Ο Γιώργος Νταλάρας δεν παύει να βρίσκεται στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, με τις δηλώσεις του να προκαλούν συχνά αντιδράσεις.

Το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου 2024, ρεπόρτερ από διάφορες εκπομπές τον περίμεναν έξω από ραδιοφωνικό σταθμό για να τον ρωτήσουν σχετικά με τα όσα είπε μερικές μέρες πριν, για τους καλλιτέχνες του σήμερα, τον Αντώνη Ρέμο και τον Κωνσταντίνο Αργυρό.

Ο ίδιος ξέσπασε και άρχισε να λέει στους δημοσιογράφους: «Είναι γελοίο και ντροπή αυτό που κάνετε, δεν είναι δημοσιογραφία».

Τον τρόπο με τον οποίο μίλησε, σχολίασαν οι παρουσιαστές των εκπομπών του Σαββατοκύριακου, όπως η Ναταλία Γερμανού, ο Κώστας Τσουρός, η Σίσσυ Χρηστίδου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

Τα σχόλια των παρουσιαστών

Ναταλία Γερμανού: «Μας άδειασε και πολύ καλά μας έκανε»
Η Ναταλία Γερμανού δεν επέκρινε τα όσα καταλόγισε ο τραγουδιστής στους ρεπόρτερ.

«Είναι ο Γιώργος Νταλάρας και είπε τη γνώμη του σε κάτι. Αυτός ο άνθρωπος υπηρετεί την ελληνική μουσική από το ’69» ανέφερε μέσα από τη δική της εκπομπή και πρόσθεσε: «Έχω την αίσθηση ότι σε λίγο παραπάνω από τα μισά ελληνικά σπίτια αυτή τη στιγμή έχουν σηκωθεί όρθιοι και χειροκροτούν τον Γιώργο Νταλάρα για κάποιον λόγο. Είναι ο Γιώργος Νταλάρας και είπε τη γνώμη του σε κάτι. Πήγε να δώσει μία ραδιοφωνική συνέντευξη για ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη… και τον περιμένουμε όλοι -και δεν βγάζω καθόλου την ουρά της δικής μας εκπομπής απ’ έξω- για να τον ρωτήσουμε ποια είναι η γνώμη του για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η… γνώμη του».


Σίσσυ Χρηστίδου: «Νιώθω μουδιασμένη, ειπώθηκαν πολύ βαριές κουβέντες»
Μέσα από τη δική της εκπομπή, η Σίσσυ Χρηστίδου σχολίασε: «Είναι από τις φορές που δεν ξέρεις τι να πεις. Όταν αυτό γίνεται από ανθρώπους που είναι ιστορία για την ελληνική μουσική και τους σέβεσαι, δεν ξέρεις τι να πεις. Εγώ τώρα νιώθω μουδιασμένη. Ειπώθηκαν πολύ βαριές κουβέντες σε νέα παιδιά που πραγματικά κάνουν δύσκολη δουλειά. Αυτά είναι τα πρώτα σου βήματα, από το πεζοδρόμιο ξεκινήσαμε όλοι. Αυτός ο μηδενισμός, η γελοιότητα, μέσα μπαμπάδες και θείους, "είστε κοτόπουλα", «"ας εκμεταλλεύονται", "είστε η ντροπή της ελληνικής κοινωνίας", "αυτό που κάνετε είναι μία γελοιότητα". Τι του κάνανε; Τι του είπανε και τον πείραξε τόσο πολύ;».


Κώστας Τσουρός: «Μόνος του βγαίνει στα μανταλάκια»

Πιο εκνευρισμένος με το ξέσπασμα του Γιώργου Νταλάρα, ήταν ο Κώστας Τσουρός, που ανέφερε ότι, «αν δεν θέλει, δεν απαντά και φεύγει μια χαρά ευγενικά».

«Μισό λεπτό, ποιος κρεμάει στα μανταλάκια τον Γιώργο Νταλάρα; Μόνος του κρεμιέται στα μανταλάκια με αυτά που είπε. Όταν ένας άνθρωπος που είναι σε αυτό το επίπεδο βγαίνει και κατακρίνει έτσι τα παιδιά που τον περιμένανε για μια δήλωση, αν θέλει, δε του βάλανε το μαχαίρι στον λαιμό. Ποιος τον εκβίασε και πως; Αν δεν θέλει, δεν απαντά και φεύγει μια χαρά ευγενικά. Από εκεί και πέρα εγώ ξέρω ότι έκατσε εκεί 10 λεπτά και λέει όλα αυτά για τα παιδιά. Μόνος του κρεμιέται στα μανταλάκια. Έθιξε κάποια ζητήματα που ενδεχομένως να πρόσβαλλαν κάποιους ανθρώπους. Πόσος φορές έχει δώσει συναυλία ή έχει δουλέψει κάπου και έχουν πει συνάδελφοι να πάνε και αρνείται;


Πάντα λέγανε ότι δεν κάνει δηλώσεις, να τα λέμε όλα. Έχει δώσει προγραμματισμένες συνεντεύξεις, όταν θέλουν οι δημοσιογράφοι να πάνε να μιλήσει για τη δουλειά του, από τις δημόσιες σχέσεις λένε: όχι δε κάνει δηλώσεις. Είπε, επίσης, ότι «αν σας προσβάλλουν οι απόψεις μου, να ψαχτείτε». Εγώ θα πω ότι, αν τον προσβάλλει η δουλειά των δημοσιογράφων, να ψαχτεί ο ίδιος, γιατί τα παιδιά πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους. Και καταλήγοντας είπε ότι σε λίγο θα ψάχνουν τα σκουπίδια για να βρουν σκουπίδια. Αν θεωρεί τις απόψεις του σκουπίδια, υπάρχει θέμα».

Μπέττυ Μαγγίρα: «Κρίμα ένας καλλιτέχνης αυτού του βεληνεκούς να κάνει αυτές τις δηλώσεις»
Ενοχλημένη εμφανίστηκε και η Μπέττυ Μαγγίρα, που σχολίασε: «Είναι κρίμα πάντως ένας καλλιτέχνης τόσο μεγάλος, αυτού του βεληνεκούς και αυτής της πορείας να κάνει αυτές τις δηλώσεις. Έστω κι αν έχει εν μέρει δίκιο και δεν συμφωνεί με το να σε περιμένουν οι δημοσιογράφοι για να τους κάνεις δηλώσεις απροειδοποίητα για κάτι που εσύ έχεις πει. Όταν κάνεις μία δημόσια τοποθέτηση, θα πρέπει να περιμένεις ότι αυτό θα έχει και μία αντίδραση, ένας αντίλογος.

Τα παιδιά, όπως καταλαβαίνετε, δεν πήγαν να κάνουν αφιέρωμα στον Τσιτσάνη. Κάνουν μία δουλειά και οποιαδήποτε δουλειά δεν είναι ντροπή. Δεν έχει κανείς δικαίωμα να κρίνει τη δουλειά μου, έχει όμως δικαίωμα να έχει άποψη. Δεν μπορεί να λέει τη δουλειά μου γελοία. Θεωρώ ότι το χάνει το δίκιο του ο κύριος Νταλάρας με τον τρόπο που το έθεσε. Δεν μπορείς να λες ότι αυτό που κάνεις είναι ντροπή και να αναφέρεις γονείς και θείους, ότι αν δουν αυτό που κάνεις, είναι ντροπή. Γιατί αυτό το κορίτσι δεν ξέρει ο κύριος Νταλάρας αν εξαρτάται η βιοποριστική του συνθήκη από αυτή τη δουλειά».


Το ξέσπασμα του Γιώργου Νταλάρα

Αρχικά σε ήπιο τόνο, ο Γιώργος Νταλάρας είπε: «Ξέρετε γιατί είμαστε εδώ; Για τον Βασίλη Τσιτσάνη. Ξέρετε κάτι για τον Τσιτσάνη;».

Στην πορεία, μια δημοσιογράφος του επισήμανε την απάντηση του Κωνσταντίνου Αργυρού στην κριτική που του άσκησε, με τον Γιώργο Νταλάρα να απαντά: «Κάνουν άριστα όσοι αντιδρούν, όπως και εγώ κάνω άριστα που λέω τις δικές μου απόψεις». Οι δημοσιογράφοι συνέχιζαν να τον ρωτούν, προκαλώντας του εκνευρισμό. Ο Γιώργος Νταλάρας ξέσπασε εναντίον τους, λέγοντας: «Να ρωτήσω κάτι, αυτό που κάνετε τώρα, δεν το βρίσκετε αρκετά γελοίο; Και για εσάς και για τα κανάλια που εκπροσωπείτε. Δεν είναι δημοσιογραφία αυτό αγόρι μου. Δεν είναι καλό αυτό που κάνετε. Σε λίγο, αν δεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη θα ντραπείς. Στη βράση δεν κολλάει το σίδερο. Και εσύ που είσαι χαριτωμένη, ο μπαμπάς σου ή ο θείος σου θα σου πει "είναι ντροπή αυτό που κάνεις"».

Η ρεπόρτερ, στην οποία απευθύνθηκε του είπε «είναι η δουλειά μου» και της απάντησε: «Νομίζεις, η δουλειά δεν είναι να κάνεις οτιδήποτε, όποτε σας τύχει. Να κάνετε κάτι με συνέπεια, με ήθος και αρχές. Αυτό που κάνετε στερείται αρχών. Αν σας προσβάλλουν οι απόψεις μου να ψαχτείτε, εγώ είμαι ο ίδιος από το 1969».

Δείτε το σχετικο βίντεο που ακολουθεί: