1. The Holiday

Δύο γυναίκες, οι οποίες τραβάν προβλήματα με τα αγόρια ανταλλάσουν σπίτι στις χώρες της καθεμίας. Κάθε γυναίκα συναντάει έναν άνδρα από εκεί και ερωτεύονται παράφορα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

2.Ηοme Alone

Έγινε η αγαπημένη κωμωδία μικρών και μεγάλων. Και ποιος δεν κάθεται στον καναπέ του να δει τον μικρό Κέβιν να κάνει την μία αταξία μετά την άλλη όταν οι γονείς του λείπουν από το σπίτι. Κάθε Χριστούγεννα λοιπόν η οικογένεια παρακολουθεί τον μικρό μπόμπιρα να ενοχλεί τους πάντες, να φοβίζει μέχρι και κλέφτες και να κάνει τα πάντα γύρω του άνω-κάτω. Φυσικά αφύ η ταινία είχε τέτοια επιτυχιά δεν έλειψε και το Home Alone 2 και 3.

3. The Nightmare Before Christmas

Ένα κλασσικό animation του Tim Burton, που διηγείται την ιστορία του Jack Skellington, ο οποίος ζει στη “Halloween Town” και από ένα τυχαίο συμβάν βρίσκεται στη “Christmas Town” όπου εκεί συνειδητοποιεί πώς γιορτάζονται πραγματικά τα Χριστούγεννα.

4. A Christmas Carol

Ebenezer Scrooge… και ποιος δεν τον ξέρει. Πλούσιος άνθρωπος, εγωιστής και φιλοχρήματος, όμως αρκετά τσιγκούνης. Μισεί τους ανθρώπους και τα Χριστούγεννα καθώς θεωρεί ότι δεν προσφέρουν τίποτα σαν γιορτή, κανένα χρηματικό ποσό αλλά αντίθετα τον μεγαλώνουν ακόμα ένα χρόνο. Η μόνη του αγάπη είναι τα λεφτά του. Φαντάσματα λοιπόν αρχίζουν να εμφανίζονται μπροστά του και να του επισημαίνουν τα χρόνια λάθη του. Έτσι λοιπόν αρχίζει και βλέπει τον κόσμο γύρω του διαφορετικά με μια πιο θετική οπτική γωνία αλλά και γίνεται ο μεγαλύτερος ευεργέτης της πόλης του.

5. Το Πολικό Εξπρές

Ένα αγόρι, που δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη ή όχι του Αϊ-Βασίλη, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη χώρα του ήρωα όλων των παιδιών. Πιστή εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου του Κρις Βαν Όλσμπεργκ με χρησιμοποίηση αληθινών ηθοποιών, όπως ο Τομ Χανκς, που στη συνέχεια υπέστησαν ψηφιακή επεξεργασία.

6. Το Τανγκό των Χριστουγέννων

Ελληνική δραματική ταινία του 2011. Η ταινία τοποθετείται σ’ ένα στρατόπεδο στον Έβρο την περίοδο της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών. Ο Στέφανος Καραμανίδης είναι υπολοχαγός και ερωτευμένος με τη Ζωή, τη γυναίκα του αντισυνταγματάρχη. Θέλει να ζητήσει από εκείνη να χορέψουν τανγκό στη γιορτή των Χριστουγέννων, όμως δεν ξέρει να χορεύει. Γι' αυτόν τον λόγο, ζητά τη βοήθεια του φαντάρου του, Λάζαρου Λαζάρου, ο οποίος είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί του.

ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΞΗΣ ΤΑΙΝΙΕΣ:

7.Bad Santa 2

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Μπίλι Μπομπ Θόρτον επιστρέφει στο ρόλο του Γουίλι Σόουκ, στο «Bad Santa 2», τη συνέχεια του θορυβώδους κωμικού box office hit, «Bad Santa», που είδαμε στη μεγάλη οθόνη τα Χριστούγεννα του 2003. Στο καστ προστίθενται η βραβευμένη με Όσκαρ®, Χρυσή Σφαίρα και Έμμυ, Κάθι Μπέιτς, στο ρόλο της αθυρόστομης και κυνικής μαμάς του Γουίλι, Σάννυ, και η υποψήφια για Έμμυ, Κριστίνα Χέντρικς στο ρόλο της Νταιάν, διευθύντριας σε ένα φιλανθρωπικό οργανισμό. Στην ταινία θα δούμε και πάλι τους Τόνι Κοξ και Μπρετ Κέλι στους ρόλους των Μάρκους και Θέρμαν Μέρμαν αντίστοιχα. (πηγή: Village Cinemas)

8.Office Christmas Party

Όταν η επικεφαλής μιας εταιρείας αποφασίζει να κλείσει το τμήμα του αδελφού της, εκείνος πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με τους συναδέλφους του για να εντυπωσιάσουν έναν υποψήφιο πελάτη και να κλείσουν μια μεγάλη συμφωνία, που μπορεί να σώσει τις δουλειές τους. Τι αποφασίζουν να κάνουν για να τον εντυπωσιάσουν; Να διοργανώσουν ένα επικό πάρτι για τα Χριστούγεννα! Φυσικά, το πάρτι γρήγορα ξεφεύγει κάθε ελέγχου και οι παριστάμενοι γίνονται μάρτυρες μιας ξεκαρδιστικής καταστροφής. (πηγή: Village Cinemas) 

9. La La Land 

Στο Λος Άντζελες, την πόλη που γεννιούνται και πεθαίνουν τα όνειρα, δύο νέοι ερωτεύονται, προσπαθώντας ταυτόχρονα να φτάσουν τους στόχους τους: εκείνη να γίνει μια διάσημη ηθοποιός, εκείνος να γίνει αναγνωρισμένος μουσικός. Θα καταφέρει η αγάπη τους να επιβιώσει στην σκληρή πραγματικότητα των συνεχών απογοητεύσεων και της απόρριψης; (πηγή: Village Cinemas).