Κλείνει το Κανάλι της Βουλής
Εκκαθάριση στα δημοτικά ΜΜΕ και πώληση συχνοτήτων
Ενα από θέματα που έχει βάλει κατ επανάληψη στο τραπέζι η τρόικα έχει να κάνει με τις σπατάλες που γίνονται στα κρατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, σχεδόν ταυτόχρονα με το λουκέτο της ΕΡΤ είχε τεθεί και το κλείσιμο του Καναλιού της Βουλής. Παρά τις αντιδράσεις του προέδρου του Κοινοβουλίου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, το θέμα έχει τεθεί εκ νέου στο τραπέζι. Οσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο αναφέρουν ότι για πρώτη φορά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του πολυδάπανου σταθμού.
Από κει και πέρα, στην κυβέρνηση εξετάζουν σοβαρά και την περίπτωση ιδιωτικοποίησης, μετά από διαγωνισμό, των συχνοτήτων που έμειναν «κενές» μετά το κλείσιμο της Ραδιοτηλεόρασης. Αυτό αφορά κάποιες από τις περιφερειακές ραδιοφωνικές συχνότητες.
Το τρίτο θέμα που έχει βάλει η τρόικα έχει να κάνει με τη λειτουργία των δημοτικών ραδιοφώνων. Με βάση τα προβλεπόμενα, τα τρία ραδιόφωνα που λειτουργούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά δεν μπορούν να συνεχίσουν με κρατική επιχορήγηση, από τη στιγμή που «γράφουν» τόσο μεγάλες ζημιές. Με απλά λόγια, το προσεχές διάστημα θα πρέπει να αναμένουν τη δεύτερη φάση εκκαθάρισης των Μέσων Ενημέρωσης που συντηρούνται αποκλειστικά από χρήματα των φορολογουμένων.
ΑΥΞΗΣΕΙΣ. Στο μεταξύ, στον «9,84» επικρατεί χάος και στο καθεστώς πληρωμής. Κάποιοι δημοσιογράφοι που αμείβονται με το σύστημα των χορηγιών έχουν παράλληλα και συμβάσεις έργου στον σταθμό. Μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών, όπως πληροφορείται η στήλη, δεν έχουν υποστεί καμία περικοπή και «ξέφυγαν» από τη γενική μείωση του 10% που έγινε στο παρελθόν για τους συμβασιούχους. Πώς συνέβη αυτό; Πολύ απλά, δόθηκε αύξηση 10% στους συγκεκριμένους έναν μήνα πριν γίνει η μείωση του 10%. Το πώς έγινε είναι ένα ερώτημα, καθώς στη «Διαύγεια» δεν υπάρχουν τα συγκεκριμένα στοιχεία και είναι απορίας άξιον με ποιον τρόπο εγκρίθηκαν από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συμβουλίου.