Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση εξέπεμψε ο Αλέξης Τσίπρας με την απόφασή του να δώσει στο Open του Ιβάν Σαββίδη την πρώτη ερώτηση (μετά την τοπική ΕΡΤ3) στο πλαίσιο της συνέντευξής του στη ΔΕΘ.

Με δεδομένο ότι δεν λειτούργησε με όρους τηλεθέασης, αφού το κανάλι της Παιανίας φιγουράρει στην τελευταία θέση των ιδιωτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, επρόκειτο ξεκάθαρα για μια επιθυμία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερθεματίσει στη διαχρονικότητα των καλών επαφών του με τον επιχειρηματία από το Ροστόφ.

Η πρωτοβουλία αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημειολογία, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στο μικροσκόπιο θεσμικών Αρχών, αλλά και διεθνών ΜΜΕ, ως ένας από τους Ρώσους ολιγάρχες που διατηρούν στενούς δεσμούς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και εξυπηρετούν τις ρωσικές επιδιώξεις στη «γηραιά ήπειρο».

Με τον τρόπο αυτόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να στηρίξει τον επιχειρηματία απέναντι σε αυτήν τη διαδικασία, αλλά και να τον ξεχωρίσει σε σχέση με το εγχώριο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Από τα παλιά

Επιπλέον, καθίσταται σαφές ότι, παρά την προσπάθεια της πλευράς Σαββίδη να κρατηθούν ισορροπίες με την κυβέρνηση στη διάρκεια της θητείας Μητσοτάκη, φαίνεται ότι προ των εκλογών η παλαιά συμμαχία αναθερμαίνεται δυναμικά, αφού ουδείς βεβαίως εκ των δύο ανδρών λησμονεί ότι ουσιαστικά η αγοραπωλησία του τότε Epsilon (από τον Βρυώνη στον Σαββίδη) ολοκληρώθηκε μέσα στο Μαξίμου του Αλέξη Τσίπρα, με συντονισμένες ενέργειες των Παππά - Φλαμπουράρη και με την αμέριστη στήριξη του τότε συγκυβερνήτη, Πάνου Καμμένου.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 24 Σεπτεμβρίου 2022.