Σε ολικό ανασχεδιασµό της βραδινής ζώνης προχωρά ο Alpha για την επόµενη τηλεοπτική σεζόν.

Τα νέα δεδοµένα θέλουν όλες τις σειρές που «τρέχουν» αυτή τη στιγµή να ολοκληρώνονται.

Με ένα ερωτηµατικό µόνο για το δηµοφιλές σίριαλ «Μην αρχίζεις τη µουρµούρα», το οποίο είναι η µακροβιότερη κωµική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης.



Οι σειρές που θα ρίξουν αυλαία

Ας τα πάρουµε από την αρχή. Μέχρι και τα Χριστούγεννα και όσον αφορά τον «Σασµό», υπήρχε η σκέψη να πάει και για τέταρτη σεζόν. Αυτό, µολονότι ο φετινός κύκλος έχει τον υπότιτλο «Επίλογος». Τελικά, κανάλι και εταιρεία παραγωγής αποφάσισαν το οριστικό τέλος της σειράς τον Ιούνιο.

Σε αυτό -και στη στρατηγική απόφαση του καναλιού αναφορικά σε όλες τις τρέχουσες σειρές- έπαιξε ρόλο-κλειδί η αλλαγή της πολιτικής του ΕΚΟΜΕ σχετικά µε τις χρηµατοδοτήσεις των σειρών εφεξής. Τι εννοούµε; Πως το ποσό που θα λαµβάνει κανάλι - εταιρεία παραγωγής θα µειώνεται πολύ από τον δεύτερο κύκλο και µετά, και στην πορεία θα εξανεµίζεται. Σχεδόν. Αυτό πρακτικά σηµαίνει πως ένας τέταρτος κύκλος θα έµενε χωρίς χρηµατοδότηση.

Τίτλους τέλους λοιπόν θα ρίξει και το «Προξενιό της Ιουλίας», όπως και η καθηµερινή σειρά ο «Παράδεισος των Κυριών».

Φινάλε, όπως όλα δείχνουν, θα γράψει φέτος και η αστυνοµική σειρά «Σκαραβαίος» µε πρωταγωνιστή τον Γιάννη Τσορτέκη.



Η «Μουρμούρα» και τα καινούρια project

Η «Μουρµούρα», από την πλευρά της, µεταφράζεται στο µεγάλο ερωτηµατικό, στο οποίο θα δοθεί σύντοµα απάντηση, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγµατεύσεις µεταξύ παραγωγής - ηθοποιών.

O Bλαδίµηρος Κυριακίδης πάντως έχει πει ότι θα συνεχιστεί, υπογραµµίζοντας: «Θα ήθελα και 15η και 20ή σεζόν».

Με δεύτερο κύκλο, πάλι, επιστρέφει ο «Γιατρός», µε τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και η κωµωδία «Φόνοι στο καµπαναριό».

Ενώ το κανάλι έχει εγκρίνει δύο καινούργιες σειρές:

Η πρώτη είναι η ελληνική εκδοχή του «Mother» σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου, µε πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου, και η δεύτερη η «φρέσκια» κωµωδία των Ρέππα - Παπαθανασίου «Η κατάρα της Τζέλας ∆ελαφράγκα», που, όπως έχουµε γράψει, θα σατιρίζει όσα συµβαίνουν στα παρασκήνια των γυρισµάτων των ελληνικών σειρών και ακούγεται πολύ ιντριγκαδόρικη.




*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 26/2/2024