Το νέο ανανεωμένο πρόγραμμα του ραδιοφώνου των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ 90,1 είναι ήδη στον αέρα και από την πρεμιέρα δεν θα μπορούσε να λείψει ο δημοισιογράφος Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος κάθε Σάββατο μέσα από το ένθετο της εφημερίδας «Παραπολιτικά» δίνει απαντήσεις στα θέματα της κοινωνίας, πιέζει για λύσεις, αποκαλύπτει προβλήματα.

Ο Γιώργος Αυτιάς μίλησε στην εκπομπή του Παναγιώτη Τζένου και σχολίασε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, τα όσα είπε για τις φοροελαφρύνσεις και τι σημαίνουν αυτές για την ελληνική οικογένεια.

«Μια εβδομάδα πριν την ΔΕΘ είχαμε στα Παραπολιτικά και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, προπομπό των δηλώσεων Μητσοτάκη, ενώ το Σάββατο που θα έρθει θα αναλύσουμε καρέ-καρέ, τι σημαίνουν τα μέτρα» είπε ο Γιώργος Αυτιάς.

Σε ερώτηση για το πώς θα περιέγραφε σε τίτλους τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Αυτιάς ξεχώρισε ότι έως το 2023 και κάθε χρόνο θα μειώνονται οι φόροι. «Κράτα την κασέτα. Το 2023 κάποιοι φόροι θα είναι παρελθόν. Θα λέμε, κάποτε πληρώναμε εισφορά αλληλεγγύης, κάποτε πληρώναμε φόρο επιτηδεύματος».

Σε άλλη ερώτηση για το «αν υπάρχει παγίδα» στα μέτρα του πρωθυπουργού, απάντησε ότι εδώ δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. «Εγώ θα στην έλεγα πρώτος, όπως το είπα με την περίπτωση της ΔΕΗ, που τελικά μειώθηκε η έκπτωση στους συνεπείς καταναλωτές».

Στο ερώτημα «πού θα βρει ο Μητσοτάκης τα λεφτά», ο Γιώργος Αυτιάς απάντησε: «Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω, έχω ενημερώσει και τον ίδιο: Με μία αίτηση να μπουν στις 120 δόσεις οι Έλληνες [...] Να πάει ο κόσμος να υποβάλλει την αίτηση, γιατί μόλις ο κόσμος πληρώσει την πρώτη δόση των 30 ευρώ, σταματά η κατάσχεση.»


Mόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, ο τηλεοπτικός Γιώργος Αυτιάς («Καλημέρα»-ΣΚΑΙ) είχε «χτυπήσει» 50άρι, τρελαίνοντας τα μηχανάκια της AGB.