Δώσαμε ραντεβού στο «Υoko», το νέο γιαπωνέζικο εστιατόριο της Πατριάρχου Ιωακείμ. Η δημοφιλής ραδιοφωνική παραγωγός του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM έφθασε πριν από την καθορισμένη ώρα της συναντήσεώς μας, μια συνήθεια που υιοθέτησε όταν πήγαινε σχολείο στην Αγγλία. Το ευρύ κοινό τη γνώρισε από τη συμμετοχή της ως κριτή στο «Just the two of us», όμως το υποψιασμένο κοινό είχε προλάβει να την ξεχωρίσει τόσο για την οξυδέρκεια της γραφίδας της όσο και για το χιούμορ των ραδιοφωνικών της εκπομπών. Ο Γιώργος Πουρνάρας, ιδιοκτήτης του «Υoko», μας προτείνει ένα πλατό από σούσι και νιγκίρι, πρόταση που αποδεχόμεθα ανεπιφυλάκτως. Για τη συνέχεια δοκιμάζουμε τα νουντλς με λαχανικά και το χοιρινό με τζίντζερ, το όλον συνοδευόμενο από έναν νέο, καταπληκτικό αφρώδη οίνο, το «Αμαλία» του Τζελεπού.

Η Αθηναΐς έχει ακόμη νωπή την εμφάνισή της στο πλατό της τηλεόρασης του Alpha, όπου προσεκλήθη για να σχολιάσει το αποτέλεσμα των τριπλών εκλογών. «Με ρώτησαν γιατί ο κόσμος ψηφίζει Χρυσή Αυγή και τους απάντησα ότι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι το επίπεδο των νέων που τους ψηφίζει είναι εξαιρετικά χαμηλό. Οσο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, το κάνουν από αγανάκτηση. Μου έχει τύχει να ακούσω καλοβαλμένες κυρίες του Ψυχικού να υποστηρίζουν ότι θέλουν να εκλεγεί η Χρυσή Αυγή για να πέσει ξύλο στη Βουλή». Ζητώ τη γνώμη της για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. «Το καλύτερο νομίζω ότι το έχει πει ο Πανούσης, δηλαδή ότι αυτοί δεν μπορούν να φτιάξουν τα δόντια τους, θα φτιάξουν τη χώρα; Η πλάκα θα είναι το πόσο ο Τσίπρας δεν θέλει να κυβερνήσει, αν και στο μέλλον δεν αποκλείω να γίνει πρωθυπουργός με άλλο κόμμα και άλλο πρόγραμμα».

                     «Δεν πιστεύω  στα πολιτικά τζάκια, δεν πιστεύω σε πολιτικούς που βρίσκονται μακριά από την πραγματική ζωή», δηλώνει η δημοφιλής ραδιοφωνική παραγωγός

Η κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Χρήστου Νέγκα δεν διστάζει να ομολογήσει ότι προέρχεται από νεοδημοκρατική οικογένεια. Αυτό δεν την εμποδίζει να εξανίσταται με τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση κατά της ιδιωτικής οικονομίας. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό, πρέπει να αλλάξει η οικονομική πολιτική. Αυτός δεν είναι φιλελευθερισμός, αλλά σοβιετικού τύπου διακυβέρνηση», τονίζει. Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θεωρεί ότι συνολικά οι Ευρωπαίοι έδειξαν με την ψήφο τους ότι αντιτίθενται στην Ευρώπη της λιτότητας και των αντιλαϊκών μέτρων. Βεβαίως, δεν υπάρχει μια νέα ιδεολογία που να αποτελέσει την εναλλακτική λύση στην παντοκρατορία της Γερμανίας, οπότε παραμένουμε στο επίπεδο της διαμαρτυρίας.

Η αίσθησή της είναι ότι η κρίση τελειώνει. «Είναι μια φυσική εξέλιξη της ιστορίας ότι μετά την ανάπτυξη έρχεται η ύφεση με διάφορες φούσκες να σκάνε και τανάπαλιν. Η μεγάλη διάρκεια της κρίσης στην Ελλάδα επίσης οφείλεται στα ΜΜΕ -αναμασούσαν ρεπορτάζ για την κατάσταση. Δεν μπορεί ένα δελτίο ειδήσεων να αποτελείται αποκλειστικά από βίντεο για την κατάντια του Ελληνα και τις ατέλειωτες υποχρεώσεις του στο κράτος. Η ιστορία, όμως, λέει ότι συνήθως μετά την κρίση έρχεται ή πόλεμος ή επανάσταση. Στην Ελλάδα νομίζω ότι επανάσταση δεν πρόκειται να γίνει, εάν κρίνω τουλάχιστον από τη σχετικά πρόσφατη ιστορία, αφού μας πήρε 400 χρόνια για να επαναστατήσουμε την τελευταία φορά που πληρώσαμε χαράτσι. Εάν θυμηθούμε, το 1821 πρωτοστάτησαν οι εφοπλιστές, γιατί είχαν λόγο να το κάνουν και διέθεσαν τα πλοία και την περιουσία τους για να απελευθερωθεί η Ελλάδα. Ετσι και τώρα εναποθέτω τις ελπίδες μου σ’ αυτήν την επαγγελματική κατηγορία. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως δεν φαντάζομαι πως μπορεί να συμβεί κάτι άλλο.

Δεν πιστεύω στα πολιτικά τζάκια, δεν πιστεύω σε πολιτικούς που βρίσκονται μακριά από την πραγματική ζωή -χωρίς επαγγελματική ιδιότητα-, που περιφέρονταν στα πανεπιστήμια της Νέας Αγγλίας με τα πουλοβεράκια τους δεμένα στους ώμους. Δεν τους θεωρώ ιδιαίτερα ξύπνιους. Προτιμώ ανθρώπους που έχουν τη δύναμη και την πρωτοβουλία να φέρουν αλλαγές στο διεφθαρμένο ελληνικό κράτος. Δεν πιστεύω ότι οι πολιτικοί μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο νέο, διότι αποτελούν μέρος του προβλήματος. Επίσης, ούτε η αστική τάξη μπορεί να ηγηθεί της αλλαγής, διότι δεν υπάρχουν στη χώρα μας πεφωτισμένοι αστοί. Οσο για τον λαό, είναι όμηρος της ραγιάδικης νοοτροπίας που έχει επικρατήσει. Χωρίς να είμαι μηδενίστρια, είμαι της άποψης ότι στο μέλλον θα έχουμε μόνο μικρές διορθώσεις από ανθρώπους με καλές προθέσεις».