Η Μαρία Τζομπανάκη, η Καλλιόπη στη δημοφιλή σειρά του Alpha, Σασμός, μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα και αποκάλυψε αρχικά πως οι λόγοι που την έκαναν να πει “ναι” στη σειρά ήταν «πρώτα ήταν η Κρήτη, ο πολιτισμός της και τα έθιμά της. Και βεβαίως ο γιος μου, ο Ορφέας».

Η Καλλιόπη έχει παρεμβατική στάση στις σχέσεις των γιων της και στις αποφάσεις που λαμβάνουν και η Μαρία Τζομπανάκη εξηγεί: «Οι παλιές γυναίκες έτσι ήταν. Η Καλλιόπη έχει απόλυτη στάση απέναντι στο καλό και το λάθος. Όταν θεωρεί ότι τα παιδιά της κινδυνεύουν ή ότι θα χάσουν κάτι σημαντικό, στην περίπτωση του μικρού της γιου, του Αστέρη, την Στέλλα, μια πανέμορφη, μορφωμένη κι από καλό σπίτι γυναίκα, παρεμβαίνει διότι θεωρεί τη Στέλλα ό,τι καλύτερο για σύντροφο, για τον μικρό της γιο.

Το να παντρευτεί ο μεγαλύτερος γιος της, ο Μαθιός, και να κάνει οικογένεια κρίνει  ό,τι είναι το καλύτερο για το παιδί της, ιδιαίτερα όταν η ίδια θα έχει φύγει από τη ζωή. Γιατί είναι Κρητικιά μάνα κι έτσι σκέφτεται, οι γυναίκες στηρίζουν τον άντρα. Θα μείνει χωρίς στήριξη;».

Η Μαρία Τζομπανάκη είπε στη συνέχεια: «Ποτέ δεν έχω υπάρξει Καλλιόπη στη ζωή του γιου μου. Ο Ορφέας έμαθε να είναι δυνατός, να κάνει λάθη να τα αναγνωρίζει και να μην τα επαναλαμβάνει. Κι αυτό είναι το καμάρι μου. Τα τελευταία δέκα χρόνια στην Κρήτη μου έχουν δώσει τον τίτλο “καπετάνισσα”. Όταν το πρωτάκουσα συγκινήθηκα πολύ. Είναι τίτλος τιμής, το δίνουν στις γυναίκες που έχουν κύρος, που έχουν αποδείξει ότι νοιάζονται για την οικογένειά τους και για το κοινό καλό».

Ένα μυστικό και μία αποκάλυψη βρίσκονται προ των πυλών. Η Καλλιόπη θα μάθει για τη σχέση του Μαθιού με την Βασιλική; «Βεβαίως όλα θα μαθευτούν. Δεν κρύβονται. Ο Θεός ξέρει πώς θα αντιδράσει», λέει η Μαρία Τζομπανάκη.