Τα κανάλια έχουν ήδη σχεδιάσει ένα πλούσιο πρόγραµµα για την επόµενη σεζόν, επενδύοντας ξανά στην ελληνική µυθοπλασία, που αναµφισβήτητα έχει «ανθήσει» ξανά τα τελευταία χρόνια στη µικρή οθόνη, χαρίζοντας υψηλά νούµερα τηλεθέασης.

Και τη νέα σεζόν η ΕΡΤ συνεχίζει να εµπλουτίζει το πρόγραµµά της µε νέες σειρές, ελπίζοντας να κερδίσει ξανά καλές εντυπώσεις. Στα σκαριά έχει τη σειρά «Φλόγα και άνεµος», το µυθιστόρηµα του συγγραφέα Στέφανου Δάνδολου, το οποίο θα ταξιδέψει τους τηλεθεατές στη ζωή και το έργο της θρυλικής ηθοποιού Κυβέλης, αλλά και στον έρωτά της για τον «Γέρο της ∆ηµοκρατίας», Γεώργιο Παπανδρέου. Τη διασκευή του σεναρίου θα υπογράψει η Ρένα Ρίγγα, ενώ τη σκηνοθεσία θα αναλάβει η Ρέινα Εσκενάζυ. Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούµε την Καρυοφυλλιά Καραµπέτη ως Κυβέληκαι τον Αρη Λεµπεσόπουλο ως Γεώργιο Παπανδρέου. Ακόµα, η ΕΡΤ θα ζωντανέψει «Το βραχιόλι της φωτιάς». Η σειρά βασίζεται στο ιστορικό µυθιστόρηµα της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου και επικεντρώνεται στην καταστροφή της Θεσσαλονίκης το 1917 από τη µεγάλη φωτιά και σε όλες τις ιστορίες που διαδραµατίζονται εκείνη την εποχή.



Επιμένει το Mega

Το Mega επιστρέφει τη νέα σεζόν µε σειρές που θα συζητηθούν, αφού επιµένει να µην υποκύπτει στον πειρασµό των ριάλιτι -µέχρι στιγµής- επενδύοντας σε σίριαλ, καθώς όλα αυτά τα χρόνια µάς ψυχαγωγούσε καθηµερινά µε σειρές που «χαράχτηκαν» στην καρδιά των τηλεθεατών, χαρίζοντάς τους άφθονες στιγµές γέλιου, αλλά και συγκίνησης. Μια νέα µίνι σειρά, οκτώ επεισοδίων, που υπογράφει ο Βασίλης Κεκάτος, ο σκηνοθέτης που βραβεύτηκε µε Χρυσό Φοίνικα ταινίας µικρού µήκους στις Κάννες, έρχεται στο Μεγάλο Κανάλι µε τίτλο «Milky way». Τα γυρίσµατα έχουν ήδη ξεκινήσει στην Αθήνα και θα συνεχιστούν σε τοποθεσίες της Πελοποννήσου και της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Φολόη, η Ξάνθη και ο Εβρος. Πρόκειται για την ιστορία µιας έφηβης, η οποία αντιτίθεται σε αυτό που ο περίγυρός της προσπαθεί να της επιβάλει ως σωστό και ηθικό, για να βρει τελικά τον δικό της δρόµο στη ζωή, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωµα στην αυτοδιάθεση. Παράλληλα, από τον Οκτώβριο εντάσσεται στο πρόγραµµα η νέα σειρά των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη», µε πρωταγωνίστριες τη Μαίρη Σταυρακέλη, την Κατερίνα Ζαρίφη και τη Βάσω Λασκαράκη. Με καθυστέρηση, αλλά σωστή επιλογή έρχεται η πολυαναµενόµενη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που σηµαίνει και την τηλεοπτική του επιστροφή. Ο «Δάσκαλος» ολοκλήρωσε τα γυρίσµατά του και τα συνολικά εννέα επεισόδιά του θα προβληθούν το ερχόµενο φθινόπωρο.



Πολλά υποσχόμενη

Μετά την τεράστια επιτυχία µε τις «Αγριες µέλισσες», ο ΑΝΤ1 φέρνει ακόµα µία πολλά υποσχόµενη σειρά, το «Μαύρο ρόδο» της Ελένης Καπλάνη. Στο επίκεντρο αυτής της νέας τηλεοπτικής πρότασης βρίσκεται η µοναχή Ελισάβετ. Η καλόγρια, επιστρέφοντας στο πατρικό της σπίτι, καλείται να κάνει µια επιλογή.

Σειρά εποχής

Ο Alpha ετοιµάζει µια σειρά εποχής 60 επεισοδίων, το «Μιούζικ χολ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλα και µε βασικό σεναριογράφο τον Κλεάνθη ∆ανόπουλο. Σκηνικό αποτελεί ένα κοσµικό κέντρο διασκέδασης του 1928, που µοιάζει να µην έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα του Σικάγου της ίδιας εποχής. Επίσης, ο Alpha ετοιµάζει τη σειρά «Αυτή η νύχτα µένει», που βασίστηκε στο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή.

Ενα από τα δυνατά χαρτιά του ΣΚΑΪ για την επόµενη σεζόν είναι η νέα σειρά «ΣτΟργή», η οποία έχει προσαρµοστεί στα ελληνικά, καθώς το σενάριο βασίζεται στην τουρκική τηλεοπτική σειρά «Kirmizi Oda». Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Ολγα Μαλέα και την προσαρµογή του σεναρίου η Εύα Πανταζή. Η σειρά πραγµατεύεται την κακοποίηση, το τραύµα που κρύβεται στην παιδική ηλικία και πολλές φορές ορίζει την ενηλικίωση και την ικανότητά µας να αγαπήσουµε τον εαυτό µας και τους άλλους. Στη σειρά πρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου.



Οι επιτυχίες

Στο Μega θα συνεχιστούν οι περιπέτειες των ηρώων της σειράς «Η γη της ελιάς». Η καθηµερινή σειρά, την οποία υπογράφει η Βάνα ∆ηµητρίου και σκηνοθετεί ο Ανδρέας Γεωργίου, θα µας απασχολήσει µε τις βεντέτες της Μάνης. Ακόµα, το κανάλι θα συνεχίσει τον δεύτερο κύκλο της θρησκευτικής σειράς «Αγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον ουρανό». Στη δηµόσια τηλεόραση, το «πράσινο φως» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν πήραν δύο κωµικές σειρές που έχουν κατακτήσει το δικό τους κοινό, το οποίο τις ακολουθεί πιστά. Αυτές, φυσικά, είναι η κωµική σειρά εποχής «Τα καλύτερά µας χρόνια» και το «Χαιρέτα µου τον Πλάτανο». Τέλος, η σειρά που αγαπήθηκε πολύ στον Alpha, o «Σασµός», θα συνεχιστεί και του χρόνου.





*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 7 Μαΐου 2022.