Σταματίνα Τσιμτσιλή για την AI φωτογραφία της Καινούργιου: "Είναι κάτι πάρα πολύ χοντρό - Δεν είναι δημοσιογραφία" (Βίντεο)
"Ξεπερνάει κάθε όριο"
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή παίρνει θέση για την ψεύτικη εικόνα AI με «το παιδί» της Κατερίνας Καινούργιου, ενώ η παρουσιάστρια απαντά οργισμένα για την παραβίαση
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η ψεύτικη εικόνα τεχνητής νοημοσύνης που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και παρουσίαζε δήθεν την κόρη της Κατερίνας Καινούργιου. Το θέμα συζητήθηκε στην εκπομπή «Happy Day», με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή να τοποθετείται ξεκάθαρα, ενώ η Κατερίνα Καινούργιου έδωσε τη δική της απάντηση μέσα από ανάρτηση.
Διαβάστε: Έξαλλη η Κατερίνα Καινούργιου για την εικόνα με την κόρη της που δημιουργήθηκε μέσω AI: "Αυτό δεν είναι δικό μου παιδί" (Εικόνα)
Το συγκεκριμένο περιστατικό ανοίγει ξανά τη συζήτηση γύρω από τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης και τη χρήση της στην καθημερινότητα. Η δημιουργία ψεύτικων εικόνων με πραγματικά πρόσωπα, χωρίς τη συναίνεσή τους, δημιουργεί σοβαρά ζητήματα ηθικής και προστασίας προσωπικών δεδομένων. Όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις, το κοινό αλλά και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δεν αντιμετωπίζουν πλέον αυτά τα φαινόμενα ως απλό «χιούμορ», αλλά ως κάτι που απαιτεί ξεκάθαρη στάση και ενδεχομένως νομική αντιμετώπιση.
Διαβάστε: Έξαλλη η Κατερίνα Καινούργιου για την εικόνα με την κόρη της που δημιουργήθηκε μέσω AI: "Αυτό δεν είναι δικό μου παιδί" (Εικόνα)
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή ξεσπά για την AI εικόνα της Κατερίνας Καινούργιου
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή της για το περιστατικό, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη πρακτική ξεπερνά κάθε όριο. «Έχει δίκιο το Κατερινάκι, που έχει ακούσει και έχει ακούσει και δεν απαντά και δεν τη νοιάζει γιατί ξέρει το παιχνίδι της δημοσιότητας. Κάποιος μπορεί να σε κρίνει σοβαρά… Αυτό παιδιά είναι κάτι κατασκευασμένο και είναι κάτι πάρα πολύ χοντρό. Ξεπερνάει τα όρια της δημοσιογραφίας και της φαντασίας». Η παρουσιάστρια στάθηκε στο γεγονός ότι τέτοιου είδους περιεχόμενο δεν έχει καμία σχέση με ενημέρωση, αλλά με παραπληροφόρηση.Η Σταματίνα Τσιμτσιλή θυμάται αντίστοιχο περιστατικό: «Υπάρχει κόσμος που τα πιστεύει»
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή έφερε στη συζήτηση και μια προσωπική της εμπειρία, θέλοντας να δείξει πόσο εύκολα μπορεί να κατασκευαστεί μια ψευδής εικόνα. «Κάποια στιγμή είχε κατασκευαστεί κάποιος δήθεν διάλογός μου με την Αννίτα Πάνια, ότι δήθεν τσακώνομαι στον αέρα του Alpha. Έλεγα: Παιδιά, αρχικά δεν έχει έρθει ποτέ στην εκπομπή. Δεύτερον, θα ερχόταν στην εκπομπή και θα τσακωνόμασταν για τα bitcoin; Υπάρχει όντως κόσμος που τα πιστεύει». Με την τοποθέτησή της υπογράμμισε τον κίνδυνο της παραπληροφόρησης και το πόσο εύκολα τέτοια κατασκευασμένα σενάρια μπορούν να γίνουν πιστευτά.Η απάντηση της Κατερίνας Καινούργιου: «Δεν είναι καν πραγματικό - Είναι όλο AI»
Η Κατερίνα Καινούργιου απάντησε με έντονο τρόπο μέσα από τα social media, ξεκαθαρίζοντας πως η εικόνα που κυκλοφόρησε δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. «Είναι τρομακτικό το πόσο εύκολα μπορούν να φτιάξουν μια “ζωή” για σένα χωρίς εσένα. Αυτό δεν είναι δικό μου παιδί. Δεν είναι καν πραγματικό!!! είναι όλο AI!!! Δεν έχω σκοπό να δείξω ποτέ ΔΗΜΟΣΙΑ το πρόσωπο του παιδιού μου!!! Η εικόνα αυτή είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης και δημιουργήθηκε χωρίς τη συναίνεσή μου, με χρήση του προσώπου μου κ συγγενών μου!!! Επιφυλάσσομαι ρητά παντός νομίμου δικαιώματός μου!». Η αντίδρασή της δείχνει την ένταση που προκάλεσε το περιστατικό, αλλά και την πρόθεσή της να κινηθεί νομικά.
En