Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να βγουν στον αέρα εξήγησε ο Αντώνης Κανάκης, κατά το αποψινό Ράδιο Αρβύλα, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι καταγγελίες για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και τη δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών με την πρώην σύντροφό του χωρίς τη συγκατάθεσή της. 

Τα μέλη του «Ράδιο Αρβύλα», δηλώνουν οτι εξακολουθούν να είναι σοκαρισμένοι με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ωστόσο αποφάσισαν να βγουν κανονικά στον αέρα. Όπως είπε ο Αντώνης Κανάκης η εκπομπή δεν θα είναι σατυρική, ενώ κατά τη διάρκειά της αναμένεται να δώσουν απαντήσεις σε όσους τους κατηγορούν ότι ήξεραν για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες των social media να κατηγορούν τους συμπαρουσιαστές του Στάθη Παναγιωτόπουλου, πως ήξεραν για ό,τι έχει συμβεί.

Όπως αποκάλυψε ο παρουσιαστής, ο ίδιος και οι συνεργάτες τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούν «παγωμένοι» σαν παρέα, τα όσα συμβαίνουν, ενώ είπε πως «για πρώτη φορά επιλέξαμε να απαντήσουμε σε όσα μας καταλογίζουν, ενώ συνήθως δεν το κάνουμε».

Ντυμένοι στα μαύρα, Αντώνης Κανάκης, Γιάννης Σερβετάς και Χρήστος Κιούσης ξεκίνησαν την εκπομπή υπό τους ήχους του Μπομπ Μάρλεϊ και συλλυπήθηκαν την οικογένεια του Γιώργου Τράγκα, ενώ αναφέρθηκαν και στην απώλεια της Ροζίτας Σώκου. Επιγραμματικά, μίλησαν ακόμη για το κάψιμο των βιβλίων του Ευγένιου Τριβιζά και για τους νέους 130 νεκρούς της πανδημίας.

Στη συνέχεια ο Αντώνης Κανάκης είπε ότι υπήρξαν άλλες δύο φορές στην ιστορία του «Ράδιο Αρβύλα», που δεν μπορούσαν να κάνουν σατιρική εκπομπή: Όταν σκοτώθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και όταν κάηκε η Μαρφίν στην Σταδίου.

«Βγήκαμε σήμερα, γιατί δεν γίνεται να μην είμαστε εδώ» υπογράμμισε ο κεντρικός παρουσιαστής, ενώ στάθηκε στις επικρίσεις που δέχτηκε η εκπομπή μετά τον σάλο για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. «Θα δώσουμε απαντήσεις όπου και όπως πρέπει» υπογράμμισε, πριν πάει στο πρώτο διαφημιστικό διάλειμμα.

Επιστρέφοντας από το διαφημιστικό διάλειμμα, ο Αντώνης Κανάκης ξεκαθάρισε: «Δεν θέλουμε να γίνουμε κομμάτι σ' όλο αυτό το μιντιακό πανηγύρι που έχει ξεκινήσει, δεν θέλουμε να το ξεχειλώσουμε». «Το σοκ σήμερα έχει γίνει χειρότερο» τόνισε.

Η ουσία του θέματος δεν είναι αν είμαστε εμείς τα θύματα, αν θα συνεχιστεί το «Ράδιο Αρβύλα», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι το θύμα είναι η κοπέλα που κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. «Είναι εξωγήινο αυτό που ζούμε» υπογράμμισε, αναφερόμενος σε πληροφορίες που οι συντελεστές της εκπομπής δεν γνώριζαν.

«Δεν γνωρίζαμε την κοπέλα, δεν γνωρίζαμε καμία από τις συντρόφους του Στάθη» ισχυρίστηκε ο Αντώνης Κανάκης, που είπε ότι η κοπέλα που καταγγέλλει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο δεν έχει να φοβάται ούτε να ντρέπεται τίποτα, ενώ ανέφερε ότι θα μπορούσε να είχε πάει να τους βρει και να τους μιλήσει.

Το βασικότερο απ' όλα όσα θα πούμε στη συνέχεια, είναι να μην υπάρξει ποτέ κανένας άνθρωπος σε αυτή τη θέση, και πρέπει η πολιτεία να κάνει κάτι άμεσα γι' αυτό, επισήμανε.

Είναι μία από τις χειρότερες συνθήκες να πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι «ελέφαντας», τόνισε ακόμη ο Αντώνης Κανάκης, κάνοντας λόγο για κύμα στήριξης και αγάπης προς τους συντελεστές της εκπομπής. «Αυτό που δεν διαπραγματευόμαστε είναι η εντιμότητα και η συνέπεια στα λεγόμενά μας» υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας ότι όλοι τους βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

Η πρώτη δήλωση του Παναγιωτόπουλου: «Συγγνώμη, ήταν απερισκεψία»

Μετά τον σάλο που έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος με γραπτή δήλωσή του στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 έσπασε τη σιωπή του για τις καταγγελίες σε βάρος του που ήρθαν στο φως. Ωστόσο, η λέξη «απερισκεψία» που χρησιμοποίησε για το εκδικητικό πορνό προκάλεσε αντιδράσεις.

«Έκανα μια απαράδεκτη πράξη, εις βάρος ενός ανθρώπου που δεν με είχε βλάψει. Έκανα την πράξη αυτή υπό την επήρεια κακής συγκυρίας στη ζωή μου, χωρίς καμία πρόθεση να βλάψω, να προσβάλω ή να ζημιώσω κανέναν. Ήταν μια τεράστια απερισκεψία, η χειρότερη που έχω κάνει ποτέ και αντιμετωπίζω τις συνέπειες. Το μετάνιωσα πικρά και ειλικρινά, μάλιστα δεν περνάει ούτε μια μέρα έως και σήμερα που να μην το μετανιώνω. Ζήτησα συγγνώμη από το εν λόγω πρόσωπο και επανόρθωσα εμπράκτως, χωρίς να θεωρώ ότι η μεταμέλειά μου εκμηδενίζει την απαξία της πράξης μου. Τώρα ζητώ συγγνώμη και δημοσίως. Επίσης, ζητώ συγγνώμη από τους φίλους-συναδέλφους μου στην εκπομπή που συμπαρουσιάζω, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα για το ατόπημά μου αυτό, και τους έφερα σε πολύ δύσκολη θέση. Στο εξής απέχω από την εκπομπή θέλοντας να τους απαλλάξω από αυτή τη δύσκολη θέση. Μεταμελήθηκα ειλικρινά, και δεν μπορώ παρά να ζητήσω για άλλη μια φορά συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου από το πρόσωπο που προσέβαλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στάθης Παναγιωτόπουλος.