Ο Νίκος Φλωρινιώτης είχε κάνει γνωστό το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Φλωρινιώτη. Ο τραγουδιστής Νίκος Φλωρινιώτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 39 ετών είχε μιλήσει για τη μάχη του με τον καρκίνο.

Χαρακτηριστικά ο Νίκος Φλωρινιώτης είχε πει: «Ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια, είχα αφαιρέσει μία κρεατοελιά, για την οποία δεν έγινε ποτέ βιοψία. Άρχισα κι έχανα κιλά, είχα κόπωση, σε εκείνο το σημείο που είχα βγάλει την ελιά, έβγαλα κάτι σαν λίπωμα».

Όσα είπε ο Σάββας Φλωρινιώτης


Ο αδελφός του, Νίκος Φλωρινιώτης δήλωσε στο T-live: «Η ελιά ήταν στον ώμο. Όταν ταξίδευε και πήγαινε στη Γερμανία, απλά έβαζε την τσάντα πάνω και μάτωνε. Τον ενοχλούσε δηλαδή και μου είπε ότι θα την αφαιρέσει. Θορυβηθήκαμε».

Όπως είχε πει, είχε μελάνωμα. Ο Νίκος Φλωρινιώτης είχε επισκεφθεί πολλούς γιατρούς, με τους δύο πρώτους να κάνουν λόγο για λίπωμα. Ρωτούσε μάλιστα αν επείγει να αφαιρεθεί και εκείνοι – σύμφωνα με δικούς του ισχυρισμούς – απαντούσαν αρνητικά και ότι δε χρειάζεται να αγχώνεται. Τελικά αφαιρέθηκε αλλά βιοψία δεν έγινε ποτέ.

«Γίνανε πολλά λάθη στην αρχή. Βγάλανε μια ελιά και δε τη στείλανε για βιοψία. Αυτό είναι τραγικό. Δε μπορώ να καταλάβω πως έγινε αυτό. Εγώ δεν είχα ιδέα γι’ αυτό το πράγμα, για την ελιά. Ήταν μια ελιά στον ώμο και δε τη στείλανε για βιοψία. Δε μπορώ να το διανοηθώ αυτό. Δημιουργήθηκε μια κύστη εκεί, έγινε λίπωμα, για το οποία πάλι δε με είχε ενημερώσει ο αδερφός μου.

Μου είπε ότι έβγαλε ένα λίπωμα και πήγε να το βγάλει. Πήγε σε κρατικό νοσοκομείο, του το αφαίρεσαν, και το κάνανε βιοψία. Του είπαν να πάει σε δυο εβδομάδες να πάρει τα αποτελέσματα. Φοβόταν να πάει, τον είχαμε φάει. Πήγε να πάρει τη βιοψία ένα μήνα μετά, αλλά του είπαν ότι δεν έβρισκαν τίποτα. Είχα χαθεί. Μετέπειτα έμαθα ότι είχε γίνει πολλές φορές αυτό» δήλωσε στο Πρωινό η Αννούλα Φλωρινιώτη.


Στο T-live και στην Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε για το θέμα ο ιατρός δερματολόγος και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Εμμανουήλ Κουρής.