Θάνος Καλλίρης: Η βραδινή ρουτίνα που τον κρατά σε φόρμα - "Κάνω ελλειπτικό 45 λεπτά, στάζω" (Βίντεο)
Δείτε το βίντεο
Ο Θάνος Καλλίρης μίλησε για τη ρουτίνα που τον κρατά σε φόρμα, τα σχόλια για την εμφάνισή του και τη Eurovision που έγινε αφετηρία για την καριέρα του
Ο Θάνος Καλλίρης βρέθηκε καλεσμένος στο «Νωρίς Νωρίς» τη Δευτέρα 1 Ιουνίου και μίλησε με χιούμορ αλλά και απόλυτη ειλικρίνεια για την εικόνα του, τη φυσική του κατάσταση και τις απορίες που, όπως αποκάλυψε, ακούει συχνά από τον κόσμο. Ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε στη σχέση του με τον χρόνο, στις συνήθειες που έχει βάλει στην καθημερινότητά του, αλλά και στη Eurovision του 1987, η οποία λειτούργησε ως σημείο εκκίνησης για την πορεία του.
Θάνος Καλλίρης: Η ερώτηση που ακούει συνέχεια για την εμφάνισή του
Ο Θάνος Καλλίρης παραδέχτηκε πως πολλοί τον ρωτούν τι κάνει και δείχνει έτσι, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως ο ίδιος δεν βλέπει κάτι υπερβολικό στην εικόνα του, παρά μόνο έναν άνθρωπο που μεγαλώνει φυσιολογικά. «Όλοι με ρωτάνε, έρχονται στα live μου όλοι και με ρωτάνε, στις παρέες, όποιος με ξέρει… "Τι κάνει αυτός; Τι κάνει; Τα βάφει… Τι κάνει;". Και, εντάξει, άντε ο κόσμος… Εσείς δεν το καταλαβαίνετε; Και δεν το λέω για να μου πείτε κι άλλα κομπλιμέντα ή περισσότερα κομπλιμέντα. Εγώ βλέπω έναν άνθρωπο, ο οποίος απλά γερνάει φυσιολογικά», είπε αρχικά ο τραγουδιστής.
Ο Θάνος Καλλίρης εξήγησε πως προσέχει χωρίς υπερβολές, αναγνωρίζοντας τον ρόλο που παίζει και το DNA. Όπως είπε, δεν καπνίζει, προσέχει το φαγητό του, αν και έχει αδυναμία στα γλυκά, ενώ η γυμναστική έχει γίνει για εκείνον τρόπος αποφόρτισης. «Άλλοι μου λένε, “προσέχεις”. Ναι, προσέχω… και το DNA είναι νομίζω, γιατί προσέχω. Δηλαδή δεν θα φάω τον άμπακο το βράδυ. Δεν καπνίζω αλλά είμαι γλυκατζής. Όμως κάθε βράδυ 9-10 βλέπω ειδήσεις και κάνω ελλειπτικό για 40-45 λεπτά. Μουσκεύω, στάζω. Το κάνω για να αποφορτιστώ. Μετά κάνω το μπάνιο μου και τρώω το βραδινό μου», περιέγραψε.
Η Eurovision του 1987 και το τραγούδι που έγινε αφετηρία
Στη συνέχεια, ο Θάνος Καλλίρης γύρισε πίσω στον χρόνο και μίλησε για τη Eurovision, στην οποία συμμετείχε σε ηλικία 24 ετών. Όπως ανέφερε, υπήρξαν άνθρωποι που του είπαν πως εκείνη η συμμετοχή στάθηκε η αφορμή για να ξαναδούν τον διαγωνισμό, καθώς μέχρι τότε δεν τους άρεσε ο τρόπος με τον οποίο παρουσιαζόταν η Ελλάδα. «Ήμουν 24 χρονών στη Eurovision, το '87. Είναι κάποιοι άνθρωποι που μου έχουν πει -και θυμάμαι και γνωστοί άνθρωποι- ότι ήταν η αφορμή που γύρισαν να δουν Eurovision. Γιατί δεν τους άρεσε πώς πηγαίναμε εμείς. Τότε ήταν επιβεβλημένη η ελληνική γλώσσα με την ορχήστρα. Εγώ, από την προηγούμενη χρονιά που θα πηγαίναμε με τον Βασίλη Δερτιλή, είχαμε βάλει σκοπό να πάμε την επόμενη. Και καθίσαμε με το Part-Time Lover στο μυαλό μας, τα Motown του Phil Collins… "Τι να γράψω τώρα;". Λέω, "επειδή δεν θα μας καταλάβουνε και θα ακουγόμαστε σαν κινέζικα… Stop! Me! Rock n’ Roll! Μια star που ποζάρει… Φλας, Γκάρμπο, σαξόφωνο"… Ξεζούμισα το ελληνικό λεξιλόγιο με μικρές, διεθνείς λέξεις! Ήταν το εφαλτήριο για την καριέρα μου», αφηγήθηκε ο τραγουδιστής.
En