Ο Κώστας Νικούλι, ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους ηθοποιούς της ελληνικής σκηνής και του κινηματογράφου, άνοιξε πρόσφατα την καρδιά του στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», μιλώντας για όλα όσα έχουν σημαδέψει τη ζωή του: την πορεία του στο θέατρο και τον κινηματογράφο, την προσωπική του ζωή και τη νέα του εμπειρία ως πατέρας. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε με ειλικρίνεια στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην παιδική του ηλικία λόγω ρατσισμού και bullying, αλλά και στις προκλήσεις και τις χαρές που φέρνει η οικογένεια και η πατρότητα στη ζωή του.

Διαβάστε:Κώστας Νικούλι: Ο ηθοποιός μιλάει πρώτη φορά για τη γέννηση του γιου του - "Έχω έρωτα με το παιδί και την Κατερίνα"

Η αρχή στο θέατρο και τον κινηματογράφο

Ο Κώστας μίλησε για το ξεκίνημά του στον κινηματογράφο μέσα από την ταινία «Ξενία» του Πάνου Κούτρα, αλλά και για τις πρώτες του θεατρικές εμπειρίες:
«Ήθελα να γίνω ηθοποιός, είχαμε θεατρική ομάδα και παράλληλα έκατσε αυτή η ακρόαση για την ταινία. Είχα πάει για προετοιμασία σε μια θεατρική ομάδα, για να κάνω εισαγωγικές εξετάσεις και είδα μια αγγελία που ζητούσε παιδιά αλβανικής καταγωγής που να μιλάνε ελληνικά σε ηλικίες 16-18. Είπα ότι αυτό ήταν για εμένα. Πήρε λίγο χρόνο, οι ακροάσεις διήρκεσαν ένα χρόνο μέχρι να ξεκινήσουμε».

Οι δυσκολίες της παιδικής ηλικίας και ο ρατισμός

Ο ηθοποιός μίλησε επίσης ανοιχτά για τα εμπόδια που αντιμετώπισε ως παιδί, κυρίως λόγω ρατσισμού και bullying:
«Όλα τα παιδιά το αντιμετωπίζουν, είτε είναι για την καταγωγή, είτε για τα κιλά, είτε για το πώς είναι φυσιογνωμικά. Στο σχολείο είναι η πρώτη φορά που αναμετριέσαι με αυτό και βλέπεις αν θα σταθείς ή αν θα σε πάρει από κάτω. Χρειάζεται δύναμη από το οικογενειακό περιβάλλον. Δεν ήταν μόνο η καταγωγή μου, αλλά γιατί ήμουν λεπτός, αδύναμος ή είχα μεγάλο κεφάλι».

Η πατρότητα στο επίκεντρο της ζωής του

Η πατρότητα έχει πλέον κεντρική θέση στη ζωή του Κώστα Νικούλι. Ο ηθοποιός περιέγραψε πώς προσπαθεί να βρίσκεται ενεργά δίπλα στο παιδί του, παρά τις επαγγελματικές υποχρεώσεις: «Είναι μια συνεχόμενη πορεία με δυσκολίες. Συνεχώς σκέφτεσαι την επόμενη ηλικιακή ομάδα, όταν αρχίσει να τρώει, μετά αρχίζει να περπατάει. Αλλά το να κάτσω να αγχωθώ, νομίζω ότι θα με μπλοκάρει και δεν θα μπορώ να δράσω, οπότε δεν το σκέφτομαι καθόλου και αντιμετωπίζω αυτό που σκέφτομαι εκείνη τη στιγμή». Σχετικά με την οικογένειά του και τη σύντροφό του, Κατερίνα Μαούτσου, τόνισε: «Ένα παιδί χρειάζεται τους δύο γονείς του. Στόχος μου είναι να είμαι εκεί. Δεν το βλέπω σαν στέρηση, έχω πει αρκετά “όχι”, ώστε να μην φορτώνομαι με πάρα πολλά πράγματα».

Η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Ο Κώστας Νικούλι μίλησε ακόμη για τον τρόπο που προσπαθεί να ισορροπεί ανάμεσα στις επαγγελματικές υποχρεώσεις και την προσωπική του ζωή:
«Από θέμα βιοπορισμού κάνεις το πλάνο σου. Πας σε μια δουλειά που ξέρεις ότι μπορεί να σου αποφέρει τα προς το ζην. Από εκεί και πέρα υπάρχει και το καλλιτεχνικό στοιχείο μέσα σου, που δεν γίνεται να μην το ικανοποιήσεις, αλλά προσπαθώ να αφιερώνω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ στο παιδί μου».