Μάρκος Σεφερλής: "Ο Γιάννης Καπετάνιος αποχώρησε από το θέατρο γιατί δεν άντεχε τις ώρες που δουλεύω"
Ο ηθοποιός μίλησε για την αποχώρηση του συναδέλφου του από το θεατρικό του σχήμα
Ο Μάρκος Σεφερλής τοποθετήθηκε για την αποχώρηση του Γιάννη Καπετάνιου, τονίζοντας πως ο ηθοποιός επέλεξε μόνος του να φύγει λόγω διαφορετικών ρυθμών εργασίας

Ο Μάρκος Σεφερλής, μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, βρέθηκε πρόσφατα καλεσμένος στην διαδικτυακή εκπομπή Hot Wheel Chairs στο YouTube, όπου μίλησε ανοιχτά για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την καλλιτεχνική του πορεία, τις σχέσεις με τους συνεργάτες του, αλλά και τις αντιδράσεις που δέχεται από το κοινό και τα social media. Με ειλικρίνεια και χωρίς περιστροφές, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε τόσο στην αποχώρηση συνεργατών από το θεατρικό του σχήμα, όσο και στην πολιτική ορθότητα και την τοξικότητα που επικρατεί στον διαδικτυακό χώρο.
Μάρκος Σεφερλής για τις αποχωρήσεις συνεργατών, όπως ο Γιάννης Καπετάνιος: «Όποιος θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα μου, το κάνει από μόνος του»
Στα σχόλια που ακούγονται για την αποχώρηση συνεργατών του από το σχήμα του, ο Μάρκος Σεφερλής ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν έχει διώξει κανέναν. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Δεν αντέχει πλέον, για παράδειγμα, ο Γιάννης Καπετάνιος τις ώρες που δουλεύω εγώ». Με αυτόν τον τρόπο, εξήγησε πως ο ηθοποιός πήρε μόνος του την απόφαση να αποχωρήσει, καθώς οι απαιτήσεις του προγράμματος ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές.
Η σάτιρα και η πολιτική ορθότητα: «Η σάτιρα δεν κοροϊδεύει αλλά παρουσιάζει μία κατάσταση»
Ο Μάρκος Σεφερλής υπερασπίστηκε με θέρμη το είδος της σάτιρας που υπηρετεί, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για κοροϊδία, αλλά για μια διαφορετική ανάγνωση καταστάσεων. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος που γελάει με αυτά που λέω δεν γελάει γιατί κοροϊδεύω κάποιον αλλά με την όλη κατάσταση». Επιπλέον, σχολίασε για την πολιτική ορθότητα: «Προσπαθούν να δημιουργήσουν στον κόσμο ενοχές, να πάψει να γελάει με το οτιδήποτε και να καταλήξουμε σε μία κοινωνία συνοφρυωμένη και στενάχωρη. Δεν θα μου υποδείξεις εσύ πού θα πάω. Αν θέλω να πάω να δω ένα δράμα με τον Βαλτινό και να κλάψω, θα πάω».