Ο Νίκος Κουρής, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για τη ζωή του, τα επαγγελματικά του και την παράσταση «Ο Εκατομμυριούχος» που συμμετέχει με την Ελεονώρα Ζουγανέλη στο θέατρο «Παλλάς».

Ο αγαπημενος ηθοποιός Νίκος Κουρής έκατσε στον καναπέ του «Χαμογέλα και Πάλι!» και μίλησε για τις συνήθειές του

«Δεν μου αρέσει καθόλου να βαριέμαι. Το θεωρώ έλλειψη ταλέντου το να βαριέσαι. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν ταλέντο και κάποιοι όχι. Κάποιοι έχουν ταλέντο στη δουλειά τους και δεν μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο γοητευτική. Η ζωή σε ρίχνει σε μία ρουτίνα. Η αντιμετώπιση της εφηβείας θέλει ταλέντο αλλά και βοήθεια από την οικογένεια. Στην εποχή μας είναι πιο κρυμμένα τα πράγματα, σε σχέση με την δική μου εποχή που δεν ξέραμε πολλά πράγματα. Ο γιος μου έχει πολλά ταλέντα, είναι έξυπνος και κάλος μαθητής, μπορεί να κάνει τα πάντα. του άρεσε η παράσταση», είπε αρχικά ο Νίκος Κουρής.

Ο Νίκος Κουρής πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο Εκατομμυριούχος», με την Ελεονώρα Ζουγανέλη στο θέατρο «Παλλάς»

«Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον έργο και η Ελεονώρα είναι φανταστική και αποκαλυπτική και πολύ καλή στο υποκριτικό κομμάτι. Αυτό που κάνει τις παραστάσεις καλύτερες ή χειρότερες έχει σχέση με το αν τις αγαπάς. Εμείς αγαπάμε πολύ αυτή την παράσταση και διορθώνουμε πράγματα. Το θέατρο και η ζωή έχουν πολλά κοινά συστατικά, έρχονται κάποια πράγματα και γίνονται μόνα τους. Στο θέατρο κάποια πράγματα αν τα αγαπάς, συμβαίνουν», τόνισε.

Αναφορικά με την δυσκολία του επαγγέλματος και την σχέση που έχει με την απόδοση των ηθοποιών ένα μεγάλο σε χωρητικότητα θέατρο ή μικρό, ο ηθοποιός Νίκος Κουρής ανέφερε πως, «μου αρέσει πολύ το μεγάλο θέατρο. Το «Παλλάς» δεν περίμενα ότι θα μου δώσει τόση μεγάλη ευτυχία. Σε αυτή την παράσταση το κοινό παραδίδεται στο έργο. Δεν έχουμε αποκλίσεις»

Και συμπλήρωσε o Νίκος Κουρής: «Ο ρόλος μου είναι “κομπλεξικός”. Είναι φτωχός και παλεύει το κεφάλαιο, δεν παραδίδεται στο χρήμα, σε σχέση με τον ρόλο της Ελεονώρας Ζουγανέλη που είναι πάμπλουτη και έχει μάθει με τα χρήματα. Αγαπώ τον ρόλο μου. Και εγώ έχω αυτό το στοιχείο όπως ο ρόλος μου. Έχω μία «αριστερή φύση», όχι ότι είμαι σε κάποιο κόμμα ή ασχολούμαι. Δεν μου αρέσει ο επιδεικτικός πλούτος, ούτε να σκέφτομαι συνεχώς τα χρήματα, αυτό είναι μάταιο. Βεβαίως να έχεις χρήματα για να κάνεις κάποια πράγματα αλλά όχι να ζεις για αυτό. Δεν έχω κάνει κάτι ποτέ για τα χρήματα.

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Κουρής μίλησε για τον γάμο του μετά από 18 χρόνια σχέσης με την αγαπημένη του,Έλενα Τοπαλίδου

«Δεν ήταν θέμα αναποφασιστικότητας. Είναι μία βασική απόφαση. Ξέρω ότι όλα μπορούν να συμβούν στη ζωή. Και ο γάμος δεν θέλω να γίνει κάποιο μεγάλο θέμα αλλά ούτε και να το κρύψω», επεσήμανε, o Νίκος Κουρής.

«Στην παράσταση «Εκατομμυριούχος», οι πρωταγωνιστές μπαίνουν στην διαδικασία να δουν πώς θα έρθουν κοντά εάν κερδίσουν ένα στοίχημα. Ο καθένας ανάποδο από αυτό που είναι. Αυτός που κερδίζει τελικά είναι η «πλούσια» Ελεονώρα», κατέληξε, o Νίκος Κουρής.