Καλεσμένοι στο στούντιο της εκπομπής «Στούντιο 4», ο Βαγγέλης και η Στέλλα Κονιτοπούλου μοιράστηκαν μαζί μας στιγμές από τη μουσική τους διαδρομή και τις προσωπικές τους εμπειρίες. Προέρχονται από μια οικογένεια με βαθιές ρίζες στον ελληνικό μουσικό χώρο, όπου η παράδοση και η αγάπη για τη μουσική περνά από γενιά σε γενιά. Ωστόσο, πίσω από το όνομα και την κληρονομιά, κρύβονται προσωπικοί αγώνες και ξεχωριστές προσπάθειες για να ξεχωρίσει κανείς μέσα στο απαιτητικό περιβάλλον της μουσικής βιομηχανίας. Η Στέλλα Κονιτοπούλου μίλησε ανοιχτά για το πώς βίωσε το «βάρος» που συνεπάγεται το όνομα της οικογένειάς της. Πολλοί θεωρούν ότι ο δρόμος της ήταν στρωμένος, όμως εκείνη ήθελε να αποδείξει πως η επιτυχία της δεν ήρθε εύκολα, αλλά με κόπο, επιμονή και στόχο. Παράλληλα, ο πατέρας της, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, γύρισε πίσω τον χρόνο σε μια εποχή που τα πανηγύρια και οι νησιώτικες βραδιές ακολουθούσαν αυστηρούς κανόνες και σειρά προτεραιότητας, και περιέγραψε πώς αποφάσισε να αλλάξει τα δεδομένα αυτά μέσα από μια καινοτόμα προσέγγιση.

Διαβάστε: Η Στέλλα Κονιτοπούλου εξομολογείται: Πέρασα κατάθλιψη, σκεφτόμουν ότι τελείωσα, ότι δεν έχω αξία

Στέλλα Κονιτοπούλου: Η πρόκληση του ονόματος και ο δικός της δρόμος

«Μου το έλεγαν πολλές φορές… πως επειδή είμαι από μουσική οικογένεια, βρήκα στρωμένο τραπέζι. Ναι, είχα το τραπέζι – αλλά ήθελα να αποδείξω πως μπορώ να σταθώ μόνη μου. Και το έκανα. Με πολλή δουλειά και στόχο.», είπε μεταξύ άλλων η Στέλλα Κονιτοπούλου

 

Βαγγέλης Κονιτόπουλος: Ανατροπή των κανόνων στα πανηγύρια

«Μέχρι το ’75-’76, το γλέντι – και στα νησιά και σε όλη τη χώρα – στο πανηγύρι γινόταν με σειρά προτεραιότητας. Χόρευε η μία παρέα, μετά η δική σου. Αυτό, εμένα που ήμουν πιτσιρικάς, με στενοχωρούσε. Οι καβγάδες δηλαδή. Εκεί ήρθα σε μια κόντρα με τον εαυτό μου και είπα: εγώ δεν θέλω να συνεχίσω έτσι, με αυτό το σύστημα. Και μου λέει “πώς θα το κάνουμε;”. Λέω “θα παίζουμε ελεύθερα για τον κόσμο” του λέω. “Και από πού θα πληρωθούμε;” με ρώτησε και του είπα “από το μαγαζί”».