Για την τωρινή του σχέση με τη Μαρία Μπακοδήμου μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Φώτης Σεργουλόπουλος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό HELLO και τον Γιάννη Βίτσα.

Να έρθουμε στη Μαρία Μπακοδήμου, με την οποία δεν έχετε πλέον ούτε επαγγελματική ούτε φιλική σχέση;
Η Μαρία ήταν ένα σημαντικό –ίσως το πιο σημαντικό– και μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, ένα κομμάτι που σέβομαι και σκέφτομαι με πολύ μεγάλη αγάπη. Είπα προηγουμένως ότι κάνω οικογένειες, και η Μαρία ήταν οικογένειά μου. Ρήξεις γίνονται σε κάθε οικογένεια. Με τη Μαρία βρεθήκαμε τηλεοπτικά, στην ίδια δουλειά, για είκοσι χρόνια, αλλά είχαμε και τριάντα χρόνια κοινής ζωής, το οποίο με έχει χαρακτηρίσει. Δεν είναι κάτι που δεν αποδέχομαι ή θέλω να ξεχάσω.

Όντως, δεν βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια, κι αυτό το αποκάλυψε η ίδια όταν τη ρώτησαν αν γνώριζε ότι θα κάνω εκπομπή και απάντησε: «Κάτι έχω ακούσει. Δεν έχουμε μιλήσει». Ήταν δική της απόφαση να το κοινοποιήσει και το σέβομαι. Όμως, εγώ δεν έχω μάθει να μιλώ και να εξηγώ τις προσωπικές μου σχέσεις. Έχω πάρει πολλά διαζύγια στη ζωή μου, κι ένα από αυτά ήταν κι αυτό. Δεν θα πω τον λόγο, είναι κάτι πολύ προσωπικό και δεν χρειάζεται να το κοινοποιήσω.

Αυτός ο χωρισμός όμως απασχόλησε εκπομπές και έντυπα. Πρόσφατα, μάλιστα, μίλησε σχετικά σε συνέντευξή του ο Στέλιος Παρλιάρος.
Απορώ γιατί απασχόλησε. Ο Στέλιος μίλησε για το τι έχει δει ο ίδιος ως φίλος. Ούτε εκείνος όμως αποκάλυψε τους λόγους. Πολύ αθώα αναφέρθηκε στο δικό του συναίσθημα.
Αν θεωρήσουμε λοιπόν ότι με τη Μαρία έχουμε πάρει διαζύγιο και αν πιστέψουμε την άποψη ότι συνήθως στα διαζύγια υπάρχει τρίτο πρόσωπο, για το τηλεοπτικό μου διαζύγιο θα μπορούσα να πω πως, ναι, έχω βρει άλλη. Από την άλλη, πιστεύω ότι οι χωρισμοί και τα διαζύγια γίνονται για καλό, για να ζήσουμε καλύτερα. Κανείς δεν έχει χωρίσει για να κάνει μίζερη τη ζωή του. Επομένως, και στη δική μας περίπτωση έγιναν όλα για καλό.

Όταν, για τον οποιονδήποτε λόγο, ολοκληρώνεται ο κύκλος μιας τόσο σημαντικής σχέσης, μιας σχέσης με έναν άνθρωπο που υπήρξε η σταθερά σου, νιώθεις ότι επαναπροσδιορίζεις λίγο τα πράγματα;
Λογικό είναι, αλλά, όπως ανέφερα, γίνεται για καλό. Δεν θα μπω όμως στη διαδικασία να μιλήσω για κανένα συναίσθημα. Είναι κάτι προσωπικό και δεν το κοινοποιώ.

Το 2007 είχες παρουσιάσει τη Eurovision με ένα σόου.
Πράγματι. Η ΕΡΤ έδινε πολύ μεγάλη προσοχή στον ελληνικό τελικό, πάντα γίνονταν μεγάλα σόου. Σου θυμίζω τις αδελφές Μαγγίρα και τον Γιώργο Καπουτζίδη με τη Ζέτα Μακρυπούλια. Η Eurovision είναι μεγάλη παραγωγή και αποτέλεσε μεγάλο σχολείο για μένα, ήταν σαν να έκανα δέκα χρόνια τηλεόραση.

Τι κρατάς από εκείνη τη Eurovision;
Το ότι όλα μπορούν να γίνουν. Ήταν συγκλονιστική παραγωγή. Δεν έχω δει κάτι ανάλογο και δεν νομίζω πως θα ξαναδώ εύκολα.

Είχε γίνει κι εκείνο το περιβόητο λάθος με την τότε FYROM.

Η Μαρία έκανε ένα λάθος το οποίο πληρώνει μέχρι τώρα. Ήταν διπλωματικής φύσης και ήταν σίγουρο ότι θα έμενε στην ιστορία. Προσπαθήσαμε πολλές φορές να εξηγήσουμε πώς έγινε και ζητήσαμε συγγνώμη. Και προσωπικά ένιωσα την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη για το λάθος που έκανε η Μαρία, επειδή ήμαστε μαζί και, αν δεν το έκανε εκείνη, θα το έκανα εγώ. Στην ταχύτητα του ζωντανού και στην πίεση του χρόνου, ήταν πολύ εύκολο να το διαβάσεις έτσι καθώς ο υποτιτλισμός της χώρας ήταν με τα αρχικά F Y R O και το M ήταν ολογράφως, Macedonia.
Ελάχιστοι μάλιστα γνωρίζουν ότι τέθηκε και θέμα παραίτησης, αλλά δεν τη δέχθηκαν από την ΕΡΤ. Πράγματι. Ήταν πολύ δύσκολο και αμήχανο όλο αυτό και της Μαρίας τής στοίχισε –όχι στην καριέρα της ως τηλεοπτικής προσωπικότητας.