Επτά ενδιαφερόμενες εταιρείες για τις τηλεοπτικές άδειες, οι ΑΝΤ1, Αlpha, Star, ΣΚΑΪ, Ε και οι επιχειρηματίες Βρυώνης και Μάρης, είναι οι υποψήφιοι για τις επτά άδειες μέχρι στιγμής. Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι φάκελο κατέθεσαν ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ και STAR.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA είναι το τρίτο κανάλι που κατέθεσε πριν από λίγο τον φάκελο υποψηφιότητάς του στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μετά από τους σταθμούς του ΣΚΑΙ και του Star.

Να σημειωθεί ότι στο παρά πέντε της προθεσμίας, ο δημοσιογράφος Μάκης Γιομπαζολιάς κατέθεσε φάκελο αίτησης για λογαριασμό της εταιρείας, Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν η εταιρεία του εκπροσωπεί τον κ. Βρυώνη εκείνος απάντησε ότι η εταιρεία για λογαριασμό της οποίας κατέθεσε το φάκελο, εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό.  

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, αναφέρουν ότι  δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς το ενδεχόμενο να εμφανιστεί υποψήφιος-έκπληξη, καθώς αν οι υποψηφιότητες ξεπεράσουν τις επτά, τότε οδηγούμαστε σε δημοπρασία και σε αύξηση του τιμήματος.

Μόλις εκπνεύσει η προθεσμία, η Ολομέλεια του ΕΣΡ θα συσκεφθεί και εν συνεχεία, αφού θα έχει γίνει ο πρώτος τυπικός έλεγχος των δικαιολογητικών, θα ανακοινώσει τη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων που θα περάσουν στη διαδικασία της αποσφράγισης.  

Την Παρασκευή θα ξεκινήσει η διαδικασία αποσφράγισης των φακέλων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο ως την Τρίτη και στη διάρκεια της οποίας θα είναι παρόντες οι εκπρόσωποι -δύο στον αριθμό- όλων των υποψηφίων. Ωστόσο, αυτήν τη φορά έχει απαγορευτεί η παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών καμερών, προκειμένου να διασφαλιστεί η τάξη της διαδικασίας.  

Όσα κανάλια λειτουργούν αλλά δεν θα καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό θα αναγκαστούν να διακόψουν την εκπομπή τους, καθώς ο νόμος ορίζει πως τρεις μήνες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού διακόπτεται το σήμα σε όσους δεν θα διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια.