Με τα µάτια στραµµένα στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συµβούλιο, το οποίο συνεχίζει τον έλεγχο στο κανάλι Epsilon, βρίσκεται το επιτελείο του Ιβάν Σαββίδη και ενδεχοµένως αυτός είναι ο λόγος που εξακολουθεί να µην κινείται τίποτα σε ό,τι αφορά το ειδησεογραφικό κοµµάτι του καναλιού.

Πληροφορίες του Secret αναφέρουν ότι οι έλεγχοι που γίνονται αφορούν στα «πόθεν έσχες» της συζύγου του Ιβάν Σαββίδη, Κυριακής, και των δύο παιδιών του, Νίκου και Γιώργου. Για τα τρία αυτά πρόσωπα ζητήθηκαν το προηγούµενο διάστηµα συµπληρωµατικά στοιχεία, προκειµένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος που συνεχιζόταν µέχρι και τα προηγούµενα εικοσιτετράωρα.

Υπενθυµίζεται ότι οι έλεγχοι του ΕΣΡ πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 4 Μαΐου, όταν θα εκδικαστούν από το ΣτΕ οι προσφυγές που είχαν κατατεθεί, δηλαδή της ΕΙΤΗΣΕΕ, του Star, του Alpha, του ΣΚΑΪ και του ΑΝΤ1. Τις επόµενες εβδοµάδες, πάντως, λέγεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για όσες αλλαγές θα γίνουν στο κανάλι.

Ηδη έχει αποφασιστεί η µετεγκατάσταση σε άλλα τηλεοπτικά στούντιο, ενώ πρέπει να αποφασιστεί ο προϋπολογισµός για τον ψυχαγωγικό αλλά και τον ενηµερωτικό τοµέα του καναλιού. Στο Epsilon πάντως υπάρχει πλέον έντονη ανησυχία µεταξύ των εργαζοµένων και ειδικά εκείνων που έχουν υπογράψει από το 2017 συµβάσεις εργασίας ορισµένου χρόνου, οι οποίες λήγουν τους αµέσως επόµενους µήνες.

Κακό είναι το κλίµα και στο «Εθνος», καθώς µετά την αποχώρηση του ∆ηµήτρη Μάρη το πρόσωπο που έχει τον πρώτο λόγο για όλα δεν είναι ο διευθυντής της εφηµερίδας, Νούλης Χατζηδηµητρίου, αλλά ο Αρτούρ Νταβιντιάν, στενός συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη. Είναι ενδεικτικό ότι οι συντάκτες της εφηµερίδας, όταν πρέπει να κουβεντιάσουν για θέµατα -ειδικά πολιτικά τα οποία αφορούν την πρώτη σελίδα της εφηµερίδας µιλάνε µε τον κ. Νταβιντιάν και όχι µε τους προϊσταµένους τους δηµοσιογράφους σε επιτελικές θέσεις, κάτι που τους προκαλεί προβλήµατα στη δουλειά τους.

Προβληµατισµός υπάρχει και για την πορεία της εφηµερίδας και ιδιαίτερα του καθηµερινού φύλλου, που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες οι οποίες είχαν δηµιουργηθεί µε την επανέναρξη της έκδοσής του. Εξάλλου, όπως φαίνεται, δεν έχει αποδώσει ούτε η αλλαγή στη φυσιογνωµία της εφηµερίδας ούτε οι δαπανηρές προσφορές στην κυριακάτικη έκδοση.

Το γεγονός ότι στην εφηµερίδα εργάζονται περισσότεροι από 120 άνθρωποι δηµιουργεί έναν επιπλέον πονοκέφαλο στην ιδιοκτησία, η οποία αναζητεί, εκτός από διευθυντή, και λύσεις για την αύξηση τόσο της κυκλοφορίας όσο και των διαφηµιστικών εσόδων. Σε κάθε περίπτωση, µε 3.000 φύλλα στο ηµερήσιο και 18.000 στο κυριακάτικο, εκ των πραγµάτων δυσκολεύουν τα πράγµατα, µε τον Ιβάν Σαββίδη να βρίσκεται αντιµέτωπος µε τις αποφάσεις του.