογράφος και ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης, σημειώνοντας πως «τα δικαιώματα δεν σχετίζονται με την άποψη της πλειοψηφίας και δεν θα 'πρεπε».

«Η ιστορία δεν ξεκινά από το αν εγώ θέλω να παντρευτώ», δηλώνει, σε μια προσπάθεια να ορίσει το πλαίσιο συζήτησης που ένα άτομο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας επιχειρεί να δώσει. «Πρέπει να πάτε σε ένα γυμνάσιο, για να δείτε αν υπάρχει διάκριση ή όχι», δηλώνει ο κ. Καπουτζίδης σχετικά με τις διακρίσεις που έχουν υποστεί οι άνθρωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. «Δεν με ρώτησε κανείς πώς ήταν η μοναξιά, η απομόνωση, πόσος είναι ο φόβος και το κλείσιμο που νιώθεις», λέει για τη δική του εφηβική ηλικία τη δεκαετία του ’80. «Πρέπει να γίνει αυτή η νομοθετική παρέμβαση (για τον γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών), διότι αυτοί οι άνθρωποι που έχουμε μάθει να πολεμάμε μόνοι μας, τουλάχιστον να βρούμε ένα καταφύγιο, ένα εργαλείο, ένα όπλο σε αυτή τη μάχη, στην οποία μας έχει αφήσει το ελληνικό κράτος από την ίδρυσή του αβοήθητους στην ουσία. Αυτή η νομοθετική παρέμβαση θα βοηθήσει κάποιους ανθρώπους, ειδικά γονείς και υπαρκτά παιδιά, να ζήσουν πιο εύκολα στην καθημερινότητά τους», ολοκληρώνει τη δήλωσή του ο Γιώργος Καπουτζίδης.




«Το μίσος, η μισαλλοδοξία είναι κάτι με το οποίο δεν γεννιέσαι, σ' το διδάσκουν, και σ' το διδάσκουν κρυφά», σημείωσε μιλώντας για τους γκέι χαρακτήρες στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο. Ο ίδιος, από το δικό του μετερίζι, μίλησε για τη δημιουργία γκέι χαρακτήρων με διαφορετικό αφήγημα στα δημιουργήματά του. Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καπουτζίδης σημειώνει πως «πρέπει να δει ο κόσμος τον ανθρώπινο χαρακτήρα» πίσω από έναν τέτοιο ρόλο, γι’ αυτόν τον λόγο και οι δημιουργοί γράφουν περισσότερες τέτοιες ιστορίες.


Ο Γιώργος Καπουτζίδης έχει γράψει την παράσταση «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του» που αυτό το διάστημα προβάλλεται στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε δική του σκηνοθεσία και στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παρασκευόπουλου. Παράλληλα, ολοκληρώνει τη συγγραφή του δεύτερου κύκλου της σειράς «Σέρρες».


Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη