Σε διελκυστίνδα µεταξύ ∆ηµήτρη Μάρη και Ιβάν Σαββίδη έχει µετατραπεί τις τελευταίες ηµέρες η υπόθεση της ιδιοκτησίας της εφηµερίδας «Έθνος», καθώς οι δύο άνδρες, αν και αρχικά συµφώνησαν για την τύχη του εντύπου, στη συνέχεια φαίνεται ότι δεν τα βρήκαν, µε βασικό εµπόδιο τα οικονοµικά και τα θέµατα της πολιτικής γραµµής. Τα χθεσινά γεγονότα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη. Η κίνησή του να μη συμπεριληφθεί το όνομά του στην ταυτότητα της εφημερίδας «Έθνος» είναι φανερά κίνηση αποστασιοποίησης από το σύστημα Ιβάν και προπομπός εξελίξεων ακόμα και μέσα στην ημέρα. 

Δείτε την ταυτότητα της εφημερίδας που κυκλοφόρησε σήμερα χωρίς το όνομα του Δημήτρη Μάρη σε αντίθεση με το φύλλο του Σαββάτου 10 Μαρτίου, όπου υπήρχε κανονικά.

Το σημερινό φύλλο: 

Το φύλλο του Σαββάτου:

Ο ∆ηµήτρης Μάρης, ο οποίος -σε αντίθεση µε τον κ. Σαββίδη- έχει µεγάλη εµπειρία στα θέµατα των µέσων ενηµέρωσης, την προηγούµενη Τρίτη είχε συνάντηση µε διευθυντικά στελέχη του οµίλου 24Media, προκειµένου να συζητήσουν τις εξελίξεις γύρω από το µέλλον της εφηµερίδας. Ανάµεσά τους και ο Μάνος Χωριανόπουλος, ο οποίος είναι στενός του συνεργάτης και ταυτόχρονα διευθυντής του «Έθνους».

Ο κ. Μάρης τόσο σε αυτή τη συνάντηση όσο και τις µέρες που είχαν προηγηθεί είχε συζητήσει µε τους έµπιστους ανθρώπους του ότι δεν επιθυµεί τα Μέσα του οµίλου του να µετατραπούν σε κοµµατικές «ντουντούκες» του ΣΥΡΙΖΑ, σε µια προσπάθεια να ρίξει γέφυρες και προς τη Νέα ∆ηµοκρατία. Το θέµα αυτό ήταν το ένα από εκείνα που τον έχουν φέρει σε σύγκρουση µε τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος επιθυµεί «τυφλή» στήριξη στο κυβερνών κόµµα, ωστόσο το πιο µεγάλο εµπόδιο στη συνέχιση της συνεργασίας τους φαίνεται ότι είναι τα οικονοµικά. Ως εκ τούτου, όλα τα ενδεχόµενα φαντάζουν πλέον ανοιχτά.

Η αρχική συµφωνία που προφορικά είχε επιτευχθεί ήταν να δοθεί ένα ποσό της τάξης των 4-5 εκατοµµυρίων ευρώ στον Ιβάν Σαββίδη προκειµένου να αποχωρήσει από το «Έθνος». Μάλιστα, στελέχη του επιτελείου του οµογενούς επιχειρηµατία είχαν προτάξει το σενάριο της αποχώρησης µε έµµεσο, αλλά σαφή τρόπο, καθώς τον ενηµέρωσαν ότι για να συντηρήσει την εφηµερίδα -µε βάση το business plan που έφτιαξαν- θα χρειάζεται ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκατοµµυρίων ευρώ τον χρόνο. Εφόσον αυτή η συµφωνία προχωρούσε, η ιδιοκτησία της εφηµερίδας -που είναι της εταιρείας Dimera- θα πήγαινε στην 24Media, ενώ το µάνατζµεντ είναι ήδη εκεί από το αρχικό deal των δύο ανδρών.

Ωστόσο, µέχρι την Πέµπτη τουλάχιστον, όχι µόνο δεν υπήρχε κάποια οριστική συµφωνία για την αποχώρηση του Σαββίδη, που να έχει αποτυπωθεί και εγγράφως, αλλά, αντίθετα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι είναι πολύ πιθανόν να είναι ο κ. Μάρης εκείνος που θα εγκαταλείψει το µάνατζµεντ της εφηµερίδας κι έτσι το συνολικό «πακέτο» θα καταλήξει στα χέρια του προέδρου του ΠΑΟΚ.

Κάτι που πάντως δεν ήταν στα πλάνα του, καθώς οι εισηγήσεις που είχε δεχθεί σε περίπτωση που αποχωρούσε από το «Έθνος» ήταν να προχωρήσει στην έκδοση µιας εφηµερίδας η οποία θα απευθυνόταν στο κοινό της Βόρειας Ελλάδας, όπου είναι στραµµένη στο µεγαλύτερο µέρος της η επιχειρηµατική και αθλητική του δραστηριότητα. Όλα αυτά είναι λογικό να έχουν δηµιουργήσει ένα κλίµα αβεβαιότητας στους εργαζοµένους της εφηµερίδας σε σχέση µε το µέλλον τους.

Σε ό,τι αφορά πάντως τα υπόλοιπα µέσα ενηµέρωσης του οµίλου Μάρη, το ραδιόφωνο «24/7» έχει ήδη ρίξει τους τόνους της ακραίας φιλοκυβερνητικής γραµµής που είχε υιοθετηθεί από τον πρώην διευθυντή Κώστα Αρβανίτη, γεγονός που έχει επισηµανθεί από το Μέγαρο Μαξίµου και προκαλεί ήδη τις πρώτες γκρίνιες.