Με γρήγορος ρυθµούς οι τράπεζες προχωρούν στη διαδικασία του πλειστηριασµού των περιουσιακών στοιχείων του «Πήγασου».

Η προσπάθεια της οικογένειας Μπόµπολα να «τρενάρει» τη σχετική διαδικασία όχι µόνο έπεσε στο κενό, αλλά απειλεί να επηρεάσει και τις υπόλοιπες εταιρείες στις οποίες µετέχουν οι Μποµπολαίοι. Οι τραπεζίτες δείχνουν ενοχληµένοι από τη γενικότερη συµπεριφορά που επιδεικνύει όλο αυτό το διάστηµα ο εκδότης του «Εθνους», Φώτης Μπόµπολας.

Αυτός είναι και ο λόγος που φαίνεται να έχουν διαµηνύσει προς πάσα κατεύθυνση και αποδέκτη ότι, αν δεν υπάρξει ρύθµιση των οφειλών που έχει η «Πήγασος» προς τις τράπεζες, τότε θα αναγκαστούν να «ακουµπήσουν» και τις υπόλοιπες εταιρείες που µετέχει η οικογένεια Μπόµπολα. Για παράδειγµα, οι τραπεζίτες θεωρούν ανεπίτρεπτο, τη στιγµή που δεν γίνεται οποιαδήποτε προσπάθεια για να ρυθµιστούν τα δάνεια της εκδοτικής επιχείρησης, οι ίδιοι επιχειρηµατίες να εξακολουθούν να κερδίζουν χρήµατα από άλλες επιχειρηµατικές δραστηριότητες, όπως, για παράδειγµα, η «Αττική Οδός».

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για τον πλειστηριασµό των τίτλων, αλλά και των µετοχών που διαθέτει ο «Πήγασος» στην εκτυπωτική µονάδα «Ιρις» και το πρακτορείο διανοµής «Ευρώπη» θα πρέπει να θεωρείται δεδοµένη. Οπως δεδοµένη είναι και η απροθυµία που καταγράφεται σε επίπεδο ενδιαφέροντος, τουλάχιστον όσον αφορά τους τίτλους των εντύπων.

Με βάση τα σηµερινά δεδοµένα, η µόνη επιχείρηση που θα µπορούσε, υπό διαφορετικές συνθήκες, να προσελκύσει επιχειρηµατικό ενδιαφέρον είναι το πρακτορείο διανοµής «Ευρώπη». Πάντως, για την ιστορία και µόνο αξίζει να σηµειωθεί ότι µετά τον Ιβάν Σαββίδη και τα µεγαλεπήβολα σχέδια που είχε καταστρώσει ο Φώτης Μπόµπολας, εσχάτως έχει αρχίσει να ακούγεται το όνοµα του επιχειρηµατία ∆ηµήτρη Μελισσανίδη.

Οι δύο άνδρες έχουν συζητήσει και κατά το παρελθόν το ενδεχόµενο συνεργασίας σε ένα άλλο πεδίο, που σχετίζεται µε το στοίχηµα, χωρίς ωστόσο οι συζητήσεις να καταλήξουν σε deal. Οσοι γνωρίζουν τον «Τίγρη» αποκλείουν το ενδεχόµενο να διεκδικήσει οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο του «Πήγασου», στο πλαίσιο της διαδικασίας του πλειστηριασµού, που θα πραγµατοποιηθεί στις 26 Ιουλίου.