Μια μοναδική εκδοτική προσφορά έρχεται από αυτό το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στην Επένδυση

Η συλλεκτική σειρά αρχαιολογικών βιβλίων του διακεκριμένου αρχαιολόγου Μανόλη Ανδρόνικου, του επιστήμονα που έκανε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη του 20ού αιώνα!

Σε πολυτελείς έγχρωμες εκδόσεις

Η σειρά περιλαμβάνει τα βιβλία:

  • ·         «Βεργίνα, οι βασιλικοί τάφοι» σε 2  τόμους
  • ·         «Φίλιππος, Βασιλεύς Μακεδόνων» σε 2  τόμους
  • ·         «Δελφοί»
  • ·         «Ολυμπία»
  • ·         «Ακρόπολη».

Ένα μεγάλο έργο πολιτισμού που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!

Από το Σάββατο 14 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο η εφημερίδα Επένδυση εξασφάλισε για εσάς ένα πολύτιμο βιβλίο του σπουδαίου Έλληνα αρχαιολόγου! Η σειρά περιλαμβάνει το δίτομο βιβλίο «Βεργίνα, οι βασιλικοί τάφοι», το επίσης δίτομο βιβλίο «Φίλιππος Βασιλεύς Μακεδόνων» καθώς και τα βιβλία «Δελφοί», «Ολυμπία» και «Ακρόπολη».

ΒΕΡΓΙΝΑ 
Oι βασιλικοί τάφοι

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται όλο το οδοιπορικό μέχρι την ανασκαφή και την αποκάλυψη των βασιλικών τάφων και όλων των αρχαιολογικών ευρημάτων της Bεργίνας από τον Mανόλη Aνδρόνικο. Προϊστορικά, χειροποίητα αγγεία, το θέατρο της πόλης, μακεδονικοί τάφοι με ζωγραφικές συνθέσεις των κλασικών χρόνων και κοσμήματα της ελληνικής χρυσοχοΐας προβάλλονται μέσα από τη λαμπρή περιγραφή του Mανόλη Aνδρόνικου και την πλούσια εικονογράφηση του τόμου.

Σε δύο τόμους
Α’ Τόμος: Σάββατο 14/11
Β’ Τόμος: Σάββατο 21/11


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Μανόλης Ανδρόνικος σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1952 έγινε καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και πραγματοποίησε πολλές ανασκαφικές έρευνες, αλλά το κύριο ανασκαφικό του έργο συγκεντρώθηκε στη Βεργίνα, όπου ανέσκαψε το σημαντικότατο νεκροταφείο τύμβων των γεωμετρικών χρόνων. Η κορυφαία στιγμή της καριέρας του θεωρείται η 8η Νοεμβρίου 1977, όταν στη Βεργίνα έφερε στο φως ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία, τον ασύλητο μακεδονικό τάφο ΙΙ της Μεγάλης Τούμπας. Διατύπωσε την άποψη ότι στο μνημείο αυτό τάφηκε ο Φίλιππος ο Β΄, βασιλιάς της Μακεδονίας (359-336 π.Χ.). Στο εσωτερικό του τάφου διασώζονταν πολυάριθμα ευρήματα, μεταξύ των οποίων και αξιόλογα έργα Τέχνης. Η σημασία του μνημείου είναι αναμφισβήτητη και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ού αιώνα σε παγκόσμιο επίπεδο.