Μια καινούργια πρόταση από τον Ατζούν Ιλίτζαλι που θυµίζει και το «πουλέν» του στην Ελλάδα, το ριάλιτι επιβίωσης «Survivor», εξετάζεται σοβαρά από το κανάλι του Φαλήρου. Υπάρχουν µάλιστα πολλές πιθανότητες να είναι αυτή που θα πάρει το «πράσινο φως» από τον Σκάι για την επόµενη σεζόν.

Πρόκειται για το «Exathlon», ένα αµιγώς αγωνιστικό ριάλιτι, τα δικαιώµατα του οποίου έχει εξασφαλίσει για τη χώρα του, την Τουρκία αλλά και για αρκετές ακόµη χώρες του εξωτερικού.

Ο Τούρκος παραγωγός εξετάζει το ενδεχόµενο µε τους επιτελικούς του Φαλήρου να προβληθεί, µε τη νέα σεζόν φυσικά, καθώς εκ του αποτελέσµατος έχει κριθεί επιτυχηµένη. Ο κόσµος που παρακολουθεί το ριάλιτι ενδιαφέρεται για τα απαιτητικά αγωνίσµατα και τους πρωταγωνιστές επιβραβεύοντάς τους µε υψηλή τηλεθέαση.

«Exathlon»: Οι ομοιότητες και οι διαφορές με το «Survivor»

Τι κοινό, πέραν των αγωνισµάτων, έχει µε το «Survivor»; Γυρίζεται επίσης στον Άγιο ∆οµίνικο. Η ειδοποιός διαφορά όµως είναι ότι εν προκειµένω οι συµµετέχοντες δεν στερούνται τα βασικά είδη διαβίωσης, ενώ ζουν σε κανονικά σπίτια.

Το πρότζεκτ βγήκε πρώτη φορά το 2017 στη Βραζιλία και ακολούθησαν πολλές χώρες, όπως το Μεξικό, η Κολοµβία, η Σλοβενία, η Γερµανία, η Ουγγαρία και η Ρουµανία - στη Ρουµανία µάλιστα η παραγωγή ήταν της Acun Medya.

Οι οµάδες χωρίζονται σε celebrities και κοινούς θνητούς ενώ υπάρχουν πίστες µε βαθµούς δυσκολίας.

«Exathlon»: Τα φαβορί για την παρουσίαση

Εφόσον λοιπόν πάρει το ΟΚ από τον Σκάι, βολιδοσκοπούνται γνωστά ονόµατα για να αναλάβουν το πηδάλιό του. Προφανώς τα ηνία του δεν θα πάρει ο Γιώργος Λιανός, καθώς την ίδια περίοδο θα βρίσκεται στην Αθήνα για τα γυρίσµατα του «The Voice». Ενώ δροµολογείται να ταξιδέψει πάλι στον Άγιο ∆οµίνικο στις αρχές του 2025 για τον επόµενο κύκλο του «Survivor».

Ποια λοιπόν, µέχρι τώρα τουλάχιστον, είναι τα ονόµατα που έχουν πέσει στο τραπέζι; Το πρώτο είναι το πιο «φιλόδοξο», του «Ντάνου», κατά κόσµον Γιώργου Αγγελόπουλου, που ολοκληρώνει τη συνεργασία του µε τη «Γη της ελιάς».

Το δεύτερο είναι του Κωνσταντίνου Βασάλου, που µάλιστα ήδη συνεργάζεται µε την Barking Well Media για το πάνελ της εκποµπής «Χαµογέλα και πάλι».

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 11/4/2024