Ο Κώστας Μαυρίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έκανε μία ανάρτηση στο facebook για να τιμήσει την προσφορά του Βασίλη Καρρά προς την ιστορία της Αλοννήσου.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε μία ανθρώπινη στιγμή του Βασίλη Καρρά σε ένα από τα πέρασματά του από την Αλόννησο, την οποία αποκάλυψε ο ιδρυτής του μουσείου του νησιού, για να τιμήσει την προσφορά του στα καλλιτεχνικά δρώμενα αλλά και τη μνήμη του ως καλού φίλου και πατριώτη.

«Το είχα χρέος προς τη μνήμη του Βασίλη Καρρά διότι μας είχε συγκινήσει με το ενδιαφέρον του να ενισχύσει το μουσείο μας. Δεν ήθελε να αποκαλύψουμε τίποτα όσο ήταν εν ζωή και αυτό το εκτιμήσαμε ακόμα περισσότερο. Τώρα όμως το έχουμε χρέος. Πρέπει να ξέρουν οι Αλοννησιώτες και όλος ο κόσμος ποιος μας βοήθησε για να αποκτήσει το μουσείο μας τρία σπάνια κειμήλια», είπε ο Κώστας Μαυρίκης.

Σύμφωνα με τον Κώστα Μαυρίκη από τριετία είχαν βρεθεί τρία σπάνια καρυοφύλλια από την εποχή της Επανάστασης του 1821 τα οποία σύμφωνα με ειδικούς εκτιμητές από τα χειροποίητα σκαλίσματα τους είχαν στοιχεία που βεβαίωναν την προέλευση τους από νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανότατα της Αλοννήσου.

Τα καρυοφύλλια βρέθηκαν στην κατοχή γνωστού συλλέκτη που εδρεύει στην Σκιάθο. Μετά την εκτίμηση και τη συμφωνία του αντιτίμου ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Αλοννήσου ξεκίνησε εκστρατεία αλλά και έρανο για να συγκεντρώσει χρήματα για το ποσό που απαιτούνταν για την αγορά τους. Κάπου εκεί έγινε η συνάντηση με τον Βασίλη Καρρά ο οποίος μάλιστα είχε και ο ίδιος αδυναμία στη συλλογή σπάνιων αντικειμένων καθώς είχε δημιουργήσει λαογραφικό μουσείο στο κτήμα του.


Τον Ιούλιο του 2021 ένα πολυτελές σκάφος γνωστού φίλου επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή μανιταριών έδεσε στη Στενή Βάλα. Μεταξύ των επιβατών ήταν και ο Βασίλης Καρράς ο οποίος πήγαινε συχνά στο νησί και είχε αναπτύξει φιλίες. Όταν έμαθε για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο τραγουδιστής προσέφερε δίχως σκέψη και τη δική του οικονομική βοήθεια.

Στην ανάρτησή του, πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Μαυρίκης αναφέρει:

«Χρόνια πολλά και υγεία σε όλους. Και φυσικά ειρήνη, καλή χρονιά και πολλά χαμόγελα ,για το νέο έτος.
Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα καλό φίλο του μουσείου Αλοννήσου,τον Βασίλη Καρρά. Αύριο θα ήταν η γιορτή του και για αυτό του οφείλουμε εκ μέρους του μουσείου Αλοννήσου ,ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ο Βασίλης ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με την παράδοση και πάντα του άρεσαν τα μουσεία.Αλλωστε, ήταν και ο ίδιος ιδιοκτήτης λαογραφικού μουσείου στο κτήμα του ,που έχει αφιερώσει στην κόρη του.

Πριν δύο χρόνια σε μια παρέα στην Στενή Βάλα με ρώτησε πολύ απλά και διακριτικά τι θα μπορούσε να κάνει για το μουσείο. Του είπα ότι θέλαμε να αγοράσουμε κάποια ιστορικά όπλα και ο σύλλογος Φίλων του μουσείου μάζευε λεφτά για αυτά.

Μας έδωσε και τον δικό του οβολό ,έτσι απλά. Δεν ήθελε αναφορά στο όνομα του.Το έκανε για την Στενή Βάλα,για το νησί,για το μουσείο.
Αισθάνομαι την ανάγκη τώρα πού έφυγε,να αναφερθώ στην πράξη του ,που δείχνει άνθρωπο με ανωτερότητα.
Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία 20 χρόνια ήταν ο ποιο καλός και αγαπητός λαϊκός τραγουδιστής.
Καλό σου ταξίδι Βασίλη στην χώρα των αγγέλων».

Χρόνια πολλά και υγεία σε όλους. Και φυσικά ειρήνη, καλή χρονιά και πολλά χαμόγελα ,για το νέο έτος. Θα ήθελα να...

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Μαυρίκης στις Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023