Στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Τρίτης 8 Ιουλίου 2025 ο Θανάσης Βισκαδουράκης, σε μία απολαυστική αλλά και συγκινητική συνέντευξη. Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε με ειλικρίνεια για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, τη ζωή πριν το θέατρο, τις εμπειρίες του από τον στρατό αλλά και το πώς ο ίδιος κατάφερε να σταθεί στα πόδια του.

Διαβάστε: Συγκινεί ο Θανάσης Βισκαδουράκης: "Από μικρό παιδί δεν με πήρε αγκαλιά κανένας - Δεν είχα ακούσει καλή κουβέντα μέχρι τα 40" (Βίντεο)

Θανάσης Βισκαδουράκης: «Το ένστικτο με πήγε, ήμουν κατεστραμμένος»

«Το ένστικτο με πήγε. Αποδέχτηκα αυτό που ζω, είπα: “είσαι μπαΐρης, κατεστραμμένος, κοίτα δεξιά - αριστερά, είναι όλα νεκρά”. Είχα ένα παρελθόν κακό από φίλο μου που οδηγήθηκα στην καταστροφή και αυτό με απέτρεψε από το να πάω στην καταστροφή. Είπα: “κολυμπάς και σε κάποιο λιμάνι θα βγεις αν κολυμπήσεις – κι όταν έχεις ανοιχτές μηχανές, κάπου θα βγεις”. Περισσότερο πέτυχα σαν άνθρωπος στη ζωή, αλλά απέτυχα στη δουλειά μου. Δεν έκανα αυτά που ήθελα να κάνω, αλλά στη ζωή πιστεύω κέρδισα πολλά. Αυτό που είχα πάντα στο μυαλό μου ήταν να είμαι καλό παιδί».

«Στο Survivor ξαναθυμήθηκα το παρελθόν μου»

«Στο Survivor ξαναθυμήθηκα το παρελθόν μου. Μου λέγανε “κοιμάσαι από το πρώτο βράδυ στο ξύλο”. Δεν μου ήταν καθόλου δύσκολο. Το μόνο άγχος μου ήταν να μην κρυώνω από τη βροχή και να μην πεινάω πολύ. Περνάς από ψυχολόγους, ψυχιάτρους».

«Με πήρε ο αδερφός μου από τους κωφούς»

«Η ζωή δεν θέλει μόνο γραμματικές γνώσεις. Χαίρομαι που μεγάλωσα από το πανεπιστήμιο του δρόμου. Ήρθε και μου συστήθηκε ο αδερφός μου, ομιλών. Με πήρε από τους κωφούς, με πήρε στην Κέρκυρα. Σκουπίζω, σφουγγαρίζω, δουλεύω στα μπαρ. Περιμένω να μου πει να φάω ένα σουβλάκι. Και κάποια στιγμή, μπλέκω σε μια παρέα με τα μηχανάκια και αρχίσαν κι έκαναν διαρρήξεις. Το έμαθε ο αδερφός μου και με βουτάει: “Έλα εδώ κ@λόπαιδο”. Και με έβαλε στον στρατό. Κάθισα δύο χρόνια εκεί. Έναν χρόνο στη Σάμο και έναν στην Έδεσσα».

«Έκανα λαθρεμπόριο κρουασάν και Coca-Cola»

«Γρήγορα αντιλαμβάνομαι… Έγινα καψιμιτζής και έκανα λαθρεμπόριο: κρουασάν, Coca-Cola. Και μάζεψα ένα ποσό. Οι φορτηγατζήδες με αγαπάνε. Ο διοικητής μου με έλεγε “κιτρινιάρη” στο στρατό επειδή είπα ότι είμαι Ολυμπιακός. Με έβαζαν όλη μέρα σκοπιά. Πήγαινα, σπούδαζα, αλλά εγώ ήμουν μαθημένος. Δεν είχα να περιμένω ποιος να με λυτρώσει; Περίμενα Κυριακή πρωί να πάω εκκλησία να κοινωνήσω ή να φάω κόλλυβα ή να κλέψω κάνα κονιάκ από το ιερό και να πάω στη Σκοπιά να πίνω, γιατί δεν είχα λεφτά εγώ».

Βισκαδουράκης για τη νύχτα: «Δεν πίνουμε, δεν καπνίζουμε, αλλά…» 

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης άνοιξε την καρδιά του στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» και μίλησε για τις πιο σκοτεινές – αλλά και διδακτικές – εμπειρίες της ζωής του. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στη σχέση του με τη νύχτα, στα μαθήματα που πήρε δουλεύοντας σε μπαρ και στο πώς κατάφερε να μείνει μακριά από τον κόσμο των ναρκωτικών και της παρακμής, παρά τις δυσκολίες.

«Η νύχτα θέλει σεβασμό»

Αναφερόμενος στα χρόνια που δούλευε στη νύχτα, ο Θανάσης Βισκαδουράκης περιέγραψε με έντονη ειλικρίνεια και χιούμορ την εμπειρία του. «Θα σου πω τι μου έμαθαν οι μετρ: “Θανασάκη, η νύχτα θέλει σεβασμό! Δεν πίνουμε, δεν καπνίζουμε, αλλά γαμ…ε”. Κι επίσης: “Μακριά από ναρκωτικά και ζάρια, Θανάση”». Η ατάκα του αιφνιδίασε την Αθηναΐδα Νέγκα, η οποία δεν έκρυψε την έκπληξή της στον αέρα της εκπομπής.

«Έστρωνα εγώ… και παίζαν ζάρια»

Ο ηθοποιός δεν δίστασε να περιγράψει σκηνές από εκείνα τα χρόνια. «Τους έστρωνα εγώ, έρχονταν όλοι κι έπαιζαν ζάρια… Τότε έμενα σε ένα υπόγειο στην Αχαρνών. Αν συνέχιζα στη νύχτα, μου είχε πει τότε αυτός ότι θα χτίσω πολυκατοικία. Έζησα τη νύχτα στο έπακρο, αλλά μακριά από τα ναρκωτικά».


Το σκοτεινό παρελθόν και η απόφαση για αλλαγή

Η εμπειρία του Θανάση Βισκαδουράκη από τη «νύχτα» αποτυπώνει τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στην επιβίωση και την αυτοκαταστροφή. Ο ίδιος κατάφερε να κρατήσει τις ισορροπίες και να μείνει όρθιος, επιλέγοντας τελικά έναν διαφορετικό δρόμο. Όπως έχει δηλώσει και σε άλλες συνεντεύξεις του, η ζωή τού έδειξε πολλές φορές τα «δόντια» της – όμως εκείνος προτίμησε να μάθει από αυτήν, αντί να τη φοβηθεί.