Ταλαντούχα, προσγειωμένη, με ευδιάκριτο υποκριτικό ταλέντο και με μια αξιοσημείωτη πορεία για την ηλικία της.

Ο λόγος για την Αναστασία Παντούση, που ανήκει στην κατηγορία των πρωταγωνιστριών της νέας γενιάς οι οποίες δεν θέλουν να απασχολούν τα Μέσα με την προσωπική τους ζωή, αλλά με τα βήματά τους μπροστά από την τηλεοπτική κάμερα και πάνω στο θεατρικό σανίδι.

Και σίγουρα τα βήματα της μελαχρινής ηθοποιού, που φέτος έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ειρήνης στο «Ναυάγιο» του Mega, είναι σταθερά.

Γεννημένη στην Αθήνα, η 33χρονη Αναστασία Παντούση μεγάλωσε στα Σπάτα έλκοντας την καταγωγή της από τη Θεσσαλονίκη, από την πλευρά του πατέρα της, και από τη Μάνη που είναι ο τόπος καταγωγής της μητέρας της.

Το ντεμπούτο της στη μικρή οθόνη έγινε με την κυπριακή σειρά «Σαν οικογένεια».

Ακολούθησε για δύο σεζόν από το 2017 έως και το 2019 η συμμετοχή της στην καθημερινή κωμωδία του Alpha «Έλα στη θέση μου».

Αλλά ήταν η επόμενη χρονιά που θα αποτελούσε ορόσημο για εκείνη, καθώς ο Μανούσος Μανουσάκης την επιλέγει για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο ιστορικό δράμα «Το κόκκινο ποτάμι» που περιέγραψε γλαφυρά την Ποντιακή Γενοκτονία.



Ο Ιωάννης Παπαζήσης

Μάλιστα στο «Κόκκινο ποτάμι» η Αναστασία Παντούση θα γνωριστεί με τον Ιωάννη Παπαζήση.

Ζευγάρι στη σειρά, θα γίνουν αργότερα ζευγάρι και στη ζωή. Ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα που κανείς από τους δυο δεν μιλούσε για τη σχέση τους, στα τέλη του 2022 ο Παπαζήσης δημοσίευσε την πρώτη τους κοινή φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Ιnstagram.

Φοβάται τη μοναξιά, το ψέμα, την εγκατάλειψη, αλλά, όπως η ίδια έχει δηλώσει, ο μεγαλύτερος φόβος της είναι ο θάνατος:

«Πάντα με απασχολούσε ο θάνατος και είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μου. Ευτυχώς, δεν έχω ζήσει κάποια απώλεια, παρ’ όλα αυτά μέσα από τους ρόλους έχω αφουγκραστεί κάπως τον πόνο, υπό την έννοια πως φέρω και με βαραίνει το ψυχολογικό φορτίο και η συγκίνηση. Τόσο στο “Ναυάγιο” όσο και παίζοντας την Κάθριν στο “Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι”. Μετά την παράσταση χρειάζομαι ώρες για να συνέλθω από την ένταση. Μπαίνω κάθε βράδυ με έναν βαθύ πόνο για να υπερασπιστώ μια τραγική αλήθεια».




*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" στις 1/2/2024