Καθώς ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό της φετινή σεζόν, ξεκίνησαν ήδη -όσο περίεργο και αν, σε πρώτο χρόνο, μοιάζει- οι προετοιμασίες για την επόμενη.

Και ήδη είναι πυρετώδεις. Παραδοσιακά οι πρώτες αποφάσεις παίρνονται για τη μυθοπλασία.

Αφενός γιατί αποτελούν το «βαρύ πυροβολικό» των σταθμών, αφετέρου διότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος από τα υπόλοιπα προγράμματα για την προετοιμασία και την υλοποίησή τους.



Η Γη της Ελιάς

Στο Mega, αν και ακόμη δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, φαίνεται πως θα υπάρξει και τέταρτος κύκλος για τη «Γη της ελιάς» σε σκηνοθεσία Αντρέα Γεωργίου, σενάριο Βάνας Δημητρίου και παραγωγή Αντρέα Γεωργίου - Κούλλη Νικολάου. Τα πηγαίνει έξοχα από τηλεθέαση, ενώ ξεκάθαρα φέτος βρίσκεται σε ανοδική πορεία συγκριτικά με την περασμένη σεζόν. Θα υπάρξουν αλλαγές στο καστ της σειράς με προσθαφαιρέσεις, ενώ η πλοκή θα εμπλουτιστεί με νέες ιστορίες.



Η Μάγισσα

Ο δεύτερος κύκλος της «Μάγισσας» στον ΑΝΤ1, από την άλλη, όπως όλα δείχνουν, θα είναι μια καινούργια σειρά. Τι εννοούμε: Οι δημιουργοί ετοιμάζουν prequel (προοίμιο) που θα μας μεταφέρει στη Μάνη του 1700, έναν αιώνα δηλαδή νωρίτερα από την εποχή που εκτυλίσσεται τώρα η δράση. Το βασικό σκηνικό θα είναι το ίδιο, δηλαδή οι πύργοι της Μάνης, αλλά το καστ -είναι προφανές- διαφορετικό.



Ο Σασμός

Τα μελλούμενα για τον «Σασμό», από την άλλη πλευρά, δεν είναι σαφή. Στην αρχή της φετινής σεζόν, οι επιτελικοί του Alpha είχαν αποφασίσει το φινάλε της σειράς να γραφτεί το καλοκαίρι του 2024. Eξού και η προσθήκη στον τίτλο «Ο επίλογος».

Στη συνέχεια, άλλαξαν ρότα. Και τώρα, επανέρχεται στο τραπέζι το ενδεχόμενο η σειρά να ρίξει αυλαία φέτος. Αυτό συνδέεται άμεσα με την αλλαγή που θα ισχύσει στις επιδοτήσεις από πλευράς ΕΚΟΜΕ από την επόμενη σεζόν - θα είναι πολύ χαμηλότερες για όσες σειρές συνεχίσουν με νέο κύκλο.

Η οριστική απόφαση του Alpha, όπως και να ’χει, αναμένεται άμεσα.




*Του Αλέξη Μίχα / Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" στις 9/2/2024