Σε οριακό επίπεδο βρίσκονται οι σχέσεις του µεγαλοµετόχου της εταιρείας Dimera Ιβάν Σαββίδη, και του ισχυρού άνδρα της 24Media ∆ηµήτρη Μάρη, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της επανέκδοσης του «Έθνους» και του «Έθνους της Κυριακής».

Όπως αποκάλυψε το parapolitika.gr, οι δύο άνδρες έχουν (σχεδόν) ολοκληρώσει τον κύκλο των αλλεπάλληλων επαφών που είχαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστηµα, πράγµα που σηµαίνει ότι εντός του αµέσως προσεχούς διαστήµατος δεν αποκλείεται να δροµολογηθούν εξελίξεις σε σχέση µε τη συνεργασία τους.

Στα υψηλά κλιµάκια του «Έθνους» τις τελευταίες ηµέρες κυκλοφορεί η πληροφορία που θέλει τον κ. Μάρη να σκέφτεται σοβαρά να ανακοινώσει ακόµα και την αποχώρησή του από το συγκεκριµένο εκδοτικό project, κάτι που έχει αποκαλύψει εδώ και αρκετό καιρό η στήλη.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, προς την κατεύθυνση του «διαζυγίου» µε τον Ιβάν Σαββίδη φαίνεται να τον προτρέπει και το Μέγαρο Μαξίµου, το οποίο βρίσκεται σε ανοιχτή γραµµή επικοινωνίας µε τον ισχυρό άνδρα της 24Media. Σύµφωνα µε όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα, προσωπικά ο κ. Τσίπρας θα επιθυµούσε την οριστική απεµπλοκή του κ. Μάρη από το «Έθνος», αν η επιχείρηση εξακολουθήσει να βρίσκεται στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη.

Ένας από τους βασικούς λόγους που επισπεύδουν το «διαζύγιο» συνδέεται και µε τις πληροφορίες που θέλουν τον αµερικανικό παράγοντα να έχει ενοχληθεί σφόδρα µε την ολοένα και αυξανόµενη συµµετοχή του οµογενούς επιχειρηµατία στα media.

Η σχετική ενόχληση έχει φτάσει µέχρι και τα υψηλά κυβερνητικά κλιµάκια. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και οι υπουργοί Αλέκος Φλαµπουράρης και Νίκος Παππάς έχουν κόψει κάθε επικοινωνία µε τον Ιβάν Σαββίδη.

Προφανώς, έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο σφικτός εναγκαλισµός µε τον µεγαλοµέτοχο του ΠΑΟΚ έχει αρχίσει να κοστίζει «πολυεθνικά» στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σε αντίθεση µε τους στενούς πρωθυπουργικούς συνεργάτες, που, ως γνωστόν, διαδραµάτισαν ενεργό ρόλο και στην αγοροπωλησία του τηλεοπτικού σταθµού «Ε», τακτική επικοινωνία µε τον Ιβάν Σαββίδη εξακολουθεί να έχει ο υπουργός Άµυνας Πάνος Καµµένος.

Μάλιστα, πληροφορίες ήθελαν τους δύο άνδρες να έχουν συναντηθεί περί τα τέλη της προηγούµενης εβδοµάδας, στο γραφείο που διατηρεί ο επιχειρηµατίας απέναντι από τη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αξίζει να σηµειωθεί και το σενάριο που έχει αρχίσει να κυκλοφορεί στην πιάτσα, σύµφωνα µε το οποίο ο κ. Σαββίδης εξετάζει (εκτός των άλλων) και το ενδεχόµενο της οριστικής αποχώρησης από τα media, αρχής γενοµένης από τα εκδοτικά και το «Έθνος».  

Πηγή: Secret