Πολλοί µίλησαν για τα όσα είπε ο Γιώργος Νταλάρας κατά των δηµοσιογράφων. Ο ντόρος γύρω από τις δηλώσεις του συνεχίζονται, µε το ξέσπασµα του τραγουδιστή να είναι «talk of the town». Υπενθυµίζουµε πως τηλεοπτικά συνεργεία περίµεναν τον Γιώργο Νταλάρα έξω από ραδιοφωνικό σταθµό, στον οποίο µίλησε για τον Βασίλη Τσιτσάνη. Με αφορµή τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, ο γνωστός τραγουδιστής δεν θέλησε να τοποθετηθεί, αντιθέτως χαρακτήρισε «γελοία» τη δουλειά των δηµοσιογράφων.

«Αυτό που κάνετε είναι εκβιαστικό, είναι λίγο ντροπή για εσάς», τους απάντησε ο Γιώργος Νταλάρας, ενώ όσο τον ακολουθούσαν τα τηλεοπτικά συνεργεία τόσο αυξανόταν ο εκνευρισµός του.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του ξεσπάσµατος έκανε και ένα σεξιστικό σχόλιο απευθυνόµενος σε µια δηµοσιογράφο. «Ξέρετε γιατί είµαστε εδώ; Για τον Τσιτσάνη. Ξέρετε κάτι για τον Τσιτσάνη;», ρώτησε αρχικά τους δηµοσιογράφους ο Γιώργος Νταλάρας. Οταν τον ρώτησαν αν µετάνιωσε για τη δήλωσή του αναφορικά µε τραγουδιστές που κάνουν διαφηµίσεις, αντέδρασε λέγοντας «αυτό που κάνετε τώρα δεν το βρίσκετε αρκετά γελοίο;» ενώ είπε σε δηµοσιογράφο: «Είσαι επίµονος, δεν είναι δηµοσιογραφία αυτή, αγόρι µου, δεν είναι καλό αυτό που κάνετε. Σε λίγο, αν τα δεις αυτά και δεις τον εαυτό σου, θα ντραπείς. ∆εν το κάνουν αυτό. Στη βράση δεν κολλάει το σίδερο».

Ολα ξεκίνησαν από τη συνέντευξη του Γιώργου Νταλάρα στην εκποµπή «Χαµογέλα και πάλι» του Mega, όταν ο τραγουδιστής έκανε αναφορά στους νέους καλλιτέχνες, συγκρίνοντας τον Αντώνη Ρέµο µε τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και σχολιάζοντας εµµέσως µε αιχµηρό τρόπο την απόφαση του Κωνσταντίνου Αργυρού να συµµετάσχει σε διαφήµιση αλυσίδας γρήγορου φαγητού. «Εχουµε ανθρώπους στον χώρο της µουσικής που εκµεταλλεύονται τη σχέση τους µε το τραγούδι και κάνουν διαφηµίσεις µε µπιφτέκια και λουκάνικα. ∆εν είναι καλό αυτό, είναι ντροπή σου, αδερφέ, κάνε κάτι άλλο. Είναι στα όρια του “καραγκιοζιλικίου”». Για τη στάση του Γιώργου Νταλάρα και τις δηλώσεις του µίλησαν στο «S» εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου.


ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

«Κοιτάξτε, καλό είναι να µην κρίνουµε, για να µην κριθούµε. Ο καθένας κάνει την πορεία του και καλό είναι να µην κρίνει, για να µην κριθεί…».


ΠΕΤΡΟΣ ΙΜΒΡΙΟΣ

«Θεωρώ ότι έχει γίνει πολύς ντόρος για το τίποτα µε το να ασχολιόµαστε µε τις δηλώσεις του καθενός. Ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει. Βγήκε κανείς να µιλήσει για την ακρίβεια, για πράγµατα που αφορούν τον κόσµο σήµερα; Ανακυκλώνουµε άνευ λόγου τα ίδια και τα ίδια».


ΜΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟ∆ΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Νταλάρα που δεν ξαναβγαίνουν. ∆εν λέγεται Νταλάρας, λέγεται τραγουδιστής, όπως και ο Πάριος. ∆εν τον πλησιάζει κανείς στο είδος του. Εχει δουλέψει µε τόσα άτοµα, έχει προσφέρει δουλειές, χρήµατα… Τι να πεις για τον Γιώργο, είπε τη γνώµη του, ας κρίνει ο κόσµος τι είπε».


ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ

«Πιστεύω στους ανθρώπους και στις δηλωµένες σκέψεις, πιστεύω στη διαφορετικότητα της σκέψης. Είναι µια ξεχωριστή προσωπικότητα ο Νταλάρας, αυτοδηµιούργητος, που έχει καταφέρει να ισορροπήσει µε τις επιλογές του και την αισθητική του και την καλλιέργειά του. Σίγουρα είναι η σκέψη του έτσι όπως αβίαστα την καταθέτει. Μερικές φορές, λόγω της εκβιαστικής απόσπασης δηλώσεων από τηλεοπτικά συνεργεία, δεν έχουµε τη δυνατότητα να µη γινόµαστε παρορµητικοί. Εγώ ευγνωµονώ τους ανθρώπους που µας δίνουν βήµα και επικοινωνείται και η δουλειά µας. Και, από την άλλη, εκεί υπερέβαλε και δεν πιστεύω πως είναι από τους ανθρώπους που θα µπορούσε να θίξει επαγγελµατία, αλλά, αν έχει καταπιεστεί µε όλο αυτό που επικοινωνείται, ενδεχοµένως να πέσει σε κάποιο λάθος. Είµαι σίγουρος πως αγαπάει αυτά τα παιδιά. Μίλησε απευθυνόµενος σε όλους. Ο κόσµος έχει πολύ περισσότερα προβλήµατα από αυτό, που το κάνανε µεγάλο πρόβληµα. Ασχολούµαστε τώρα συνεχώς µε αυτό».


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΝΙΣΗ

«Ο Γιώργος Νταλάρας είπε «Εγώ είµαι για άλλη δουλειά εδώ, ήρθα για τον Τσιτσάνη». Τους είπε «∆εν θέλω να µιλήσω», όµως αυτό δεν το βάζουν… Βάζουν τα υπόλοιπα - που ήταν χείµαρρος µετά. ∆εν θα σταθούµε στα λόγια, δεν κατηγορώ τα παιδιά, αλλά τους είπε πως «δεν θέλω να µιλήσω»… Καµιά φορά, όταν κάποιος έχει γνώµη και δεν µας αρέσει, αντιδρούµε - και αναφέροµαι σε όσα είπε για τους καλλιτέχνες. Εχει κι αυτός τη γνώµη του, όπως κάθε άνθρωπος έχει την άποψή του».


*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 27/01