Στο αµερικανικό δίκτυο-κολοσσό των διεθνών ΜΜΕ, ABC, φιλοξενήθηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης λίγο πριν από την πρεµιέρα της δεύτερης σεζόν του «Maestro», που πραγµατοποιήθηκε την περασµένη Πέµπτη στις 22.40 στο Mega.

Το απόσπασµα αυτής της συνέντευξης πρόβαλε η εκποµπή «Πάµε ∆ανάη!» το πρωί της Τρίτης. Ο παρουσιαστής της αµερικανικής εκποµπής, που προλόγισε το αφιέρωµα στην ελληνική σειρά, χαρακτήρισε το «Maestro» από τις πιο επιτυχηµένες ξενόγλωσσες σειρές στην πλατφόρµα του Netflix.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης µίλησε µε τη δηµοσιογράφο του αµερικανικού δικτύου, Αλέξις Χριστόφορους, για τη δεύτερη σεζόν της σειράς, τα συστατικά της επιτυχίας της και για τα σχέδιά του µετά το µεγάλο του «Maestro». Όσον αφορά το γεγονός ότι «έγραψε ιστορία, καθώς το “Maestro” έγινε η πρώτη ελληνική σειρά που επιλέχθηκε για παγκόσµια διανοµή από το Netflix», ανέφερε:

«Αγχώνοµαι γιατί βρισκόµαστε λίγο πριν από την πρεµιέρα της δεύτερης σεζόν. Αλλά νιώθω και περήφανος, χαρούµενος... έχουµε µία πολύ µεγάλη, καταπληκτική οµάδα και έχουµε δουλέψει όλοι πάρα πολύ σκληρά γι’ αυτή τη σειρά. Είναι σαν το παιδί µου, που τώρα το φέρνω εδώ και το συστήνω σε εσάς». Αποκάλυψε ότι «οι ιστορίες µου σχετίζονται µε πράγµατα που συµβαίνουν γύρω µας αυτή τη στιγµή», επανέλαβε ότι στο µυαλό του είχε εξαρχής τη βασική ιδέα για τη σειρά και εστίασε στην άλλη αγάπη του, τη µουσική: «Είναι τεράστιο κοµµάτι της δηµιουργίας αυτής, σαν ξεχωριστός χαρακτήρας στη σειρά. Και έχουµε έναν καταπληκτικό συνθέτη, τον Κώστα Χρηστίδη», εξήγησε ο σκηνοθέτης.

Δείτε επίσης: Mega: Πρεμιέρα µε το δεξί για το Maestro ΙΙ - Την κορυφή της τηλεθέασης κατέκτησε το πρώτο επεισόδιο του β' κύκλου της δραµατικής σειράς

Η αγγλόφωνη ταινία που θέλει να γυρίσει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Στη συνέχεια, ο Παπακαλιάτης αποκάλυψε πως το επόµενο σχέδιό του µετά την ολοκλήρωση των γυρισµάτων του «Maestro» έχει να κάνει µε αγγλόφωνη ταινία. «Όταν τελειώσει πλέον η παραγωγή του “Maestro”, το επόµενό µου project θα είναι πιθανότατα µια ταινία. Θα λάβει χώρα στην Ελλάδα, αλλά θα γυριστεί στην αγγλική γλώσσα», είπε.

Κλείνοντας, δήλωσε πως ελπίζει το παράδειγµα του «Maestro» να παρακινήσει περισσότερους δηµιουργούς από την Ελλάδα να κάνουν τηλεοπτικές παραγωγές που θα µπορούσαν να επιλεχθούν από διεθνείς πλατφόρµες. «Ελπίζω πως και άλλοι δηµιουργοί από την Ελλάδα θα µπορέσουν να ξεκινήσουν να κάνουν τηλεοπτικές παραγωγές οι οποίες θα προσελκύσουν διεθνείς πλατφόρµες», κατέληξε.

Δείτε ακόμη: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης λίγο πριν από την πρεμιέρα του "Maestro" στην εκπομπή "Μίλησέ μου" με τον Γιώργο Κουβαρά

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 22/5/2024