Στις 20 Οκτωβρίου τα Παραπολιτικά είχαν αποκαλύψει την πρόθεση του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη να συμμετάσχει στον επικείμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έχοντας ως στόχο να δημιουργήσει μετά το site, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του 24/7.

Η σχετική πληροφορία ήρθε να επιβεβαιωθεί με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο από την αίτηση που κατέθεσε ο εν λόγω επιχειρηματίας, προκειμένου να κατοχυρώσει την «Τηλεόραση 24/7». Με βάσει τα όσα έχουμε συγκεντρώσει σε επίπεδο πληροφόρησης, όντως, ο ισχυρός άνδρας της 24media, δείχνει να ενδιαφέρεται (και μάλιστα ζωηρά) για την απόκτηση και τηλεοπτικής συχνότητας. Μάλιστα, όπως, είχαμε αποκαλύψει και περί τα τέλη Οκτωβρίου, πέραν του δικού του ενδιαφέροντος, η κάθοδός του, στον επικείμενο διαγωνισμό για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών πανελλήνιας εμβέλειας, φαίνεται να αποτελεί και επιθυμία προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο τελευταίος, δείχνει να εμπιστεύεται τον Δημήτρη Μάρη και όπως επισημαίνει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του: «είναι ο μόνος που διαθέτει και τη δυνατότητα για την δημιουργία ενός σύγχρονου Ομίλου, προσαρμοσμένου στα δεδομένα της εποχής». Για όσους δεν τον γνωρίζουν και κατά την προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία, οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Παππάς, επιχείρησαν να βάλουν στο τηλεοπτικό παιχνίδι το αφεντικό της 24media. Αρχικώς, αυτό επιχειρήθηκε, μέσα από την εν εξελίξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega, και σε δεύτερη φάση, μέσω της συγκρότησης ενός επιχειρηματικού κονσόρτσιουμ που θα διεκδικούσε τηλεοπτική άδεια. Και στις δύο περιπτώσεις η κυβέρνηση επιθυμούσε να έχει το πάνω χέρι ο Δημήτρης Μάρης.

Από τότε μέχρι και σήμερα κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι με τον επιχειρηματία, να έχει δημιουργήσει δύο ραδιόφωνα, ένα αθλητικό και ένα ενημερωτικό, να έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ιβάν Σαββίδη για να τρέξει το «Έθνος» και να σχεδιάζει μια σειρά από άλλα projects στο χώρο των Media. Το γεγονός ότι κατοχύρωσε τον τίτλο «Τηλεόραση 24/7», αποκαλύπτει και τις μελλοντικές προθέσεις του επιχειρηματία.

Στην παρούσα φάση το επικρατέστερο σενάριο τον θέλει να συμμετάσχει αυτόνομος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει και το ενδεχόμενο της κοινής καθόδου με τον Ιβάν Σαββίδη. Σε κάθε περίπτωση, ο Δημήτρης Μάρης, επιθυμεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη μέρα της εγχώριας τηλεόρασης.

Δείτε τις αιτήσεις: