Για τη μεγάλη επιτυχία και τη σπουδαία απήχηση στο κοινό της σειράς «Το βραχιόλι της φωτιάς» μίλησε η Ελισάβετ Μουτάφη, αναφέροντας πως αυτό ήταν κάτι που περίμενε να συμβεί, σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξή της.

Η ηθοποιός, που υποδύεται τη μητέρα της οικογένειας στη σειρά της ΕΡΤ, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στο Κέντρο», με τον Γιώργο Κουβαρά, με τον οποίο και συζήτησαν για τις πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές που σημείωσε η σειρά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

«Κατ' αρχάς ένιωσα ότι ήταν κάτι πολύ σπουδαίο για την ιστορία μας. Είναι μια αληθινή ιστορία, είναι η ιστορία μας γενικότερα, ήταν εξαιρετικό το βιβλίο. Πήραμε τα σενάρια στα χέρια μας, ήξερα τον σκηνοθέτη μας και τους υπόλοιπους ηθοποιούς, οπότε ένιωσα πολύ μεγάλη ασφάλεια, ένιωσα ότι θα κάνω κάτι πάρα πολύ όμορφο. Αυτό το ζήσαμε και στα γυρίσματα, νομίζω. Όλοι δηλαδή ήμασταν πολύ συγκινημένοι με αυτό το πράγμα. Ήταν στιγμές, θα τα πούμε και παρακάτω, που χάναμε λίγο τη γη κάτω από τα πόδια μας. Ήμουν σίγουρη ότι θα αγγίξει τον κόσμο αυτό», είπε η Ελισάβετ Μουτάφη.

Η σειρά, που από την αρχή απέσπασε εξαιρετικά σχόλια και κριτικές, οδήγησε ακόμα και τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» να κάνει αφιέρωμα για την ελληνική σειρά, γράφοντας πως «στην Ελλάδα μια σειρά θυμίζει επιτέλους τη μοίρα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης».

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιώργου Γκικαπέππα και την ευαίσθητη ματιά των Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου, που έγραψαν το σενάριο, η σειρά έκανε πρεμιέρα στο ΕRΤflix την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023. Και τα οκτώ επεισόδια της σειράς, που καταγράφει το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας οικογένειας Εβραίων, ήταν διαθέσιμα στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ έως την Τρίτη 31 Ιανουαρίου. Από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, στις 22:00 και κάθε Σάββατο την ίδια ώρα, «Το βραχιόλι της φωτιάς» θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ1, με διπλό επεισόδιο την πρώτη εβδομάδα.