Η τηλεοπτική σεζόν 2025-2026 στην Ελλάδα ξεκίνησε µε εντυπωσιακή ορµή, επιβεβαιώνοντας ότι η ελληνική τηλεόραση διανύει περίοδο πραγµατικής αναγέννησης. Οι σταθµοί, δηµόσιοι και ιδιωτικοί, παρουσιάζουν φέτος ένα πλούσιο µωσαϊκό παραγωγών - σειρών που καλύπτει κάθε γούστο – από δράµατα και κοινωνικές ιστορίες µέχρι ροµαντικές σειρές, κωµωδίες και παραγωγές εποχής, που ζωντανεύουν στιγµές του ελληνικού παρελθόντος. Η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από υψηλής ποιότητας σενάρια, σκηνοθεσίες κινηµατογραφικών προδιαγραφών, εξαιρετικές ερµηνείες και αυξηµένες παραγωγικές απαιτήσεις. Οι δηµιουργοί φιλοδοξούν να προσφέρουν κάτι ξεχωριστό, µε θεµατολογία που εµπλουτίζεται από κοινωνικά µηνύµατα, ανθρώπινες συγκρούσεις και ψυχολογικό βάθος. Η ελληνική µυθοπλασία αποδεικνύει τη δύναµή της να συνδυάζει τη συγκίνηση µε τη σκέψη, προµηνύοντας µια χρονιά γεµάτη ένταση, πάθος και δηµιουργία.

Διαβάστε: Δυνατές σειρές στον ορίζοντα: Η τηλεοπτική ατζέντα της επόμενης χρονιάς

Δυνατές σειρές που κερδίζουν το κοινό 

Η κωµική σειρά «HOTEΛ EΛVIRA» στο Mega διατηρεί σταθερή τηλεθέαση και ενδιαφέρον µε το ατµοσφαιρικό της ύφος και τις ανατροπές. Υπό την υπογραφή των σεναριογράφων Πένυς Φυλακτάκη και Βαγγέλη Νάση και του σκηνοθέτη Μιχάλη Χαραλαµπίδη, η σειρά ακολουθεί τις περιπέτειες µιας οικογενειακής επιχείρησης ξενοδοχείου, µε καστ τους Ελίζα Σκολίδη, Μιχάλη Λεβεντογιάννη, Άννα Κουρή, Γιώργο Σουξέ, Λένα Γιακά και Βαγγέλη ∆αούση. Από τις ήδη προβαλλόµενες σειρές, το «Πόρτο Λεόνε» του Alpha ξεχωρίζει ως η πιο δηµοφιλής επιλογή, µε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και έντονη δραµατική πλοκή. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Κρητικός και τη σκηνοθεσία οι Γιώργος Κορδέλλας, Μάριος Καραµάνης και Βασίλης Τσελεµέγκος. Η ιστορία εστιάζει στον παλιό Πειραιά και την Τρούµπα, όπου οι συγκρούσεις και οι προσωπικές ιστορίες δηµιουργούν ένταση και συναίσθηµα. Στην οµάδα ηθοποιών που δίνουν ζωή στους χαρακτήρες περιλαµβάνονται οι Κλέλια Ρένεση, Μαρίνα Ασλάνογλου, Αλέκος Συσσοβίτης, Βασίλης Μπισµπίκης, Αντώνης Καρυστινός, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Ιζαµπέλλα Φούλοπ, Βασίλης Μηλιώνης, Άρης Αντωνόπουλος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Κυριάκος Σαλής, ∆ηµήτρης Σέρφας, Σταύρος Σβήγγος, Μαρία Καβουκίδου, Σµαράγδα Αδαµοπούλου, ∆ηµήτρης Καπετανάκος, ενώ στον ρόλο του καπετάν Μανώλη ο Μιχάλης Αεράκης.

Η σειρά «Να µε λες µαµά» στον Alpha αγγίζει συναισθηµατικές χορδές, παρουσιάζοντας την ιστορία µιας γυναίκας που αναλαµβάνει τον ρόλο της µητέρας για ένα παιδί που δεν είναι βιολογικά δικό της. Με σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Μήτσα και Αντώνη Αγγελόπουλου και πρωταγωνιστές τους Μαρία Κίτσου, Φιλαρέτη Κοµνηνού, Ελένη Κοκκίδου, ∆ήµητρα Βλαγκοπούλου, Ιβάν Σβιτάιλο, Αινεία Τσαµάτη, ∆ανάη Επιθυµιάδη, Χριστίνα Μαριάνου, Έλενα Μαρσίδου, Αντώνη Μωραΐτη και τη µικρή Ναυσικά Κοκοτά, η σειρά έχει κερδίσει ένα ευρύτερο οικογενειακό κοινό χάρη στο βάθος των σχέσεων που παρουσιάζει.

Νέες προτάσεις που ανανεώνουν την σεζόν

Το Mega παρουσιάζει τη δραµατική σειρά «Μια νύχτα µόνο», σε σκηνοθεσία Στάµου Τσάµη και σενάριο Γιώργου Κρητικού και Στέλλας Βασιλαντωνάκη. Ο ∆ηµήτρης Λάλος και η Μαριλίτα Λαµπροπούλου πρωταγωνιστούν σε µια ιστορία πάθους και µυστικών ανάµεσα σε έναν δυναµικό επιχειρηµατία και µια αρχιτέκτονα. Η σειρά ισορροπεί ανάµεσα στη δραµατικότητα και την τρυφερότητα, προσφέροντας στιγµές έντασης αλλά και ευαισθησίας. Στον ΑΝΤ1, «Ο δικαστής», σε σενάριο Νίκου Απειρανθίτη και σκηνοθεσία Κώστα Ανανγωστόπουλου, µε τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, αναδεικνύει τις συγκρούσεις ενός άµεµπτου δικαστή µε το οργανωµένο έγκληµα και τη ∆ικαιοσύνη. Η σειρά έχει λάβει θετικά σχόλια για το σενάριο και τις ερµηνείες, προσφέροντας στους θεατές ώριµη τηλεοπτική εµπειρία.

Η ΕΡΤ1 φέρνει στη µικρή οθόνη τη «Μεγάλη Χίµαιρα» του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη και σενάριο Παναγιώτη Ιωσηφέλλη, µε πρωταγωνιστές τους Φωτεινή Πελούσο, Ανδρέα Κωνσταντίνου, ∆ηµήτρη Κίτσο, Καρυοφυλλιά Καραµπέτη, Γιάννο Περλέγκα και πολλούς άλλους. Η σειρά αποδίδει πιστά το βάθος του µυθιστορήµατος, κερδίζοντας τον θαυµασµό της κριτικής.

Η σειρά «Αύριο» της ΕΡΤ, µε Στεφανία Γουλιώτη και Χρήστο Λούλη, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γιώργου Γκικαπέππα, εστιάζει σε µια ιστορία διάσωσης γεµάτη ένταση και ανθρώπινα δράµατα. Τέλος, η σειρά εποχής «Από ήλιο σε ήλιο», βασισµένη στη διλογία της Μαίρης Κόντζογλου, αναµένεται να καθηλώσει µε τα 60 επεισόδιά της. Σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσελεµέγκου και Χρήστου Αναγνωστόπουλου και σενάριο της Μαρίας Γεωργιάδου, αφηγείται τον αγώνα των µεταλλωρύχων της Σερίφου το 1916. Πρωταγωνιστούν οι Ντάνη Γιαννακοπούλου, Σταύρος Σβήγγος, Κλεοπάτρα Μάρκου, Μιχάλης Αεράκης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Αλέκος Συσσοβίτης, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Παναγιώτης Εξαρχέας, ∆ηµήτρης Ξανθόπουλος και Μαρθήλια Σβάρνα.

Η σεζόν 2025-2026 επιβεβαιώνει ότι η ελληνική µυθοπλασία παραµένει ζωντανή και εξελίσσεται, κερδίζοντας ξανά τη θέση που της αξίζει στο τηλεοπτικό τοπίο. Οι δηµιουργοί αποδεικνύουν πως η ελληνική τηλεόραση µπορεί να προσφέρει ποιοτικές παραγωγές που συνδυάζουν δράµα, ψυχολογία, κοινωνικά ζητήµατα και ψυχαγωγία, καθηλώνοντας το κοινό σε κάθε επεισόδιο. Η νέα σεζόν φέρνει φρεσκάδα, επαγγελµατισµό και φαντασία, ενισχύοντας τη θέση της ελληνικής µυθοπλασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

-Δημοσιεύθηκε στο Secret των Παραπολιτικών